Liwko 16.10.2014 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Interesuje dlatego poprosiłem o zdjęcia. Więc mam ostrzegać innych przed takimi niespodziankami czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 16.10.2014 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Nie znając przyczyn NIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.10.2014 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Nie znając przyczyn NIE! Dobra, nie ostrzegam. Nie sprawdzajcie pod tym katem swoich instalacji, wybuchają tylko od czasu do czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 16.10.2014 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Jak nie wiesz przed czym to jak będziesz ostrzegał. Anakondę pod Rzeszowem znaleźli to mamy nie wychodzić z domów. No weź się zastanów człowieku. Ja mam Cię takich rzeczy uczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 16.10.2014 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Siegnales dna Liwko tym udowadnianiem, ze nie jestes wielbladem. zatkał buzię niedowiarkom. Dla Ciebie slownosc, honor czy to, ze ktoś ma jaja, to pojęcia obce, mitomanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 16.10.2014 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Czytaj jeszcze raz z uwagą na zbiornik pod sufitem. Myślenie nie boli. Pewnie instalacja zamknięta i coś spartolone. Jak ktoś ma zrobiona żle instalację to nie znaczy że wszyscy z ekogroszkowcy tak mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.10.2014 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Mnie nie musisz, ucz tych co takie instalacje wykonują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 16.10.2014 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Ale ja nie znam gościa mało tego nawet nie wiem kto to jest. Pewnie instalacja zamknięta i coś spartolone. Jak ktoś ma zrobiona żle instalację to nie znaczy że wszyscy z ekogroszkowcy tak mają. Nie wiem jeszcze co to jest. A jeśli zbiornik przeżarty i cieło wodą sieciową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 16.10.2014 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Ale ja nie znam gościa mało tego nawet nie wiem kto to jest. Nie wiem jeszcze co to jest. A jeśli zbiornik przeżarty i cieło wodą sieciową? Oczywiście można sobie gdybać. Takie cytaty wyrwane z kontekstu są o kant d... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.10.2014 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 zatkał buzię niedowiarkom. Dla Ciebie slownosc, honor czy to, ze ktoś ma jaja, to pojęcia obce, mitomanie. Malo kto sie tak na tym forum zeszmacil, jak Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 16.10.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Siegnales dna Liwko tym udowadnianiem, ze nie jestes wielbladem. a ja chętnie bym zobaczył twoje przynajmniej byłoby czarno na białym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.10.2014 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 a ja chętnie bym zobaczył twoje przynajmniej byłoby czarno na białym... Co byloby czarno na bialym? Czy kidykolwiek zlapales mnie na jakims klamstwie, zeby watpic w to, co pisze o swoim zuzyciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 16.10.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Co byloby czarno na bialym? Czy kidykolwiek zlapales mnie na jakims klamstwie, zeby watpic w to, co pisze o swoim zuzyciu? CAŁKOWITE zużycie energii w twojej chałupie, to że pompka ileś tam zużyła to jeszcze nic nie znaczy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.10.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 CAŁKOWITE zużycie energii w twojej chałupie, to że pompka ileś tam zużyła to jeszcze nic nie znaczy ... Ale ja juz z kilka razy pisalem, ze na bytowy zuzywam srednio 380 kWh/mc. Niezaleznie czy lato, czy zima. Z tego 2/3 zuzycia w tanim pradzie. Nigdy nie robilem z tego zadnej tajemnicy - raczej szczerze sie dziwilem, ze ktos w domu moze zuzywac ~200 kWh/mc. Ja nie potrafie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 16.10.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Co byloby czarno na bialym? Czy kidykolwiek zlapales mnie na jakims klamstwie, zeby watpic w to, co pisze o swoim zuzyciu? proszę, jasiu; powinnam skorygowac na 365 x 13kWh/dobę ale mi się nie chce; więcej tutaj było mielone tak, to wiemy. 4200kWh CO + 4000kWh CWU + 365 x 10kWh/dobę na życie daje... ... ... 12kkWh gdzie sens? to prawie tyle, co u mnie czy u jaśka albo więcej, niż u R$K czy Lobomana a różnisz sie od kablarzy tym, że że Twoja pupa do dziś piecze po dymaniu przez dystrybutora firmy na E aha - i my mamy w domu 22stC a nie 19 koma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.10.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 proszę, jasiu; powinnam skorygowac na 365 x 13kWh/dobę ale mi się nie chce Ale ja uzywam sprzetow AGD i sie myje. Nie tylko grzeje matami (z miernym skutkiem) jak u Ciebie, a dom mam wiekszy i w nim mieszkamy. Co prawda w swoich obliczeniach zawyzasz moje zuzycie o 2,5k kWh, ale przy kablach to granica "bledu statystycznego", wiec kto by sie przejmowal - wybaczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.10.2014 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Kupie suszarke z PC hehe, właśnie przed chwilą kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 16.10.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Pyxis, że tak zapytam - używasz swoich klimatyzatorów Gree do dogrzewania domu zimą i w okresach przejściowych (chyba, że Pyxis z forum klimatyzacji to inny Pyxis) - jestem ciekaw jak się klimy tej marki sprawują w ogrzewaniu w silnych mrozach (-15-20) no i jak jest nieco cieplej, czy w ogóle działają, jak z awaryjnością ....upssss, wydało się, że masz też p/p x 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 16.10.2014 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 (edytowane) Ale ja uzywam sprzetow AGD i sie myje. Nie tylko grzeje matami (z miernym skutkiem) jak u Ciebie, a dom mam wiekszy i w nim mieszkamy. Co prawda w swoich obliczeniach zawyzasz moje zuzycie o 2,5k kWh, ale przy kablach to granica "bledu statystycznego", wiec kto by sie przejmowal - wybaczam. czyli dychacz kkWh niewyjęty. ja myślę jednak, ze jest lepiej. na pewno jest lepiej ale nie chcesz nam pokazać, żebyśmy Ci czasem nie zazdrościli a dom masz największy na forum. a jak duży, to Ci jasiu przypomni. pompę też. najlepszą i najtańszą. taki best buy. pyxis = best buy & best guy Edytowane 16 Października 2014 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.10.2014 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Pyxis, że tak zapytam - używasz swoich klimatyzatorów Gree do dogrzewania domu zimą i w okresach przejściowych (chyba, że Pyxis z forum klimatyzacji to inny Pyxis) - jestem ciekaw jak się klimy tej marki sprawują w ogrzewaniu w silnych mrozach (-15-20) no i jak jest nieco cieplej, czy w ogóle działają, jak z awaryjnością ....upssss, wydało się, że masz też p/p x 2 Ten sam. Pewnie nie doczytales, ze zalozylem je tego lata dopiero (wczesniej mialem klimatyzatorek wewnetrzny = glosny). Nie mam planow wykorzystywania ich do grzania, bo przy pompie i 2-giej taryfie to ekonomicznie nieuzasadnione. Mam je zreszta zainstalowane na poddaszu, wiec parteru i tak nie mialyby szansy ogrzac. Nic sie nie "wydalo", bo "chawalilem" sie juz na tym forum, ze zalozylem. Nawet Hipoli mial z tego powodu dooposcisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts