karoka65 18.05.2014 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Takie marnotractwo Innym wyliczasz dodatkowe metry, komin a tu sam komin zwalić chcesz i jeszcze śmierdziela z salonu chcesz wyrzucić, tyle szmalu, kredyt, odsetki od niego. Pompiarze to dopiero są rozrzutni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 18.05.2014 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 idąc dalej - brak jakichkolwiek kominów - tych od kominków również , brak grilli , brak wędzarni - jeszcze mniejsze szkody i zero zanieczyszczeń ! dokładnie, ja tak mam i popieram . i kilka jeszcze osób z FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 18.05.2014 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Ja słusznie zaznaczyłeś kilka Długa droga przed Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.05.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Takie marnotractwo Innym wyliczasz dodatkowe metry, komin a tu sam komin zwalić chcesz i jeszcze śmierdziela z salonu chcesz wyrzucić, tyle szmalu, kredyt, odsetki od niego. Pompiarze to dopiero są rozrzutni Wiesz, ja bez kominka przeżyję, ale co będzie z tobą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.05.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Ja słusznie zaznaczyłeś kilka Długa droga przed Wami Dlatego tylko zakaz Im dłużej tak piszesz, tym bardziej mnie to w tym utwierdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 18.05.2014 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Wiesz, ja bez kominka przeżyję, ale co będzie z tobą? Liwko ja grzeję eko groszkiem, ile chcę i kiedy chcę nie patrząc na zegarek czy grzeję w drogiej czy taniej taryfie, smrodzić kominkiem nie mam zamiaru, wystarczy jak tacy jak Ty mi smrodzę pod nosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.05.2014 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Liwko ja grzeję eko groszkiem, ile chcę i kiedy chcę nie patrząc na zegarek czy grzeję w drogiej czy taniej taryfie, smrodzić kominkiem nie mam zamiaru, wystarczy jak tacy jak Ty mi smrodzę pod nosem. No ale jak będziesz musiał zrezygnować z tego węgla, co będzie z tobą karoka? W moim życiu zmieni się tylko to, że zyskam dodatkowy jeden metr powierzchni użytkowej domu i zrezygnuję z kilku przyjemnych wieczorów przy blasku ognia i winku w ciągu roku. Ale co będzie z tobą karoka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 18.05.2014 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Ty tam nie bądź taki troskliwy, zanim do czego takiego dojdzie a podejrzewam że nie szybko to ani na tym świecie nie będzie ani Liwko ani karoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 18.05.2014 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Ty tam nie bądź taki troskliwy, zanim do czego takiego dojdzie a podejrzewam że nie szybko to ani na tym świecie nie będzie ani Liwko ani karoki. w Krakowie też tak myśleli . uważam, że przegięli. zakaz palenia węglem w nowych domach powinien być już od kilku lat nie tylko w Krakowie. od starych domów powinni się odczepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 18.05.2014 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 dokładnie, ja tak mam i popieram . i kilka jeszcze osób z FM Zapomniałem jeszcze o tytoniu ... za to kara śmierci - kto pali papieroski na szafot (to moja osobista krucjata) , a i likwidacja komunikacji samochodowej w dużych miastach Rozdamy wszystkim rowery i różowe drelichy - będziemy pedałować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 18.05.2014 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Czyli Imrafil mogę jednak spać spokojnie, mam starą chałpę i będę dalej miał ciepełko Widzisz Liwko co będzie z Tobą jak nie będziesz już mógł dogrzewać dla klimatu ? hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 18.05.2014 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Rozdamy wszystkim rowery i różowe drelichy - będziemy pedałować No to nam Ci Eko-Homo-Terroryści zrobią z Polski Chiny "Nie o takjie polskjie walczyłem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 18.05.2014 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Jak zrobią Chiny to będzie git - gorzej jak drugą brukselkę ... co druga baba z brodą , kiełbasa i tak już przypomina zmielonego szczura z gazetami - jak jeszcze nie będzie wędzona to ... Nakaz tu, zakaz tam - faktycznie nie o taką Polskę w imię czego ? Eko ? Koledzy muszą zarobić , a że nie ma na kim to trzeba rynek stworzyć - zakaz - gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 18.05.2014 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 w imię czego ? mam raczej liberalne poglądy na życie. uważam np. że nakaz jazdy w zapiętych pasach nie jest konieczny. za to w przypadku palenia węglem problem polega na tym, że ja i moja rodzina musimy wdychać to co sąsiad pali. to nie jest szkodzenie samemu sobie jak jazda bez zapiętych pasów, ale szkodzenie innym. to co szkodzi innym powinno zostać zakazane, jeśli ofiara nie ma szansy się przed tym bronić. to nie jest jak zakaz palenia w knajpie, do której nie muszę iść, skoro jest zadymiona i mi się to nie podoba. w przypadku palących węglem sąsiadów raczej nie mam wyboru i wdychać syf. szczególnie przykre to jest, bo wynika jedynie z niewiedzy ludzi, że można inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.05.2014 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Czyli Imrafil mogę jednak spać spokojnie, mam starą chałpę i będę dalej miał ciepełko Widzisz Liwko co będzie z Tobą jak nie będziesz już mógł dogrzewać dla klimatu ? hehe Wbij sobie do tej pustej głowy, że cały czas mówimy o NOWO BUDOWANYCH domach! Natomiast jeżeli mieli by wprowadzić zakaz dla wszystkich (tak jak to ty proponujesz) to dla mnie nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 18.05.2014 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Ja tu nic nie proponuję także w nic mnie tu nie wrabiaj.Tak masz rację, dlaczego sąsiedzi muszą wąchać to co wydobywa się z Twojego komina, dlaczego ich trujesz a tu próbujesz mnie i innych pouczać skoro sam nie jesteś w porządku ?Aaa głowę to chyba lepiej mieć pustą niż chorą, hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.05.2014 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 A faktycznie, to ten drugi od smrodku.Tak czy owak tylko zakaz nas ratuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 18.05.2014 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 No to walcz Liwko, walcz. Wybory niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 18.05.2014 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Tak czy owak tylko zakaz nas ratuje. a co z energia elektryczną dla tych PC...? wybudować kilka dodatkowych elektrowni węglowych...? trzeba przecież coś zrobić z tym węglem co się teraz wydobywa bo przecież nie zlikwidujemy całego przemysłu górniczego ... a górnik też człowiek... równie dobrze można by zlikwidować wszystkie samochody spalinowe i zastąpić elektrycznymi tyle że trzeba by postawić równowartość mocy w postaci elektrowni która zapewni zasilanie do ładowarek samochodowych... czyli co...?, likwidujemy "kominy" na każdym domu i samochodzie a instalujemy jeden ogromny na każdym osiedlu czy wiosce ... ale idąc tym tokiem myślenia to robiąc kolejne elektrownie dla zasilania samochodów mamy jako odpad ogromne ilości ciepła więc trzeba by raczej rozbudować sieci "ciepła systemowego" a nie kombinować z PC czy innymi cudami techniki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 18.05.2014 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Liwko tak pier... że czytać się tego nie da. Nie będzie niczego jak u Kononowicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts