mobli 15.10.2014 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 liwko dla ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 15.10.2014 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Nie rozumiem - 270 złoty na cały prąd miesięcznie dla całego domu łącznie z ogrzewaniem i CWU gdzie wszystko jest na prąd to dużo czy mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.10.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Zamkniesz ten rok poniżej 3kzł? Czy miałeś wymieniany licznik w tym domu? Faktury pokazywałem na forum, ale zwyczajnie stopki zabrakło Wynik wyszedł bardzo podobny, 3270zł. Po przejściu do Duona powinno być około 2800-2900. Zobaczymy w praniu. PC przez pięć lat zużyła niemal dokładnie 20000kWh, więc śmiało mogę przyjmować, że zużywa 4000kWh rocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.10.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Nie rozumiem - 270 złoty na cały prąd miesięcznie dla całego domu łącznie z ogrzewaniem i CWU gdzie wszystko jest na prąd to dużo czy mało? U zyzola idzie podobnie, tyle że bez CO i CWU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 15.10.2014 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Nie rozumiem - 270 złoty na cały prąd miesięcznie dla całego domu łącznie z ogrzewaniem i CWU gdzie wszystko jest na prąd to dużo czy mało? Tyle to ja płacę za bytowy miesięcznie i nie mam wszystkiego na prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 15.10.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 U zyzola idzie podobnie, tyle że bez CO i CWU Bo nie siedzi przy świeczce tak ja Ty żeby Ci na fakturach nie skoczyło bo jak to będzie na forum wyglądać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.10.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Tyle to ja płacę za bytowy miesięcznie i nie mam wszystkiego na prąd. A ile go zużywasz w kWh? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 15.10.2014 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 A ile go zużywasz w kWh? Wiesz Liwek ja palę węglem, mam około 25 stopni w domu a nie 18-ście, żona włącza zmywarkę, pralkę i czego potrzebuje w danej chwili nie czekając na drugą taryfę. W drugiej taryfie to ja sobie zbyknę i idę spać a nie żeby mi się coś tłukło po domu bo taniej w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.10.2014 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Bo nie siedzi przy świeczce tak ja Ty żeby Ci na fakturach nie skoczyło bo jak to będzie na forum wyglądać ? Świeczki są za drogie, mam koci wzrok Wiesz że oświetlenie w domu przy ledach to śmieszne pieniądze? A że akurat szwagier zajmuje się sprowadzaniem tych żarówek, mam w nich cały dom i często nawet jak gdzieś wychodzimy to nie gaszę światła. Na zewnątrz mam czujnik zmierzchowy i ledy podświetlają domek przez cały rok. Także argument z tych głupszych. Ale czego się można po tobie spodziewać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.10.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Wiesz Liwek ja palę węglem, mam około 25 stopni w domu a nie 18-ście, żona włącza zmywarkę, pralkę i czego potrzebuje w danej chwili nie czekając na drugą taryfę. W drugiej taryfie to ja sobie zbyknę i idę spać a nie żeby mi się coś tłukło po domu bo taniej w nocy. Pytam o kWh, nie wiesz co to takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 15.10.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 (edytowane) Tyle to ja płacę za bytowy miesięcznie i nie mam wszystkiego na prąd. U zyzola idzie podobnie, tyle że bez CO i CWU To co wyrobicie z tym prądem? Mnie się nie udało 250 zł przekroczyć przez 2 miesiące gdzie jest na razie bojler elektryczny, często syn z synową i czwórką dzieci no i nas dwoje. Nie mówię już o 100 metrowym mieszkaniu w bloku gdzie rachunek za prąd i gaz razem z reguły kręci się w okolicach 100 zł/mc zimową porą. Edytowane 15 Października 2014 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 15.10.2014 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Widzisz ja nie mam szwagra z ledami ale w domu też prawie wszędzie takie oświetlenie, i nie są to marketowe ledy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 15.10.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 To co wyrobicie z tym prądem? Po prostu żyjemy normalnie a nie pod licznik. Dobrej nocki i gaście światło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.10.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 To co wyrobicie z tym prądem? Wibratory tyle biorą? Na bytowy dziennie idzie mi około 11kWh dziennie. To chyba wcale nie tak mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 15.10.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 (edytowane) PC przez pięć lat zużyła niemal dokładnie 20000kWh, więc śmiało mogę przyjmować, że zużywa 4000kWh rocznie. Troszkę uprościłeś, zapytałem o zmianę licznika bo wiele powiedziałby jego stan obecny - znasz mnie na tyle i wiesz, że mniej ważny jest pobór Twojej PC, a ważniejsze ile zużyłeś kWh w tym czasie wg licznika z którego rozlicza dostawca energii - po prostu za to płacisz. Edytowane 15 Października 2014 przez kbab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.10.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Po prostu żyjemy normalnie a nie pod licznik. Dobrej nocki i gaście światło Wiesz ile kWh rocznie idzie ci prądu czy nie wiesz? Jeżeli zapytasz karokę o węgiel to sypie liczbami jak z rękawa, a już o prądzie to nic nie umie powiedzieć. A przecież karoka, prąd to część ogrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobli 15.10.2014 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Świeczki są za drogie, mam koci wzrok Wiesz że oświetlenie w domu przy ledach to śmieszne pieniądze? A że akurat szwagier zajmuje się sprowadzaniem tych żarówek, mam w nich cały dom i często nawet jak gdzieś wychodzimy to nie gaszę światła. Na zewnątrz mam czujnik zmierzchowy i ledy podświetlają domek przez cały rok. Także argument z tych głupszych. Ale czego się można po tobie spodziewać... Szwagier ledami a pewnie Tata w energetyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.10.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Troszkę uprościłeś, zapytałem o zmianę licznika bo wiele powiedziałby jego stan obecny - znasz mnie na tyle wiesz, że mniej ważny jest pobór Twojej PC, a ważniejsze ile zużyłeś kWh w tym czasie wg licznika z którego rozlicza dostawca energii - po prostu za to płacisz. Nie rozumiem. Licznika nie zmieniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.10.2014 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Szwagier ledami a pewnie Tata w energetyce A gdyby tak było, to ubędzie mi kWh czy spadnie cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 15.10.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Nie rozumiem. Licznika nie zmieniałem. To daj fotę głównego licznika. Będzie tam mniej niż 20k kWh? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts