malux20 01.09.2014 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 ja konwektor przy powietrznej traktowałbym jako plus- z powodu ewentualnej możliwości chłodzeniaale ekogroszka nie skreślałbym szkoda że nie ma pieców z podajnikiem 4-5 kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.09.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 ale ekogroszka nie skreślałbym szkoda że nie ma pieców z podajnikiem 4-5 kw Spoko,dorobisz kotłownie,dobudujesz komin,miejsce na ekogroszek,kupisz smierdziela obok postawisz bufor i możesz tydzień grzać bez dokladania. Tylko gdzie sens tego wszystkiego jak przed budową można tego uniknąć i oszczędzić na tym kasę a cieszyć się bezobslugowym graniem w tej samej kasie inwestycyjnej i eksploatacyjnej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.09.2014 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 .....latem, chcąc szybko schłodzić sypialnie ..... Ech, te mlode malzenstwa.... ale ekogroszka nie skreślałbym szkoda że nie ma pieców z podajnikiem 4-5 kw Przerob na kociol do CO ekokominek. Kupisz beczke sppirytu i na lata wystarczy. Wizyta w kotlowni stanie sie - nomen omen - czysta przyjamnoscia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 01.09.2014 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 CHCIAŁEM DOPISAĆ ŻE JAK KTOŚ I TAK BUDUJE duży garażto ten piec jakoś ujdziewiadomo-warunkiem koniecznym byłoby produkowanie piecy o mocy 3-5 kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 01.09.2014 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Ech, te mlode malzenstwa.... 15 roczek już leci... ale dziękuje bo młodość ponoć nie ma granic wiekowych, a tylko umysłowe:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 01.09.2014 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 CHCIAŁEM DOPISAĆ ŻE JAK KTOŚ I TAK BUDUJE duży garaż to ten piec jakoś ujdzie wiadomo-warunkiem koniecznym byłoby produkowanie piecy o mocy 3-5 kw Ja buduje duży garaż, 62 m2. Nawet jakbym budował 100 m2 to uważam że miejsce pieca o mocy 3-5 kW i każdego innego jest na złomie. Mamy XXI wiek, wysyłamy łazika na Marsa, możemy się z nim połączyć, używamy tabletów, sretów a ogrzewamy jak w średniowieczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 01.09.2014 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 15 roczek już leci... Nie wiem gratulować czy współczuć..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 01.09.2014 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Ja buduje duży garaż, 62 m2. Nawet jakbym budował 100 m2 to uważam że miejsce pieca o mocy 3-5 kW i każdego innego jest na złomie. Mamy XXI wiek, wysyłamy łazika na Marsa, możemy się z nim połączyć, używamy tabletów, sretów a ogrzewamy jak w średniowieczu. Trudno się nie zgodzić Wczoraj oglądałem z synkiem (2 lata) program edukacyjny na cebeebies pt. Nina i neuronki sezon 8 odc. 21 o węglu. I uśmiałem się jak Nina tłumaczyła dzieciom: cyt. z pamięci " dawno, dawno temu ludzie palili węglem w piecach, aby ogrzać swe domy, obecnie nikt już tego nie robi, a węgiel spala się w elektrowniach produkując energię elektryczną" To chyba angielski program był, a tam przecież tyle polaków mieszka, że aż się dziwię, że żaden nie wyprowadził ich z tego okropnego błędu:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 01.09.2014 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Nie wiem gratulować czy współczuć..... Sam nie wiem... Jak to w małżeństwie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.09.2014 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Wczoraj oglądałem z synkiem (2 lata) program edukacyjny na cebeebies pt. Nina i neuronki sezon 8 odc. 21 o węglu. Czyli juz teraz wiemy, skad czerpiesz wiedze o Swiecie! Sam nie wiem... Jak to w małżeństwie.... Czekaj tylko, niech no to "stara" przeczyta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 01.09.2014 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 No koowa mam Cie przepraszac, jak Ty takie manipulacje robisz!? Sam sobie kupuj mial luzem do domu jesli chcesz. To juz trzeba byc naprawde desperatem, zeby takie paliwo stosowac do kotla. Przez chwile myslalem, ze faktycznie wglem jak sie uprze to mozna tanio, ale to gowno prawda jak widac. Zazeraj ten kapelusz! W tamtym sezonie kupiłem miał luzem. Nie było jakiejś tragedii z pakowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 01.09.2014 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Czyli juz teraz wiemy, skad czerpiesz wiedze o Swiecie! Czekaj tylko, niech no to "stara" przeczyta.... Wcale się tego nie wstydzę dowiedziałem się i dzięki temu kilku nowych rzeczy w bardzo "przystępny sposób":D A żonka ciężko pracuje, więc raczej nie ma czasu na FM, a już na pewno nie interesowało by ją ogrzewanie, więc czuję się względnie bezpieczny, ale kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 01.09.2014 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 No daj spokój! Na pewno zniszczyłeś kręgosłup i płuca babrając się w tym syfie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 01.09.2014 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 To chyba angielski program był, a tam przecież tyle polaków mieszka, że aż się dziwię, że żaden nie wyprowadził ich z tego okropnego błędu:o Przypuszczam że w Anglii ten program był po angielsku.... Yes, Yes, Yes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 01.09.2014 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 A żonka ciężko pracuje Ktoś musi..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 01.09.2014 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 W tamtym sezonie kupiłem miał luzem. Nie było jakiejś tragedii z pakowaniem. Praca jest piękna ! Godzinami mogę patrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 01.09.2014 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Praca jest piękna ! Godzinami mogę patrzeć. Odnośnie wysiłku..w młodości 115 kg na klacie furczało . Kolejna sprawa to teraz mam generalnie 2 etaty i jakoś nie poświęcam aż tyle czasu paleniu,kotłowi co przedstawiacie.[synowie i żonka nawet nie wiedzą gdzie piec się znajduje,żart lecz tylko ja go obsługuje ] Krzyczycie o kosztach itd. Mnie tamten sezon [pierwszy sezon] kosztował około 1,600zl Mieszkam w V strefie klimatycznej . Dom 160 użytkowej,po podłogach 240m2. [ściana kolankowa podniesiona wiec pewnie będzie troszkę więcej użytkowej]. Temperatura 23 stopnie zawsze. Dziwne że wszystko macie tanie,pompy wykonanie itd.Nawet rekuperatory macie w dziwnie niskich cenach.To pokazuje że naginacie prawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.09.2014 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 W tamtym sezonie kupiłem miał luzem. Nie było jakiejś tragedii z pakowaniem. OK. Ciesze sie razem z Toba, ale sobie wolal bym tegooszczedzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.09.2014 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 (edytowane) Odnośnie wysiłku..w młodości 115 kg na klacie furczało . [...] Dziwne że wszystko macie tanie,pompy wykonanie itd.Nawet rekuperatory macie w dziwnie niskich cenach.To pokazuje że naginacie prawdę. Kazdy w mlodosci pakowal, ale jak skonczylem studia, to jakos mi przeszlo. Nie mam zamiaru tego ciagnac do emerytury, albo i dluzej... Mnie dziwi, ze kazdy z Was pali taniutkim i czystym mialem, w bezobslugowym kotle, z nieprawdopodobnie wysoka sprawnoscia. Do tego sklad opalu i kociolek mieszcza sie luzem na 2m2. Oczywiscie to nie jest "naginanie prawdy" tylko czyste (jak to dziwnie brzmi w polaczeniu z mialem) fakty. Edytowane 1 Września 2014 przez Pyxis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 01.09.2014 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Odnośnie wysiłku..w młodości 115 kg na klacie furczało... A z roku na rok każdy kilogram robi się coraz cięższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts