Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dlaczego system grzewczy na ekogroszek nie jest opłacalny ekonomicznie w nowych domac

Gość Arturo72

Recommended Posts

Czyli palant bez szkoły bo w tym wieku kończyło się ogólniaka albo pozostawał jeszcze rok technikum, spekulant i przemytnik zatem :)

Zapomniałeś że ja trochę starszy jestem od Ciebie i pamiętam te czasy, co i kiedy i w jakim wieku można było :)

Szanuję ojca choć mieszkania mi nie kupił ani domu nie wybudował.

• Odpowiedzi 8,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Arturo72
Czyli palant bez szkoły bo w tym wieku kończyło się ogólniaka albo pozostawał jeszcze rok technikum, spekulant i przemytnik zatem :)

Zapomniałeś że ja trochę starszy jestem od Ciebie i pamiętam te czasy, co i kiedy i w jakim wieku można było :)

Szanuję ojca choć mieszkania mi nie kupił ani domu nie wybudował.

Pamięć Cię zawodzi,technikum miało 5 klas a jeździłem w trakcie wakacji i w trakcie szkoły a nie po szkole.

Dziękuję przy tym starszym kolegom,którzy mnie zarazili na łatwy zarobek ale też sporo zdrowia straconego.

Przemytnik ?

Największy i najbardziej renomowany sklep w Gliwicach łykał towar bez mrugnięcia :)

Piękne czasy ;)

Edytowane przez Arturo72

A to ciekawe, w jedne wakacje zarobiłeś na przemycie alkoholu na mieszkanie ? Bo jak miałeś mniej niż 19 to raczej się alkoholu nie sprzedaje takim, chyba, że też nielegalnie kupowałeś ?

A poza tym twierdziłeś, że w Polsce uczciwie zapracowałeś a nie za granicą, teraz gubisz się w zeznaniach.

Tak, podstawówkę się kończyło mając 15-cie, czyli ogólniaka ( 4-ro letniego) mając 19 a technikum ( były 5-cio letnie ) czyli 20 lat.

Kużwa, za komuny to Arturek miał dobrze, na wakacjach na mieszkanie zarobił gdzie były na tzw. kśiążeczki i płaciło się X lat a nie wiedziało czy kiedykolwiek się je dostanie.

Pleciuga.

Gość Arturo72
A to ciekawe, w jedne wakacje zarobiłeś na przemycie alkoholu na mieszkanie ? Bo jak miałeś mniej niż 19 to raczej się alkoholu nie sprzedaje takim, chyba, że też nielegalnie kupowałeś ?

A poza tym twierdziłeś, że w Polsce uczciwie zapracowałeś a nie za granicą, teraz gubisz się w zeznaniach.

Dobre ;)

olo,sądze,że jesteś w wieku mojego syna(19 lat) :)

Tak, podstawówkę się kończyło mając 15-cie, czyli ogólniaka ( 4-ro letniego) mając 19 a technikum ( były 5-cio letnie ) czyli 20 lat.

Kużwa, za komuny to Arturek miał dobrze, na wakacjach na mieszkanie zarobił gdzie były na tzw. kśiążeczki i płaciło się X lat a nie wiedziało czy kiedykolwiek się je dostanie.

Pleciuga.

ale taka prawda. znam takich co w latach 80 w jeden weekend zarabiali na cały dach budowanego domu. wystarczyło trochę zaradności.

Wtedy była jeszcze ustawa antyalkoholowa, alkohol sprzedawano od 13-ej i jak miało się kartkę :)

Pewnie młodsze pokolenie nie wie co to kartka :)

Na wszystko były kartki a w sklepach pólkach trafiał się tylko ocet.

A może Vice-prezes Arturek dodał sobie ze 20 lat skoro pisze znowu takie głupoty ?

On cały czas gubi się w zeznaniach :)

Gość Arturo72

Komuno wróć :)

Znaczna większość moich "towarzyszy broni" zamiast szkoły wybrała kontynuowanie "sportu" i dzisiaj mają swoje kantory,po kilka stoisk w CH także karoka,jedynie do siebie miej pretensje ześ był sierota w tamtych czasach :)

Gość Arturo72
Ile im jeszcze do odsiadki zostało ?

Nic,wtedy to była normalność i zgodne z prawem,wystarczyło pomyśleć.

Z nami jeździli goście z całej Polski.

Tak jak pisałem,największy sklep w mieście, w centrum miast miał mój towar,zgodnie z prawem.

Akcyzy nie było wtedy.

Turcja ? Wystarczył jeden wyjazd i "ugadanie" Turka,wysyłał co zechciałeś.

Tajlandia-podobnie.

Wszystko znikało w mgnieniu oka.

Karoka,jesteś stary ale nie masz pojęcia o życiu w tamtych czasach :)

Pług przesłonił Ci patrzenie Świata...

Edytowane przez Arturo72

Komuno wróć :)

Znaczna większość moich "towarzyszy broni" zamiast szkoły wybrała kontynuowanie "sportu" i dzisiaj mają swoje kantory,po kilka stoisk w CH także karoka,jedynie do siebie miej pretensje ześ był sierota w tamtych czasach :)

Komuna takim nieudacznikom jak Ty to życie uratowała.

Towarzysz broni, hehe

Mi się kojarzysz z ciamajdą co tylko klepać na forum potrafi, bo jak nazwać takiego "orła" niby "najlepszego doradcę" który firmę rozkłada w 3 miechy.

To trzeba być naprawdę nieudacznikiem, koledzy widać byli chyba bystrzejsi.

Ja znowu myślę że jesteś młodszy od mojego, a syna to może pomogę Ci zrobić bo Ty cały czas na forum zajęty jesteś, hehe

Pewnie na bezrobociu siedzi a PC to mu syn kupił i teraz się chwali ile wlezie przy każdej okazji ;)

Mi się kojarzysz z ciamajdą co tylko klepać na forum potrafi, bo jak nazwać takiego "orła" niby "najlepszego doradcę" który firmę rozkłada w 3 miechy.

To trzeba być naprawdę nieudacznikiem, koledzy widać byli chyba bystrzejsi.

Doradzać też trzeba umieć by klienta zdobyć, jak się go od razu od debili i nieuków zwyzywa gdy tylko wspomni o ekogroszku to z automatu idzie do konkurencji. Widać arturo to co tu praktykuje również w swojej firmie czynił.

Edytowane przez _olo_

Olo, jakie bezrobocie, jakie bezrobocie ?

A widziałeś żeby ktoś od rana do północka na forum pierdzielił banialuki motając się w wypowiedziach ?

To jest chyba miejsce pracy, ponoć po 2 zeta od posta płacą :)

Kurde chyba zacznę o pompkach baźgrać, Artur będzie miał konkurencję, hehe

Gość Arturo72
Pewnie na bezrobociu siedzi a PC to mu syn kupił i teraz się chwali ile wlezie przy każdej okazji ;)

Zostawmy już temat nieudaczników ekogroszkowych,którzy swoją budowę potraktowali jak przykazanie ojca spod pługa i skupmy się na inteligentych inwestorach lub uczmy mniej inteligentych.

Rozmawialiśmy o o tradycyjnym już zbudowanym domu i kosztach eksploatacji różnych kotłów w tradycyjnych instalacjach.

Chyba nie zamierzasz siedzieć w temacie i co rusz powtarzać tego samego i chyba nie zakładałeś tematu żeby popierać jedno rozwiązanie?.. Ty akurat zdecydowałeś się na ogrzewanie prądem gdzie nie ma kotłowni, na rekuperacje gdzie kominy wentylacyjne są w sumie zbędne i wszystko masz pod to ustawione a tutaj jak wspomniałem dyskusja raczej toczy się w oparciu o tradycyjne budownictwo zaizolowane i tradycyjne systemy gdzie najczęściej są elementy których u Ciebie nie ma. Powtarzam, że przeważająca większość nawet nowych domów jest właśnie w takich technologiach budowana i tutaj będzie się rodzić podstawowa różnica zdań. No i jeszcze raz, są ludzie którzy przy inwestycji wyłożą więcej, żeby później mieć takiej podczas użytkowania, to tak obiektywnie.

Po pierwsze temat jest z myślą o nowych domach a nie o sierotach,którzy budowali bezmyślnie.

Po drugie czy ktoś komuś nakazuje budowę komina i kotłowni w tradycyjnym budownictwie ?

Mi nakazywano w projekcie ale to olałem i zrezygnowałem z kotłowni i z komina na etapie adaptacji,zatem jaki jest problem ?

Kto zakazuje świadomym inwestorom rezygnację z kominów i z kotłowni ?

Ja w projekcie gotowym miałem ogrzewanie paliwami stałymi i kotłownie też miałem.

Edytowane przez Arturo72

Gość Arturo72
P

Doradzać też trzeba umieć by klienta zdobyć, jak się go od razu od debili i nieuków zwyzywa gdy tylko wspomni o ekogroszku to z automatu idzie do konkurencji. Widać arturo to co tu praktykuje również w swojej firmie czynił.

Również prosto i na temat :)

Nie potrzebuję poklasku,dla mnie ekogroszek w nowym domu to d..l i bezmózg w najczystrzej postaci i co zrobisz ;)

Na takich bezmózgów czekają karoki,jereckie i inne ;)

Chwała im za to,że potrafią nawet bezmyślnych aż tak zbałamucić.

Edytowane przez Arturo72

Również prosto i na temat :)

Nie potrzebuję poklasku,dla mnie ekogroszek w nowym domu to d..l i bezmózg w najczystrzej postaci i co zrobisz ;)

Pisz dalej w takim tonie. Jeśli koledzy prześmiewcy będą Ci pomagać utrzymać równie merytoryczny poziom dyskusji, będzie tych w "najczystrzej postaci" jeszcze więcej.

Gość Arturo72
Pisz dalej w takim tonie. Jeśli koledzy prześmiewcy będą Ci pomagać utrzymać równie merytoryczny poziom dyskusji, będzie tych w "najczystrzej postaci" jeszcze więcej.

Co zrobisz jak koledzy bojący się utraty dochodów podejmują wszelakie dostępne środki żeby tylko temat się rozmył.

Dlatego też zawsze i wszędzie proponuje kalkulator zamiast zbędnej gadki :)

Podstawa do kalkulatora to punkt zero czyli "decyzja o budowie domu"