Liwko 07.09.2014 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 olo nie znudziło Ci się jeszcze walenie głową w "beton" ? A co on masochista? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.09.2014 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Najlepsze jest nazywanie tych co idą z postępem "betonem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.09.2014 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 To samo już wcześniej pisałem, małe ciepłownie osiedlowe to dobry pomysł na sprawne, tanie ogrzewanie i ekologię. Buahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 07.09.2014 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Ja bym taka mini atomowa elektrownie do pralni przytulil Mozna by i w dobrej cenie sasiadom prad sprzedawac Wszystko oczywiscie bezpieczne na 101% My mamy cieplownie osiedlowa... 1GJ to juz chyba > 90:- PLN. Ma byc ponoc zamknieta.... Za duze straty na przesyle. 25 groszy za kWh to tak zle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 07.09.2014 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 ja polecam - mieszkanie z ogrzewaniem miejskim (serio piszę ) - już pro-ekologii mam po dziurki w nosie od śmieci począwszy, po ogrzewanie i etc. Ekologicznie zmieniłam samochód - jestem na stacji częściej niż po buty taka mi to eko...logia Olo - buduj tak, żeby Ci lampka ogrzała i żona jak ćwiczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 07.09.2014 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 (edytowane) 32:-gr , 1 GJ to 277kWh... Tak? A zle bedzie jak cieplownie zlikwiduja ilosc energii dobrze policzylem tylko zle z cena podzielilem Edytowane 7 Września 2014 przez BrodowskiG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 07.09.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 32:-gr , 1 GJ to 277kWh... Tak? A zle bedzie jak cieplownie zlikwiduja Tak, to prawidlowa odpowiedz. Brawo Varme! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 07.09.2014 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 to teraz każdy będzie wykładał po pare tys. na własną kotlownie? nie wyjdzie na to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 07.09.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Tuz po 30tce i dziecko juz odchowane. Mozesz smialo startowac, bo widzisz, ze samotna. Siedzi na forum. A i ma czym oddychac dziewczyna. Czy taką samą analogię można zastosować do pozostałych osób biorących udział w dyskusji o takiej porze? Czyżby krucjata przeciw węglu była ważniejsza niż życie małżeńskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 07.09.2014 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Buahaha Co cię tak rozbawiło Liwko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 07.09.2014 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Czy taką samą analogię można zastosować do pozostałych osób biorących udział w dyskusji o takiej porze? Czyżby krucjata przeciw węglu była ważniejsza niż życie małżeńskie "Zycie malzenskie" mozna zalatwic w kilkanascie minut, wiec nie wiem gdzie tu sprzecznosc, a tym bardziej wykluczajace sie wybory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.09.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Co cię tak rozbawiło Liwko ? A nic, wyobraziłem sobie kotłownie węglowe w każdym wieżowcu w centrum Niu Jorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 07.09.2014 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 LikwoNie mówimy o sytuacjach ekstremalnych, swoją drogą masz bujną wyobraźnię.Krewniak mieszkający w bloku wkurzył się na rachunki z ciepłowni miejskiej oddalonej o dobrych kilka kilometrów, mieszkańcy założyli wspólnotę, zorganizowali kotłownię i płacą połowę rachunków.W ten sposób można zasilać małe osiedla po kilka-kilkanaście bloków lub domów, dość tanio.Ale wiem, nie wziąłem pod uwagę, że przecież każdy może mieć na balkonie PC, było by może jeszcze taniej a blok by odleciał od wentylatorów.Energetyka rozproszona to jest przyszłość, przesyły na duże odległości są drogie, nawet prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.09.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Bo każdy sam powinien produkować sobie prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.09.2014 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 No... Chcialbym... Kwestia czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 07.09.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 W Buenos Aires, Ulsan etc. Bloki jakos nie odlatuja... A wyobraz sobie ze takie urzadzenie za 3000:- ogrzeje np. 45m2 w bloku.... ( nie mniej jak rozplanowanie mieszkania otwarte ) A wyobrażam sobie, klimakonwektor w każdej izbie, nie wiem czy to taki doskonały pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 07.09.2014 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Co wygralem co? Kolorowe radio? Talon na balon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.09.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Talon na balon. I czapkę śliwek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 07.09.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Bo każdy sam powinien produkować sobie prąd Cos czuje, ze teraz czeka nas fotowoltaiczny zajob forumowy z Twojej strony. Teraz juz nie bedzie tylko "precz z weglem" ale dodatkowo "kochajmy panele". Koniecznie wpisz do stopki, bo to co jest teraz juz chyba weglarzy nie "szokuje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 07.09.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Co wygralem co? Kolorowe radio? Pakiet cieplego powietrza do PC na zime? Skrzynke na listy wolna od ulotek i reklam? Weekend na Krymie? Zgodnie z duchem watku: Niezbednik Energetyczny (swieczka, zapalki i prezerwatywa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts