Liwko 30.10.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 A to chyba znasz. To się nazywa niska emisja. [ATTACH=CONFIG]286919[/ATTACH] No widzisz zyzol, żadnych sterowników, żadnych spieków, żadnego czyszczenia... Powiedz, zazdrościsz trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 30.10.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 No widzisz zyzol, żadnych sterowników, żadnych spieków, żadnego czyszczenia... Powiedz, zazdrościsz trochę Też mam kominek i co z tego. Mój nieużywany. Tylko wigilia i święta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.10.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 To coś jak mój. I jakie wnioski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an2lec 30.10.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Ok, może inaczej. Ile kWh całej energii zużywasz rocznie? Możesz podać? Niestety nie posiadam takich danych. A czy Ty potrafisz powiedzieć ile energii zużyto żeby dostarczyć Ci prąd oraz inne produkty które kupujesz? A odnośnie kominków, to mam kilku kolegów z różnymi kotłami i kominkami. A to ciekawe jednak masz kolegów palących w kotłach Widzę że omijasz niewygodny temat emisji szkodliwych substancji z kominków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 30.10.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 To coś jak mój. I jakie wnioski? Nie pal w kominku, to przyczynisz się do czystego powietrza w okolicy. A swoją krucjatę skieruj do posiadaczy kominków i śmieciuchów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 30.10.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Nie rypcie tak biednego zyzolka. On tylko udaje glupiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.10.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Nie rypcie tak biednego zyzolka. On tylko udaje glupiego. Raczej mądrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.10.2014 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Niestety nie posiadam takich danych. A czy Ty potrafisz powiedzieć ile energii zużyto żeby dostarczyć Ci prąd oraz inne produkty które kupujesz? A to ciekawe jednak masz kolegów palących w kotłach Widzę że omijasz niewygodny temat emisji szkodliwych substancji z kominków Co za kretyńskie wymówki! Nie wiesz ile energii zużywa twój dom? Takie coś to może być tylko u węglarzy... Odnośnie dalszych insynuacji, mój dom pobiera prąd z wiatraka opodal (a za kilka lat z własnych paneli) A koledzy i owszem, w kotłach palą. Byli tak samo głupi jak i ty Dzisiaj zaręczam cię poszli by w PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 30.10.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 A jak by mieli rurę z gazem koło domu? To w co by poszli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 30.10.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 [ATTACH=CONFIG]286901[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]286902[/ATTACH] Po pierwsze, to ta pierwsza jest w Jaworznie, nie w Mysłowicach. Po drugie, czy latem, kiedy stezenie PM10 spada do akceptowalnego poziomu, oznacza to, ze wyłączyli elektrownie ? Po trzecie - jaki elektrownie znajdują zię w Wodzisławiu Slaskim, Gliwicach, czy Krakowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an2lec 30.10.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Co za kretyńskie wymówki! Nie wiesz ile energii zużywa twój dom? Takie coś to może być tylko u węglarzy... Sam jesteś kretynem jeśli nie rozumiesz że to co wskazuje Twój licznik to tylko „wierzchołek góry lodowej.” Odnośnie dalszych insynuacji, mój dom pobiera prąd z wiatraka opodal (a za kilka lat z własnych paneli) Jasne zielona energia z wiatraków płynie tylko do pompiarzy, a brudna z elektrowni węglowych prosto węglarzy. Przykład idiotycznego rozumowania pseudo-ekologów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 30.10.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Jaką emisję masz ze śmieciucha kominka?A jaką emisję masz z kotła na ekokogrosezk, do którego dopłaca FOS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 30.10.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Po drugie, czy latem, kiedy stezenie PM10 spada do akceptowalnego poziomu, oznacza to, ze wyłączyli elektrownie ? A może pompy są wyłączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.10.2014 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Jasne zielona energia z wiatraków płynie tylko do pompiarzy, a brudna z elektrowni węglowych prosto węglarzy. Przykład idiotycznego rozumowania pseudo-ekologów. A powiedz mi czyja to wina, że mamy zacofaną energetykę, moja? Ale to i tak o niebo lepiej, niż setki tysięcy kopcących potworków na naszych osiedlach. Prąd jest bardzo czystą energią, a że Polska jest czarną wyspą bez elektrowni jądrowej, to wina tylko naszego zacofania! Jesteśmy głąbami energetycznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arczi721 30.10.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 A jak by mieli rurę z gazem koło domu? To w co by poszli? Niektórzy pomimo,że mają gaz przy działce,wchodzą w prąd zamiast wungla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.10.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 A może pompy są wyłączone. A powiedz mi kolego co się dzieje w elektrowniach w nocy, gdy prądu mniej potrzeba? Wyłączają bloki? A może w tym czasie prąd jest marnotrawiony i dlatego zachęty w postaci tańszej taryfy? A co robią wtedy ci co grzeją prądem czy PC? W około 90% wykorzystują właśnie ten prąd! Inaczej poszedłby w komin Ale wy i tak tego nie zrozumiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baps 30.10.2014 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 [ATTACH=CONFIG]286902[/ATTACH] Chłodnie kominowe to rzeczywiście strasznie "dymią" , tyle tylko że para wodna raczej nie jest specjalnie szkodliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.10.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Chłodnie kominowe to rzeczywiście strasznie "dymią" , tyle tylko że para wodna raczej nie jest specjalnie szkodliwa. Zamknij się! Dla zyzolka to dym i tak ma pozostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an2lec 30.10.2014 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Chłodnie kominowe to rzeczywiście strasznie "dymią" , tyle tylko że para wodna raczej nie jest specjalnie szkodliwa. Szkodliwa specjalnie nie jest, ale to energia którą się wypuszcza do atmosfery żeby wyprodukować prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 30.10.2014 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 A może pompy są wyłączone. Za to działaja klimatyzatory, których chyba jest wiecej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts