Liwko 22.09.2014 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 od środy 15 max w dzień - i za 22 w domu to ja dziękuję - chyba, że w sypialni I co z tego że max. 15? Może być i 10, byleby słonce było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 22.09.2014 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 A to z jakiego powodu ? U mnie 1 kWh to koszt tylko 58 groszy A gdzie COP? Skąd nagle 58 groszy? Ja sobie nie wyobrażam kąpieli w łazience w której jest 22 czy tam 22,5 stopnia. To jakaś masakra, survival normalnie. Co robisz żeby tam mieć cieplej? Bo to zysków od słońca specjalnie w łazienkach nie ma ( okna w łazienkach przeważnie niewielkie, czasem nawet z mleczną szybą ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 22.09.2014 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 A skad go wezme? Ogladam za to biokominki... fajne... mozna miec bez komina https://www.google.pl/search?q=biokominek&biw=1920&bih=1102&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=xYofVMnTE8vnsAT-y4DwAg&ved=0CAYQ_AUoAQ#facrc=0%3Bbiokominek%20na%20%C5%9Bcianie&imgdii=_&imgrc=_ To lepiej sobie plazmę powieś i puść na niej nagranie ognia, więcej z niej ciepła uzyskasz niż z takiego bio kominka, jak starszego typu to i z 400W grzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 22.09.2014 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 zaraz będzie że jak w domu nie ma 25 stopni to tak jakby ogrzewania nie było, taka temp. jest znośna jak sie lezy w gaciach na kanapie.z tego co pamietam to dyskomfort psychiczny jest od 24 stopni a skutki fizyczne 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 22.09.2014 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 A gdzie COP? Skąd nagle 58 groszy? Za każdą zuzyta kWh płacę zależnie od zużycia 54-58 groszy. COP przy obecnej temp.zewnetrznej jest w granicach 4 dla ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 22.09.2014 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 zaraz będzie że jak w domu nie ma 25 stopni to tak jakby ogrzewania nie było, taka temp. jest znośna jak sie lezy w gaciach na kanapie. z tego co pamietam to dyskomfort psychiczny jest od 24 stopni a skutki fizyczne 26 Jak się z wanny wyłazi to te 24 to jest minimum komfortu. Ja się wychodząc z kąpieli dobrze czuję jak w łazience jest koło 25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 22.09.2014 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Za każdą zuzyta kWh płacę zależnie od zużycia 54-58 groszy. COP przy obecnej temp.zewnetrznej jest w granicach 4 dla ogrzewania. Pytałem o dogrzewanie łazienek. Znaczy że pompa już chodzi i podłogi w łazienkach grzejesz żeby się kąpać w ludzkich warunkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 22.09.2014 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 to wolę 24 i dyskomfort psychiczny - oraz siedzenie w kr rękawie bio-kominki.... BIO fuj - to już świeczki ładniej wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 22.09.2014 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Pytałem o dogrzewanie łazienek. Znaczy że pompa już chodzi i podłogi w łazienkach grzejesz żeby się kąpać w ludzkich warunkach? Nie chodzi bo nie ma takiej potrzeby,w domu jest ok.23st.C Łazienkę mam od południa,jak coś ci to mówi. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 22.09.2014 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Pytałem o dogrzewanie łazienek. Znaczy że pompa już chodzi i podłogi w łazienkach grzejesz żeby się kąpać w ludzkich warunkach? Wiesz co to jest? http://allegro.pl/grzalka-cini-do-grzejnika-lazienkowego-satyna-300w-i4546453913.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 22.09.2014 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Po pierwsze - Arturo chyba nie ma ręcznikowców? Tak się mi kojarzy, mogę się mylić. Po drugie - zużycie takiej grzałki sumuje się później do kosztów CO - czy to pomijalny koszt jest ( w odróżnieniu od zużycia 4-ro watowego wyświetlacza sterownika kotła, który w czasie kiedy nie są wprowadzane żadne zmiany bierze 2 waty )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 22.09.2014 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Nie mam drabinek bo nie są nam potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 22.09.2014 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Nie mam drabinek bo nie są nam potrzebne. wycierasz się mokrym ręcznikiem? czy za każdym razem bierzesz czysty i suchy ( zużycie prądu Ci i tak wzrośnie -pralka) - czy suszysz na uchwycie z piekarnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 22.09.2014 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Nie mam drabinek bo nie są nam potrzebne. No to w takie jak dzisiejszy dni - grzejesz jakoś łazienki czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 22.09.2014 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 wycierasz się mokrym ręcznikiem? czy za każdym razem bierzesz czysty i suchy ( zużycie prądu Ci i tak wzrośnie -pralka) - czy suszysz na uchwycie z piekarnika? Mam wydajną wentylację w łazience i to wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 22.09.2014 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 (edytowane) No to w takie jak dzisiejszy dni - grzejesz jakoś łazienki czy nie? Nie ma potrzeby grzania bo w łazience jest ciepło czyt.male straty energii. Drabinke mam na strychu gotową do założenia z grzałka ale nie ma takiej potrzeby. Edytowane 22 Września 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 22.09.2014 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Po drugie - zużycie takiej grzałki sumuje się później do kosztów CO - czy to pomijalny koszt jest ? Oczywiście że sumuje. Ciężko to policzyć, dlatego oprócz zużycia samej pompy podaję zużycie całego domu. To też nie jest do końca ok, ponieważ uwzględnia i garaż i ogród. Tak czy owak taka grzałka jest takim samym producentem ciepła jak TV, piekarnik, pralka czy lodówka. Wszystko co jest w domu i dostarcza ciepła składa się na roczne zużycie na CO. Dlatego weglarze również powinni podawać zużycie energii elektrycznej swojego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 22.09.2014 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Jak się z wanny wyłazi to te 24 to jest minimum komfortu. Ja się wychodząc z kąpieli dobrze czuję jak w łazience jest koło 25. tylko ze pewnie nie trzymasz w domu standardowych 21 stopni, w łazience masz stopien moze 2 wiecej niż w domu a zrób sobie różnicę 4 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 22.09.2014 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 22,5 do 23 mam w domu. Pod 25 mam w łazienkach. Tak chcą domownicy - ja z tym dyskutował nie będę. W domu mogłoby być jak dla mnie chłodniej nieco. W łazienkach już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NieJan 22.09.2014 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Ludzie, czy co niektórych z was do cna porąbało już?A mieszkający w bloku co mają zrobić? Umrzeć? Większość z nich nie ma żadnego wpływu na to, kiedy zaczną grzać, a w łazienkach nie mają ani podłogówki ani drabinki, a jednak ręczniki suche i nie umierają z zamarznięcia po wyjściu z wanny.Dlaczego każdy wątek, w którym pojawia się hasło "pompa ciepła" oraz "ekogroszek" musi mieć wielostronicowe oftopy z ciągłym przekomarzaniem? 20-22 stopnie są dla większości odpowiednią temperaturą. Jak ktoś ma potrzebę życia w 30 stopniach, to czemu musi tonem autorytatywnym formułować obowiązek utrzymywania takiej temperatury przez wszystkich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts