Pyxis 16.10.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 a dom masz największy na forum. a jak duży, to Ci jasiu przypomni. pompę też. najlepszą i najtańszą. taki best buy. Jaki mam dom mozesz poczytac w stopce konfabulancie. W przeciwienstwie do Ciebie nie wstydze sie podac parametrow. Chcialoby sie miec jakas niedroga pompke? Oj chcialo! Za marzenie nie karaja - mozesz marzyc kolejny sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 16.10.2014 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Oki, czyli nadal nie wiem co one warte zimą. Doopościsk czasem cenna umiejętność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.10.2014 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Oki, czyli nadal nie wiem co one warte zimą. W firmie grzeje starymi on/off'ami i daja rade, wiec te chyba tez by spokojnie daly. Kiedys w katalogu im pisali do -15*C, w najnowszym jest chyba do -7*C - parametry i sprzet identyczne, wiec to chyba bardziej temperatura umowna. Doopościsk czasem cenna umiejętność Zwlaszcza jak do Hipolita przychodzi Pan z energetyki "pouzywac" sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 16.10.2014 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Nawet Hipoli mial z tego powodu dooposcisk ma message dla Ciebie. Patrz jej prosto w oczy i słuchaj uważnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.10.2014 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 ma message dla Ciebie. Patrz jej prosto w oczy i słuchaj uważnie . Popros Pana z energetyki, aby byl delikatniejszy - unikniesz takich problemow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 17.10.2014 04:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Kiedys w katalogu im pisali do -15*C, w najnowszym jest chyba do -7*C - parametry i sprzet identyczne, wiec to chyba bardziej temperatura umowna. Raczej różne wersje - w katalogu Gree grzanie i chłodzenie od -15, -20, 2-stage compressor - coś jak twin rotary ale po obrazku to wygląda jak by tłoki połączono szeregowo a nie równolegle, i parę innych bajerów jest opcjonalnie dla niektórych modeli. A w Polsce to pewnie wersja jak się trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 17.10.2014 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Jaki mam dom mozesz poczytac w stopce konfabulancie. W przeciwienstwie do Ciebie nie wstydze sie podac parametrow. zaskoczyłeś mnie....po tym jak się kurczowo trzymałes tych 230m2 po podłogach zmieniłeś na 175 użytkowej jest dla ciebie jeszcze jakaś nadzieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 17.10.2014 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 zaskoczyłeś mnie....po tym jak się kurczowo trzymałes tych 230m2 po podłogach zmieniłeś na 175 użytkowej jest dla ciebie jeszcze jakaś nadzieja Dodalem wpis o uzytkowej (i kubature) jak ja policzylem w miare dokladnie (chyba bedzie juz rok jak mam ja w stopce). Ilosci podlog bylem pewien od poczatku. Naprawde nie ma tu zadnej "manipulacji". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 17.10.2014 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 W firmie grzeje starymi on/off'ami i daja rade, wiec te chyba tez by spokojnie daly. Kiedys w katalogu im pisali do -15*C, w najnowszym jest chyba do -7*C - parametry i sprzet identyczne, wiec to chyba bardziej temperatura umowna. Zwlaszcza jak do Hipolita przychodzi Pan z energetyki "pouzywac" sobie. Jak się sprawdzają ? Myślę o urban legends : "suche oczy", "drapiące gardło" itd , kwotowo też mógłbyś naskrobać jak wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 17.10.2014 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Jak się sprawdzają ? Myślę o urban legends : "suche oczy", "drapiące gardło" itd , kwotowo też mógłbyś naskrobać jak wychodzi Sprawdzaja w sensie grzeja sporo taniej niz czystm pradem. Sam fakt grzania nadmuchem daleki jest od komfortu. Nie mam w firmie duzej powierzchni a dziala tam 5-6 osob, wiec jakiegos ekstremalnie wysuszonego powietrza nie ma, ale dalekie jest to od idealu. Opomiarowanego tego grzania nie mam, a jest tez sporo innych odbiornikow, wiec trudno mi okreslic, ale po przejsciu z czystego pradu rachunki za prad w firmie zima zrobily sie sporo "lzejsze". W miedzyczasie tez byly jakies ruchy odnosnie ceny pradu, ale na pewno nie to bylo glownym powodem. Jak sie robi naprawde zimno na zewnatrz, to wlaczamy grzejniki elektryczne, zeby nie katowac tych juz dosyc leciwych urzadzen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arczi721 20.10.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 (edytowane) Kolega w temacie obok pyta się o swoją pralnio-suszarnię,koledzy mocni w ekogroszku pomóżcie mu: Witam, Wykonuje u siebie w domu kotłownie w piwnicy. W kotłowni będzie stał kocioł na ekogroszek z podajnikiem o mocy <10kW. Chciałbym to zrobić zgodnie z przepisami więc: - osobne pomieszczenie min 4m3/kW (jest) - brak wentylacji mechanicznej (jest) - odpowiedni komin (jest) - wywiew osobnym kanałem w kominie (jest) I zostało mi jeszcze do spełnienia: - zapewnienie dopływ powietrza do spalania w ilości co najmniej 10 m3/h na 1 kW nominalnej mocy cieplnej kotła I tutaj pytanie jaka powierzchnia kanału nawiewnego "zetki" będzie wystarczająca dla 10kW czyli zapewni przepływ 100m3/h ? Edytowane 20 Października 2014 przez arczi721 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 20.10.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Arturo, dostałeś bana dożywotniego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 20.10.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Arturo, dostałeś bana dożywotniego? Gdyby dostał to by nie bawił się w archeologa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 20.10.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Sprawdzaja w sensie grzeja sporo taniej niz czystm pradem. Sam fakt grzania nadmuchem daleki jest od komfortu. Nie mam w firmie duzej powierzchni a dziala tam 5-6 osob, wiec jakiegos ekstremalnie wysuszonego powietrza nie ma, ale dalekie jest to od idealu. Opomiarowanego tego grzania nie mam, a jest tez sporo innych odbiornikow, wiec trudno mi okreslic, ale po przejsciu z czystego pradu rachunki za prad w firmie zima zrobily sie sporo "lzejsze". W miedzyczasie tez byly jakies ruchy odnosnie ceny pradu, ale na pewno nie to bylo glownym powodem. Jak sie robi naprawde zimno na zewnatrz, to wlaczamy grzejniki elektryczne, zeby nie katowac tych juz dosyc leciwych urzadzen. akurat. pewnie pracownicy Cię powyzywali od skąpców, że zimno i rura Ci zmiękła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 20.10.2014 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 A u Pyxisia pewnie wszystko w tym domu z Po Co Ci To na parterze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.10.2014 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 akurat. pewnie pracownicy Cię powyzywali od skąpców, że zimno i rura Ci zmiękła... Kazdy mierzy innych swoja miarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.10.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 A u Pyxisia pewnie wszystko w tym domu z Po Co Ci To na parterze;) Moze Ty i piszesz uzywajac PL literek, ale czy widac w tym jakis sens? Mozna zreszta samemu ocenic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 20.10.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Moze Ty i piszesz uzywajac PL literek, ale czy widac w tym jakis sens? Mozna zreszta samemu ocenic. Wszyscy już wiedzą, że nie stać cię na nową klawiaturę z działającym klawiszem ALT;) Czyżby PC miała za dużo startów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.10.2014 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Wszyscy już wiedzą, że nie stać cię na nową klawiaturę z działającym klawiszem ALT;) Czyżby PC miała za dużo startów? Na Ciebie tak mocno dziala alkohol, czy masz tak caly czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 20.10.2014 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Na Ciebie tak mocno dziala alkohol, czy masz tak caly czas? Twoje teksty i riposty są lepsze od alkoholu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts