Liwko 06.04.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Podałem Liwko hipotetyczną sytuacje bardzo niebezpieczną dla jego rodziny, On ... szkoda słów. O jakiej niebezpiecznej sytuacji ty mówisz, bo jestem przerażony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.04.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 No to jednego,który umie liczyć już mamy,całe szczęście dla niego,że jeszcze przed budową żaróweczka mu się zapaliła i nie dał się zbałamucić "fachowcom" od ekogroszka Mam pozwolenie na budowę, w projekcie dwa kominy i ogrzewanie ekogroszkiem - a chcę grzać prądem i pozostawić tylko jeden komin, czy potrzeba jakieś zmiany zgłaszać? Jeszcze nie, jutro zapytam. A dlatego teraz, ponieważ poczytałem trochę te mądre forum, policzyłem i doszedłem do wniosku, że jednak prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 06.04.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 No to jednego,który umie liczyć już mamy,całe szczęście dla niego,że jeszcze przed budową żaróweczka mu się zapaliła i nie dał się zbałamucić "fachowcom" od ekogroszka Teraz tylko wciśnij mu PC i cel będzie osiągnięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 06.04.2014 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 i nie dał się zbałamucić "fachowcom" od ekogroszka Liczysz że da się zbałamucić pompiarzom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.04.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Teraz tylko wciśnij mu PC i cel będzie osiągnięty. Wystarczy,że nie będzie truł innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.04.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Liczysz że da się zbałamucić pompiarzom ? Mnie to rybka,niech se i klimą grzeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.04.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 mi sie cierpliwosc po woli konczy... Facet pisze takie bzdury, że nawet "węglowcy" z wątku pouciekali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 06.04.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Facet pisze takie bzdury, że nawet "węglowcy" z wątku pouciekali ale wątek cały czas u góry, a jak widać po przykładzie, który własnie przytoczył Arturo, świadomość rośnie i będzie w kraju o jeden komin mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 06.04.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Inwerter napięcia inaczej przetwornicahttp://pl.wikipedia.org/wiki/Przetwornica_napi%C4%99cia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 06.04.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Facet pisze takie bzdury, że nawet "węglowcy" z wątku pouciekali Bo on serce na ręce wykłada a im ręce opadły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 06.04.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 No to czas na przeprosiny http://allegro.pl/listing/listing.php?string=owata&search_scope= Czekam Odpowiem ci sam na to pytanie bo dla ciebie widać za trudne. Jeżeli nie wymienię na czas filtrów to zaczną się powoli zapychać, wzrosną opory, wzrośnie zużycie prądu przez reku aż filtr się całkowicie zaklei i nie będzie dostarczana odpowiednia ilość świeżego powietrza. Nie dojdzie do jakiegoś wydumanego przez ciebie skażenia ani zarażenia. Po prostu zacznie być zaduch. Ale to jest drastyczny przykład niewymienienia na czas filtrów i raczej nigdy do tego nie dochodzi. Ale ty wiesz lepiej bo oczywiście wentylację mechaniczną z rekuperatorem masz i z nią żyjesz... P R Z E P R A S Z A M za brak wiary w Ciebie. Nie przewidziałem możliwości samodzielnej produkcji filtrów. Na marginesie jakiej gęstości filtrów używasz. Dobrze, że zdajesz sobie sprawę z konieczności wymiany filtrów. Zagrożeń wynikających z braku prawidłowej filtracji powietrza jest więcej. Ale Twoja wiedza jest wystarczająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 06.04.2014 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 P R Z E P R A S Z A M za brak wiary w Ciebie. Nie przewidziałem możliwości samodzielnej produkcji filtrów. Na marginesie jakiej gęstości filtrów używasz. Dobrze, że zdajesz sobie sprawę z konieczności wymiany filtrów. Zagrożeń wynikających z braku prawidłowej filtracji powietrza jest więcej. Ale Twoja wiedza jest wystarczająca. a jak filtrujesz przy wentylacji grawitacyjnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 06.04.2014 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Co niektórym od ciągłego liczenia to sie wydłużyły ale palce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 06.04.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Co niektórym od ciągłego liczenia to sie wydłużyły ale palce... Liczenia na co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 06.04.2014 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Chyba czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.04.2014 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 P R Z E P R A S Z A M za brak wiary w Ciebie. Nie przewidziałem możliwości samodzielnej produkcji filtrów. Na marginesie jakiej gęstości filtrów używasz. Dobrze, że zdajesz sobie sprawę z konieczności wymiany filtrów. Zagrożeń wynikających z braku prawidłowej filtracji powietrza jest więcej. Ale Twoja wiedza jest wystarczająca. Nie ma za co Filtry w reku mają za zadanie wychwycić syf, który dostaje się do domu przy wentylacji grawitacyjnej! Mogą być, a nie muszą!!! Rozumiesz czy trzeba tłumaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 06.04.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Chyba czego. Nie chyba czego tylko kogo czego (dopełniacz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 06.04.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Inwerter napięcia inaczej przetwornica http://pl.wikipedia.org/wiki/Przetwornica_napi%C4%99cia Inwertery stosowane do regulacji silników PC regulują częstotliwość prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 06.04.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Jak dot rzeczy to bedzie bez kogo- czego;) Bo kogo liczyli? To moze Ty jednak zostaw wersje na co. Ja nie liczę ani w niedziele ani w tygodniu taki urok "systemu" ogrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 06.04.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Ja nie liczę ani w niedziele ani w tygodniu taki urok "systemu" ogrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts