zyzolek 30.10.2014 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 http://www.bild.de/politik/inland/luftverschmutzung/smog-alarm-in-deutschen-staedten-35527556.bild.html Powiedz Liwko ile kociołków na eko tam pracuje ? To jest zbyt trudne dla Liwko, bo nie zna niemieckiego;) Dlaczego wśród tych 11 miast jest zawsze Rybnik na pierwszym miejscu? A zaraz za nim Katowice i Mysłowice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.10.2014 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Powiedz Liwko ile kociołków na eko tam pracuje ? A mnie skąd wiedzieć? Zapytaj zyzola, on wie wszystko I jeszcze jedno. Jakby tych kociołków było więcej, to sytuacja była by lepsza czy jeszcze gorsz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 30.10.2014 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 To jest zbyt trudne dla Liwko, bo nie zna niemieckiego;) Dlaczego wśród tych 11 miast jest zawsze Rybnik na pierwszym miejscu? A zaraz za nim Katowice i Mysłowice? Nie mogę się doczekasz,aż sie podzielisz swoją wiedzą Ostatnio twierdziłeś, że to przez autostradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.10.2014 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Dlaczego wśród tych 11 miast jest zawsze Rybnik na pierwszym miejscu? A zaraz za nim Katowice i Mysłowice? Powód jest w tym przypadku banalnie prosty, ale dla ciebie i tak zbyt skomplikowany, byś to ogarnął. Jest to rejon bardzo uprzemysłowiony i bez kopcących potworków z ogrzewanych domów ledwo się mieści w normie. A jak przychodzi sezon grzewczy zaczyna się horror. Może warto pozamykać fabryki, kopalnie i zakłady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 30.10.2014 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Powód jest w tym przypadku banalnie prosty, ale dla ciebie i tak zbyt skomplikowany, byś to ogarnął. Jest to rejon bardzo uprzemysłowiony i bez kopcących potworków z ogrzewanych domów ledwo się mieści w normie. A jak przychodzi sezon grzewczy zaczyna się horror. Może warto pozamykać fabryki, kopalnie i zakłady? A może wystarczyło podpisać pakt klimatyczny i się zgodzić na podpisanie paktu klimatycznego bez ustępstw na darmowe emisje;) Wtedy cena wzrosłaby do 1,20 zł/kWh i mieli byśmy wszyscy czysty prąd;) Jak myślisz dlaczego wymieniłem te lokalizacje? Co tam się znajduje? Np w Rybniku i Mysłowicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.10.2014 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Np w Rybniku i Mysłowicach? No dalej zyzolek bo nie mogę się doczekać... Autostrada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an2lec 30.10.2014 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Ja wiem! Ja wiem! W tych miastach jest największe skupisko użytkowników pomp ciepła którzy zakopcili okolicę kominkami (oczywiście rekreacyjnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.10.2014 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Ja wiem! Ja wiem! W tych miastach jest największe skupisko użytkowników pomp ciepła którzy zakopcili okolicę kominkami (oczywiście rekreacyjnie) Bingo! Wygrała pani czapkę śliwek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an2lec 30.10.2014 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Cieszę się że się ze mną zgadzasz ale w nagrodę liczyłem chociaż na kubik drewna do kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 30.10.2014 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 (edytowane) No dalej zyzolek bo nie mogę się doczekać... Autostrada? Edytowane 30 Października 2014 przez zyzolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.10.2014 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 A pozostałe 9 miast to pewnie rurociągami ten dym ciągną do siebie? Oj zyzol zyzol Zresztą ja na nich to raczej parę widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 30.10.2014 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Zyzol, zyzol, ty zawsze tak masz? tzn faktycznie jesteś , czy tylko na takiego pozujesz? stawiam na to 1 http://www.radio90.pl/debata-o-smogu-co-po-niej-wiemy.html Nie bez znaczenia jest położenie geograficzne i specyficzna zabudowa Rybnika – dodaje Leszek Ośródka z Instytutu Meteorologii i Gospodarki Wodnej w Warszawie:Mamy urozmaiconą rzeźbę: i dolinki, i wzniesienia. Powietrze będzie spływało do miejsc niższych, to spowoduje, że tam się będą kumulowały te zanieczyszczenia. Taką sytuację mamy w Rybniku. bardzo podobny problemy ma Szczyrk, tam też są duże przekroczenia normy - niska emisja+niekorzystne położenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 30.10.2014 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 A dlaczego identyczne problemy ma Berlin, Paryż, Londyn, Madryt???Jakie masz wytłumaczenie Liwko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.10.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 A dlaczego identyczne problemy ma Berlin, Paryż, Londyn, Madryt??? Jakie masz wytłumaczenie Liwko? W sezonie grzewczym mają te problemy czy na co dzień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 30.10.2014 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 W sezonie grzewczym mają te problemy czy na co dzień? zdarzają się przekoczenia PM10, nawet w Zyzolowych Gliwcach http://stacje.katowice.pios.gov.pl/ proszę sprawdzić maj,czerwiec 2014 a lipiec, sierpień też podchodziło pod granice normy! latem (lipiec,sierpień) gliwice mają taki sam poziom PM10 co rybnik, jeśli nie minimalnie wyższy No ale lepiej wkleić 2 zdjęcia i zgrywać :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an2lec 30.10.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 (edytowane) Co do Szczyrku to tam akurat spala się duże ilości drewna czyli paliwa według niektórych „ekologicznego”.Zastanawia mnie czemu na tym forum pompiarze tak zaciekle atakują użytkowników kotłów na ekogroszek, a nie zauważają palących w „śmieciuchach”. Czyżby chodziło potencjalną grupę odbiorców produktów które promują? Wiadomo że ktoś kto pali w „śmieciuchu” nawet nie spojrzy na pompę bo go na nią nie stać.Jednocześnie prawie każdy pompiarz posiada kominek i namiętnie w nim pali. Argumentu że to tylko rekreacyjnie nie przyjmuję bo dla mnie większym grzechem jest truć dla przyjemności niż po to żeby się ogrzać.Czy kominki poddawane są badaniom emisji? Edytowane 30 Października 2014 przez an2lec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.10.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Jednocześnie prawie każdy pompiarz posiada kominek... Kominki posiadają wszyscy, niezależnie od sposobu ogrzewania. Pal w tym swoim kotle tyle co ja w kominku, to nie będę miał żadnych pytań. Wchodzisz w to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an2lec 30.10.2014 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 (edytowane) Kominki posiadają wszyscy, niezależnie od sposobu ogrzewania. Jasne wszyscy. Ja jakoś nie posiadam. Masz jakiś glejt że twój kominek jest ekologiczny bo ja na swój kocioł mam. Zużywaj tyle prądu co ja to nie będę miał żadnych pytań. Wchodzisz w to? Edytowane 30 Października 2014 przez an2lec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 30.10.2014 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 No i Liwko dał głos. Kto w Szczyrku pali kotłem na ekogroszek? Bo to jest zasadnicza różnica. Czym się pali w Szczyrku? Kominek, śmieciuch i wielkie drewutnie przed każdą chałupą, To samo jest w Zakopcu. Byłeś tam kiedyś Liwko? A to chyba znasz. To się nazywa niska emisja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.10.2014 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Jasne wszyscy. Ja jakoś nie posiadam. Masz jakiś glejt że twój kominek jest ekologiczny bo ja na swój kocioł mam. Zużywaj tyle prądu co ja to nie będę miał żadnych pytań. Wchodzisz w to? Ok, może inaczej. Ile kWh całej energii zużywasz rocznie? Możesz podać? A odnośnie kominków, to mam kilku kolegów z różnymi kotłami i kominkami. Nie wierzysz, popytaj w dziale "kominkowym". Mówisz że ty nie masz? Znam też takich z PC co też nie mają. I co teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts