kobra64 17.09.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Jakoś żalu wielkiego nie odczuwam. Zresztą - czy Ty kiedykolwiek miałeś cokolwiek ciekawego do powiedzenia? Nie tylko mnie ale w ogóle? Jakoś w Twoich postach poza nachalną promocją jedynie słusznego rozwiązania i sporą dawką komunałów żadnych interesujących treści doszukać się nie mogę. Tak więc - bywaj Varme Dowcipny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.09.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 (edytowane) Takie "kotłownie" w pomieszczeniach nieprzystosowanych to brud i smród , w starych domach kotłownie na węgiel były w piwnicach teraz robi się pomieszczenia z oddzielnym wejściem z zewnątrz . Niestety spalanie węgla wiąże się z przykrymi zapachami nie tylko na zewnątrz domu , sam popiół po prostu śmierdzi . Czyli nie ja jeden mam takie odczucia,że wchodząc do domu opalanego ekogroszkiem czuję smród spalanego węgla i nawet nie wiedząc wcześniej,że dom opalany jest ekogroszkiem właśnie po takim smrodzie w domu można się zorientować. Także nie mówcie ekogroszki,że ekogroszek nie śmierdzi bo śmierdzi. Zaręczam Ci,że jest coś takiego,u szwagra w kotłowni gdzie pali tylko ekogroszek czuje coś podobnego jak u mnie po wyjściu z domu. Dla mnie jest to smród palonego węgla. Edytowane 18 Września 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 18.09.2014 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Czyli nie ja jeden mam takie odczucia,że wchodząc do domu opalanego ekogroszkiem czuję smród spalanego węgla i nawet nie wiedząc wcześniej,że dom opalany jest ekogroszkiem właśnie po takim smrodzie w domu można się zorientować. Także nie mówcie ekogroszki,że ekogroszek nie śmierdzi bo śmierdzi. Co Ty barania łąko znowu kręcisz, ten facet mówił o kopciuchach i starych domach ma to tyle wspólnego, co fakt,że maluch i mercedes to samochody, i teraz jak Ci w maluchu spalinami w kabinie wali, to też taki mundry będziesz i powiesz,że w mercedesie w środku spalinami wali, bo w maluchu też waliło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.09.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 (edytowane) Co Ty barania łąko znowu kręcisz, ten facet mówił o kopciuchach i starych domach ma to tyle wspólnego, co fakt,że maluch i mercedes to samochody, i teraz jak Ci w maluchu spalinami w kabinie wali, to też taki mundry będziesz i powiesz,że w mercedesie w środku spalinami wali, bo w maluchu też waliło? Czym się różni węgiel od ekogroszka ? Tak,tak,wiem ekogroszek to jest ekologiczny węgiel w drobniejszej postaci Edytowane 18 Września 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 18.09.2014 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Co za gość a czym się różni samochód z 1901roku od takiego z 2014?, oba jeżdżą na benzynę..... Tyle w tym prawdy, co odbijając piłeczkę...z każdego domu pompiarza leci chłodem i wali formaliną, wali tak mocno, że wszystkie zwierzęta futerkowe (psy,koty) podwijają ogony pod płotem i uciekają skomląc głośno... (bo jak wiadomo pompiarz psów i kotów nienawidzi) Puknij się człowieku w czoło! Co za bzdury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 18.09.2014 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Co za gość a czym się różni samochód z 1901roku od takiego z 2014?, oba jeżdżą na benzynę..... Naprawdę nie widzisz różnic ? To tylko świadczy o jednym, że ulegasz permanentnemu zaczadzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 18.09.