Pyxis 13.09.2014 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 To że nie trzeba mieszkać na Śląsku żeby kupić ekogroszek po 700zł. Jak znam takie okazje marketowe, to tam mozna sie spodziewac 30% kamienia, albo innej niespodzianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 13.09.2014 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Wiekszosc. Ludzie slono zaplaca, zeby sie posmiac. Wiesz, może korzystniej zainstalować terminal z dostępem do tego wątku, będzie kupa śmiechu i na bieżąco nowe "kwiatki", a z tych 297 stronic przezabawnego wątku to znakomita większość wpisów niestety - rozczaruję cię, ale nie moja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.09.2014 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 a z tych 297 stronic przezabawnego wątku to znakomita większość wpisów niestety - rozczaruję cię, ale nie moja. Nie liczy sie ilosc ale "jakosc". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 13.09.2014 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Jak znam takie okazje marketowe, to tam mozna sie spodziewac 30% kamienia, albo innej niespodzianki. Nie wnikam co tam znalazłeś, a odpowiedz była do kolegi map78. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 13.09.2014 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Nie liczy sie ilosc ale "jakosc". Dokładnie, tu jej niewiele, bicie piany i z 5% informacji do wyłuskania, które mają jakąś wartość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 13.09.2014 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Moi smrodzą węglem i wylewają szambo do rowu, ale ukraść to by nic nie ukradli. Nie raz zapomniałem kluczy do chaty z furtki wyjąć i nawet przez weekend nikt się nie połasił Czyli w sumie mam chyba szczęście;) A przy okazji znalazłem rozwiązaniehttp://quarta.pl/allegro/zorawina3.jpg Twojego problemu:D To mnie najbardziej przeraża w PCPW, to jest jeden z głównych argumentów, że idę w kable...i kabli nie ukradną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 13.09.2014 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 To mnie najbardziej przeraża w PCPW, to jest jeden z głównych argumentów, że idę w kable...i kabli nie ukradną Wcale się Tobie nie dziwię, bo mnie ten widok też przeraża:o Zobacz sobie w albumie z mojej stopki, że ta sama pompa może wyglądać zupełnie inaczej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 13.09.2014 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Wiekszosc. Ludzie slono zaplaca, zeby sie posmiac. Zarobisz na czymś, co jest ogólnodostępne? Podziwiam Twoją przebiegłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 13.09.2014 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Wcale się Tobie nie dziwię, bo mnie ten widok też przeraża:o Zobacz sobie w albumie z mojej stopki, że ta sama pompa może wyglądać zupełnie inaczej;) Już lepiej...słychać ją na tarasie? Z czego masz ogrodzenie frontowe? Generalnie fajny domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.09.2014 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Zarobisz na czymś, co jest ogólnodostępne? Podziwiam Twoją przebiegłość. Zeby wyczuc ironie czy sarkazm wcale nie trzeba byc geniuszem, ale widac niektorym to moze jednak sprawic niejaki klopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 13.09.2014 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Już lepiej...słychać ją na tarasie? Z czego masz ogrodzenie frontowe? Generalnie fajny domek. Zimą nie spędzamy czasu na tarasie więc nie wiem na ile by to przeszkadzało. Latem gdy grzeje CWU to powiedzmy, że jest słyszalna, ale ten proces latem zajmuje max 30min., więc nie można nazwać tego uciążliwością, a gdy pracuje jako klimatyzacja to jest niesłyszalna. W domu nie słychać jej w żadnym miejscu. Ogrodzenie jest zrobione jako mur betonowy z elewacją taka jak na domu i przykryty dachówką taka jak na dachu. Do tego furtka i brama z profili z elementami kutymi. Brama przesuwna, automatyczna. Dzięki za miłe słowo:) Zdjęcia muszę zaktualizować, bo nie które nie odzwierciedlają już obecnej sytuacji;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 13.09.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 map78 Klima, czyli chłodzi posadzkę? Ten mur betonowy, to lany czy murowany z bloczków fundamentowych? Coś się z nim dzieje nie tak? Tak pytam bo chcę coś w ten styl.... Przepraszam za mały off topic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 13.09.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Zeby wyczuc ironie czy sarkazm wcale nie trzeba byc geniuszem, ale widac niektorym to moze jednak sprawic niejaki klopot. No to współczuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 13.09.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 map78 Klima, czyli chłodzi posadzkę? Ten mur betonowy, to lany czy murowany z bloczków fundamentowych? Coś się z nim dzieje nie tak? Tak pytam bo chcę coś w ten styl....[ATTACH=CONFIG]279666[/ATTACH] Przepraszam za mały off topic Klimakonwektory:) Murowany, na lanym fundamencie, fundament z izolacją przeciwwilgociową. Stoi piąty rok i nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 13.09.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Nie wiem co chciałeś tu udowodnić Z karoką rozmawialiśmy nt. węgla 26MJ jakim on akurat handluje i jak się okazuje taki węgiel nawet w casto kosztuje 900zł, czyli wg mnie normalna cena. Casto bazuje na węglu ze Zgorzelca, czyli czech albo rusek. Także porównanie do tej 26-tki czy 29-tki nie jest tu na miejscu ( 29-tka nie jest na stronie) Map ja gów..a nie sprzedaję a dobry węgiel pakowany niestety kosztuje, zanim coś kupię to trzy razy sprawdzę sam u siebie bo wpadka kosztuje. Jeden pali za 400 drugi za 900, im dalej od śląska jest drożej albo taniej z problemami. Cudów niema. Ktoś chce być mądrzejszy od producenta kotła który podaje paliwo zalecane a kupuje zastępcze czy nie o zalecanych parametrach a bluźni później na cały świat że kocioł jest do du..... To tak samo jak z pompką albo tanio albo dobrze choć może wyjść drogo i też kiszka. Nie każdy może być V-ce prezesem żeby pompkę dostać za free, hehe Faktury za zero złotych jeszcze nigdy nie widziałem i pewnie jej niema, ciekawe kto za nią beknął albo jeszcze beknie, nie Arturek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 13.09.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 No to masz przesrane jak mróz ściśnie, hehe W razie czego wal jak w dym, zrobię Ci jakąś małą promocję jako koledze z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 13.09.2014 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Super wegiel, kotly z Casto za 1400:- ( chyba ze sie przeoczylem ) Kontener... I bedzie z czego zyc No widzisz, przejrzałeś na oczy Węgiel to przeszłość, najtańsza teraźniejszość i realna przyszłość, hehe Po co było tyle kasy w błoto wywalić na tą chińską zabawkę. Bywaj Vampe, śpij dobrze i myśl o przyszłości, może zaznasz w końcu ciepełka w zimie, takie prawdziwego a nie wyimagowanego jak teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 13.09.2014 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 (edytowane) Ale ja nie marzne... Ale wiesz.... Setki, ba tysiace rodzin w S ... No bo nie jeden zabajtloczyl ze PC musi byc "wspomagana" Super wegiel, kotly z Casto za 1400:- ( chyba ze sie przeoczylem ) Kontener... I bedzie z czego zyc Musi, nie musi. Gdy ja wspomniałem o rezerwowym źródle ciepła - najtańszym kotle na drewno i węgiel to śmichy, hihy. Tym czasem okazuje się, że ten ma 2 pompy ciepła - drugą na rezerwę, tamten jakieś klimatyzatory pomontowane z funkcją grzania, następny kominek i sztapel drewna obok domu, nawet Arturo co się zaklinał, że on to wszystko przemyślał i przekalkulował doskonale przed rozpoczęciem budowy by nie iść w niepotrzebne koszta...zrobił dziwnym trafem mały błąd w kalkulowaniu i postawił komin do którego nie wiadomo co tam ma podłączone i nie specjalnie mnie to interesuje - komina nie rozebrał. Więc to nie o to chodzi raczej, że poprawnie dobrana PC musi być wspomagana a o to, że na wypadek zbyt słabej pompy w przypadku ekstremalnych warunków pogodowych, awarii lub jakichś innych czynników dobrze jest spać spokojnie mając jakąś alternatywę. Edytowane 13 Września 2014 przez _olo_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.09.2014 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 No to współczuję Teraz za pozno. Trzeba bylo domyslic sie wczesniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.09.2014 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 (edytowane) nawet Arturo co się zaklinał, że on to wszystko przemyślał i przekalkulował doskonale przed rozpoczęciem budowy by nie iść w niepotrzebne koszta...zrobił dziwnym trafem mały błąd w kalkulowaniu i postawił komin do którego nie wiadomo co tam ma podłączone i nie specjalnie mnie to interesuje - komina nie rozebrał. Nie kalkulowalem w kwestii kominka,miał być w domu kategorycznie i tyle. Ale,jest wielkie ale,Wy(ekogroszki) traktujecie kominek jak źródło ciepła,pod tym względem absolutnie nie musiało by go być w moim domu,ale ja kominek traktuje jako nie źródło ciepła a jako mebel w salonie,tak jak TV czy ławę,z do minimum ograniczonym oddawaniem ciepła do domu Czyli dwie szyby we wkładzie,obudowa bez otworów wentylacyjnych itp.,kominek przy rozpaleniu to tylko wrażenia wzrokowe na ogień. Edytowane 13 Września 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts