Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dlaczego system grzewczy na ekogroszek nie jest opłacalny ekonomicznie w nowych domac

Gość Arturo72

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ok, może inaczej. Ile kWh całej energii zużywasz rocznie? Możesz podać?

Niestety nie posiadam takich danych. A czy Ty potrafisz powiedzieć ile energii zużyto żeby dostarczyć Ci prąd oraz inne produkty które kupujesz?

A odnośnie kominków, to mam kilku kolegów z różnymi kotłami i kominkami.

A to ciekawe jednak masz kolegów palących w kotłach ;)

Widzę że omijasz niewygodny temat emisji szkodliwych substancji z kominków :-P

Niestety nie posiadam takich danych. A czy Ty potrafisz powiedzieć ile energii zużyto żeby dostarczyć Ci prąd oraz inne produkty które kupujesz?

A to ciekawe jednak masz kolegów palących w kotłach ;)

Widzę że omijasz niewygodny temat emisji szkodliwych substancji z kominków :-P

Co za kretyńskie wymówki! Nie wiesz ile energii zużywa twój dom? Takie coś to może być tylko u węglarzy...

Odnośnie dalszych insynuacji, mój dom pobiera prąd z wiatraka opodal :p (a za kilka lat z własnych paneli)

A koledzy i owszem, w kotłach palą. Byli tak samo głupi jak i ty :p

Dzisiaj zaręczam cię poszli by w PC :yes:

[ATTACH=CONFIG]286901[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]286902[/ATTACH]

Po pierwsze, to ta pierwsza jest w Jaworznie, nie w Mysłowicach.

Po drugie, czy latem, kiedy stezenie PM10 spada do akceptowalnego poziomu, oznacza to, ze wyłączyli elektrownie ? :)

Po trzecie - jaki elektrownie znajdują zię w Wodzisławiu Slaskim, Gliwicach, czy Krakowie ?

Co za kretyńskie wymówki! Nie wiesz ile energii zużywa twój dom? Takie coś to może być tylko u węglarzy...

Sam jesteś kretynem jeśli nie rozumiesz że to co wskazuje Twój licznik to tylko „wierzchołek góry lodowej.”

Odnośnie dalszych insynuacji, mój dom pobiera prąd z wiatraka opodal :p (a za kilka lat z własnych paneli)

Jasne zielona energia z wiatraków płynie tylko do pompiarzy, a brudna z elektrowni węglowych prosto węglarzy. Przykład idiotycznego rozumowania pseudo-ekologów.

Jasne zielona energia z wiatraków płynie tylko do pompiarzy, a brudna z elektrowni węglowych prosto węglarzy. Przykład idiotycznego rozumowania pseudo-ekologów.

A powiedz mi czyja to wina, że mamy zacofaną energetykę, moja? Ale to i tak o niebo lepiej, niż setki tysięcy kopcących potworków na naszych osiedlach. Prąd jest bardzo czystą energią, a że Polska jest czarną wyspą bez elektrowni jądrowej, to wina tylko naszego zacofania! Jesteśmy głąbami energetycznymi :p

A może pompy są wyłączone.

A powiedz mi kolego co się dzieje w elektrowniach w nocy, gdy prądu mniej potrzeba? Wyłączają bloki? A może w tym czasie prąd jest marnotrawiony i dlatego zachęty w postaci tańszej taryfy? A co robią wtedy ci co grzeją prądem czy PC? W około 90% wykorzystują właśnie ten prąd! Inaczej poszedłby w komin :p

Ale wy i tak tego nie zrozumiecie.