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Naprawdę nie widzisz różnic ? To tylko świadczy o jednym, że ulegasz permanentnemu zaczadzeniu. No właśnie on widzi tą różnicę, niektórzy jednak nie widzą żadnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 18.09.2014 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 A widzisz roznice pomiedzy kopcacym dieslem a samochodem elektrycznym.... Tez 4 kolka, kierownica... To dlaczego pompiarze nie przechodzą na samochody elektryczne? Po co sie bedziecie babrac z olejem itp. Skoro stać was na pompę to i na takie auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.09.2014 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Co Ty barania łąko znowu kręcisz, ten facet mówił o kopciuchach i starych domach ma to tyle wspólnego, co fakt,że maluch i mercedes to samochody, i teraz jak Ci w maluchu spalinami w kabinie wali, to też taki mundry będziesz i powiesz,że w mercedesie w środku spalinami wali, bo w maluchu też waliło? Wizytowalem sasiadow ktorzy postawili domy 3 lata temu i w kotlowni wyraznie czuc ten smolisto-weglowy smrodek. Czy to kociolek przecietny, czy taki wypasny ze sterowaniem przez neta, smierdzieli jednakowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 18.09.2014 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Auta elektrycznie nie sa jeszcze doskonale.... Nie maja takiego zasiegu jak spalinowe etc. Za to PC sa pelnowartosciowym systemem na CO i CWU. Pozatym dlaczego babrac z olejem? Kazdy kto ma wegiel ma osobistego palacza? Olej wymieniam w warsztacie... A poziomu oleju i innych płynów też nie sprawdzasz bo trzeba się trochę pobrudzić. Jeżeli zasięg cie nie zadowala są hybrydy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 18.09.2014 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Te elektryczne auta to z Tesli najlepiej. Jakoś rok ( może rok z kawałkiem ) temu jeden dość efektowny występ miał. Zaraz na drugi dzień akcjonariusze Tesli mocny ból głowy mieli. A i prezes się tak ładnie tłumaczył...Znaczy jak zwykle - my niewinni, komuś coś się urwało, strażacy źle gasili - w ogóle jak ktoś śmiał jakimś innym pojazdem wyjechać na drogę po której Tesla się akurat poruszała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 19.09.2014 03:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 (edytowane) Ty sie moze przy tym brudzisz...... Ja z tym problemu nie mam. Nie ma hybryd "moich " aut. A pozatym... Czym jest hybryda? To moze niech kopcacy kupia sobie " tanie" PC P/P i ogranicza kopcenie... Tez bedzie hybryda... Ja z brudzeniem się problemu nie mam tylko posiadacze pomp mają problem. Tak trzeba się ubrudzić. No chyba że wszystko w rękawiczkach robisz. Ale i tak by pasowało rączki umyć. Samo wyjęcie bagnetu nie załatwia sprawy. Nie ma PC "moich" kotłów. Dlaczego inni mają ograniczyć kopcenie a ty nie chcesz! Kupując elektryczny samochód lub 'hybrydę'. Czym jest 'hybryda': Napęd hybrydowy to najczęściej połączenie silnika spalinowego i elektrycznego. Zaletą układów hybrydowych jest zmniejszenie zużycia paliwa i emisji szkodliwych spalin oraz hałasu. Edytowane 19 Września 2014 przez fenix2 liter ówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 19.09.2014 03:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Te elektryczne auta to z Tesli najlepiej. Jakoś rok ( może rok z kawałkiem ) temu jeden dość efektowny występ miał. Zaraz na drugi dzień akcjonariusze Tesli mocny ból głowy mieli. A i prezes się tak ładnie tłumaczył...Znaczy jak zwykle - my niewinni, komuś coś się urwało, strażacy źle gasili - w ogóle jak ktoś śmiał jakimś innym pojazdem wyjechać na drogę po której Tesla się akurat poruszała. Lepiej takiego: Mercedes-Benz SLS AMG Coupe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybniczanin 19.09.2014 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Powaznie? To teraz powiedz mi czy moj samochod z katalizatorem emituje wiecej czy mniej szkodliwych substancji w skali roku w porownaniu z kominem na drobny wegiel? Toś porównanie zrobił. Dlaczego nie porównujesz z elektrycznym lub hybrydą. Wtedy byś wiedział o ile środowisko mniej zanieczyszczasz w porównaniu z obecnie posiadanym. Tylko akurat Tobie tak jest wygodniej i już na ekologię nie patrzysz jeśli chodzi o motoryzację. Dlaczego nie walczysz o przewożenie towarów transportem kolejowym , rzecznym które były i są bardziej ekologiczne niż samochodowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 19.09.2014 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Czyli nie ja jeden mam takie odczucia,że wchodząc do domu opalanego ekogroszkiem czuję smród spalanego węgla i nawet nie wiedząc wcześniej,że dom opalany jest ekogroszkiem właśnie po takim smrodzie w domu można się zorientować. Także nie mówcie ekogroszki,że ekogroszek nie śmierdzi bo śmierdzi. Dokładnie takie same mam odczucie jak wchodzę do pseudo ekologicznego domu z pompą ciepła. Od razu czuć w całym domu i okolicy smród zwędzonego drzewa, a główną ozdobą ogrodową jest gigantyczna drewutnia Fakt, każdy popiół śmierdzi. Dlatego usuwa się go do szczelnego pojemnika. A jak ktoś nie sprząta, to potem śmierdzi. Mit, każdy kocioł z podajnikiem śmierdzi. Jak śmierdzi, znaczy że jest nieszczelny, popsuty i niebezpieczny. Sprawny kocioł podczas pracy nie śmierdzi:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 19.09.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 (edytowane) Fajność ekogroszku skończyła się po 3 latach . Właściciel stwierdził, ze coraz mniej ma ochotę bawić się w noszenie węgla, syfu w kotłowni, czyszczenie pieca i całej tej "zabawy" przy ekogrochu Jakby facet od początku dobrze pomyślał, to byłby kilka(naście) tys. do przodu Edytowane 19 Września 2014 przez teres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 20.09.2014 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Fajność ekogroszku skończyła się po 3 latach . Właściciel stwierdził, ze coraz mniej ma ochotę bawić się w noszenie węgla, syfu w kotłowni, czyszczenie pieca i całej tej "zabawy" przy ekogrochu [ATTACH=CONFIG]280665[/ATTACH] Jakby facet od początku dobrze pomyślał, to byłby kilka(naście) tys. do przodu ten kociołek to kupa nieszczęścia jest ruszt wodny 15cm nad palnikiem - nic dziwnego że gość ma dość czyszczenia ciągłego tego wytworu. powinno się zakazać montowania rusztu wodnego w kotle na ekogroszek. a jak dobrze widzę to obok gazówka jeszcze wisi. całkiem nie rozumiem takiego połączenia. ciekawe jeszcze jaka instalacja i czy prawidłowo zrobiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 20.09.2014 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 a jak dobrze widzę to obok gazówka jeszcze wisi. całkiem nie rozumiem takiego połączenia. ciekawe jeszcze jaka instalacja i czy prawidłowo zrobiona? Gazówka jest świeżo zamontowana, wczoraj miała próbny start. Będzie zastępować kocioł na ekogroszek - tak jak pisałem właścicielowi przestała się podobać praca przy starym kotle, po co spędzać czas w kotłowni jak można ten czas spędzać z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 20.09.2014 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 ten kociołek to kupa nieszczęścia jest ruszt wodny 15cm nad palnikiem - nic dziwnego że gość ma dość czyszczenia ciągłego tego wytworu. powinno się zakazać montowania rusztu wodnego w kotle na ekogroszek. A drugim takim zakazem powinien być zakaz produkcji tłoków, nie byłoby takich jajec i narzekań ale tak to jest jak się jedzie po taniości albo ktoś prowadzi ranking kotłów wg. urody nie mając o tym pojęcia Tak wtedy nieświadomy inwestor jest ostrzyżony jak owieczka i wpędzony w kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 20.09.2014 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Gazówka jest świeżo zamontowana, wczoraj miała próbny start. Będzie zastępować kocioł na ekogroszek - tak jak pisałem właścicielowi przestała się podobać praca przy starym kotle, po co spędzać czas w kotłowni jak można ten czas spędzać z rodziną Powiedz temu koledze czy komu tam niech sobie to cudo na jedną zimę jeszcze zostawi bo może tego czasu spędzać więcej z rodziną ale o pustym żołądku, chyba że go stać. 10 minut co 10 dni, czasem jeszcze rzadziej to kupa zmarnowanego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts