Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dlaczego system grzewczy na ekogroszek nie jest opłacalny ekonomicznie w nowych domac

Gość Arturo72

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

myślę że inicjatywa kobry jest godna uznania

ja np gdy widżę że żarówki słabiej świećą to obdzwaniam wszystkich jadących z grzaniem na prądzie

czemu w nas jest tyle zawiści?

pomoc innym jest godna pochwały

Sęk w tym, że raz piszą że palenie węglem to nic trudnego. Wrzucasz i jedziesz. A za chwilę srają się z nim jak czarnym g... Niekonsekwencja malux. I chodzi o to, żeby w nowych domach tego uniknąć.

W starych niech pomaga, cześć i chwała mu za to, nowych niech nie zaraża chorobą.

Map, ci ludzie którzy robią zdjęcia węgla, palnika i popiołu robią to w określonym celu. Ja na przykład - kiedy palę najtańszym miałem podaję nastawy i robię zdjęcia żeby kolegom pokazać jak to ma wyglądać. Może ktoś skorzysta. Kiedy palę dla testu jakimś trudnym opałem - daję zdjęcia ku przestrodze, żeby koledzy wiedzieli czego się mogą spodziewać i omijali ten opał szerokim łukiem. A sporo kolegów - nowicjuszy proszących o pomoc w ustawieniu kotła daje zdjęcia - i wtedy znacznie łatwiej jest coś im poradzić.

Część z tych fotek ma zapewne jakiś charakter dydaktyczny, ale wiele jest po prostu zabawnych, jak chociażby rozpaczliwe poszukiwanie "Wesołej" przez kolegę pawko:)

http://www.iv.pl/images/34457790729450882911.jpg

http://www.iv.pl/images/46477874369874193334.jpg

Aż tu nagle przychodzi odpowiedź:D

Uwaga tylko dla widzów o mocnych nerwach;)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?164725-Ranking-paliwa-typu-ekogroszek&p=6603668&viewfull=1#post6603668

Ciekawe, czy swoją kobietę też tak czule pieści:D

Jezeli nie napisales to tym gorzej dla wizerunku sekty.... :D czy nie? :)

Hmm, tak na logikę, to np kobra64 poleca bo ma z węgla/kotłów interes no i zapewne siłą rzeczy przy okazji ma o nich wiedzę.

Ty jesteś po stronie pompiarzy czysto ideologicznie bo kasy z tego nie czerpiesz.

Teraz sobie odpowiedzmy - do kogo bardziej pasuje określenie "sekta", do pompiarzy czy do węglarzy z forum ;) ?

A ty "skromna" istoto to "wszyscy"? ;)

Ja odpalilem wczoraj... 65* C , sprawdzilem czy wszystko ok, etc.

Sezon moze w nastepnym miesiacu pora zaczac :(

wolalbym tylko chlodzic :) no ale haciede sprawic sobie wtedy trzeba :)

Ja tam skromnie tylko CWU w trybie lato.

Takie cuda mają te archaiczne brudasy.

olo a mooże ty z tych olów co ruski hymn po herbacie śpiwają?

on też myślał że zrobi kariere międzynarodową

Nieee, mnie bliżej do PISiaków niż do cmentarnych pijaków ;) Ale jak może być inaczej, skoro jedyna minister finansów która zrobiła mi "dobrze" zmniejszając podatki to ta zła, pisowska, antydemokratyczna i antyliberalna prof. Gilowska ;)