Jurgonka 07.04.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 :lol2: Dziękuje. Znów przedobrzyłem. A chciałem dobrze. Idę brukować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 07.04.2014 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 wg mnie Jurgonka jest a może chce być kobietą? może ze mną o butach pogadasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 07.04.2014 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 wg mnie Jurgonka jest a może chce być kobietą? może ze mną o butach pogadasz? Jestem mocno starszym panem o młodej duszy. Oglądam się jeszcze za pięknymi paniami ale już nie pamiętam po co. Pewnie wada wzroku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 07.04.2014 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 omg nie w tym sensie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 07.04.2014 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Dla głodnych wiedzy:www.intechpolska.com/baza_wiedzy,sprezarki_lopatkowe_podstawy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 07.04.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 i o butach trzeba z sensem:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 07.04.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 No to masz oferte nie do odrzucenia od Pani M Ale wiesz nawet buty dzis to nie to co kiedys... A z ta PC powaznie... Nie wstydze sie... Pokaze Dziękuje za zaproszenie. Byłbym szczęśliwy, gdybym mógł skorzystać i na chwilę podłączyć swój amperomierz. Niestety życie - opiekuje się chorym i jestem uziemiony. Na prawdę informacje, które podajecie nie są spójne. Ale ja na forum wyłączam się jak chodzi o PC. Teraz znienawidzicie mnie - otworze temat "Reaktywacja śmieciucha" i będę namawiał do dalszego używania (z przyczyn ekonomicznych) już istniejących kotłów. Montujesz podajnik (w/g mojego pomysłu) i jedziesz. A patrząc na temat wątku jestem w stanie przerobionym śmieciuchem z podajnikiem ogrzać każdy dom mieszkanie. Potrzebuje tylko miejsca na kocioł, mogę ekonomicznie grzać nawet jeden pokój, tylko miejsce na kocioł. (Buty są coraz wygodniejsze i coraz mniej trwałe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 07.04.2014 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 I się teraz dziwicie, że taki Jurgonka grzeje wunglem:) Tam zasada działanie jest prosta - dosypiesz - ciepło, nie dosypiesz - zimno:p A pompa ciepła - toż to czarna magia, a termostat pokojowy to już wysoce specjalizowane urządzenie specjalnego przeznaczenia:D Jurgonka dużo jeszcze czytania przed Tobą, więc lepiej tym się zajmij, a nie wygaduj głupot, bo aż nie przystoi tak łacha drzeć ze starszego człowieka - a sam się prosisz:yes: P.S. Jak chcesz zobaczyć jak to działa i na własne oczy zobaczyć tą magię to do mnie masz nawet bliżej niż do Varme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 07.04.2014 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 i o butach trzeba z sensem:rolleyes: Kiedyś słyszałem: "synu pierwszy raz buty na nogach i już dziury. Dziadek je nosił ja nosiłem, at co już dziurawe". Czy to ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 07.04.2014 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 I się teraz dziwicie, że taki Jurgonka grzeje wunglem:) Tam zasada działanie jest prosta - dosypiesz - ciepło, nie dosypiesz - zimno:p A pompa ciepła - toż to czarna magia, a termostat pokojowy to już wysoce specjalizowane urządzenie specjalnego przeznaczenia:D Jurgonka dużo jeszcze czytania przed Tobą, więc lepiej tym się zajmij, a nie wygaduj głupot, bo aż nie przystoi tak łacha drzeć ze starszego człowieka - a sam się prosisz:yes: P.S. Jak chcesz zobaczyć jak to działa i na własne oczy zobaczyć tą magię to do mnie masz nawet bliżej niż do Varme Czytanie bełkotu marketingowego, strata czasu. Palenie węglem u mnie 22 lata (przedtem gaz). Do mnie potrafią przejechać cały kraj by zobaczyć mój podajnik. Zaryzykuje i zaproponuje Ci podłącz PC przez amperomierz i porównaj jego wskazania z chwilowym zużyciem wyliczonym sposobem przez Was proponowanym. Podaj dane na forum. Arturo najpierw podał prawdziwe dane, a potem racjonalizacja. Bądź odważny i uczciwy, lub napisz o mnie jakąś kolejną głupotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.04.2014 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 ...lub napisz o mnie jakąś kolejną głupotę. Jak na razie to ty same głupoty piszesz. Zaczynając od wentylacji a kończąc na PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 07.04.2014 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Jak na razie to ty same głupoty piszesz. Zaczynając od wentylacji a kończąc na PC. Liwko odważnie - jak sprawdzasz szczelność kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 07.04.2014 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Arturo najpierw podał prawdziwe dane, a potem racjonalizacja. No to kolejne dane,tyż prawdziwe bo to odczyt z licznika. Zużycie prądu przez pompę na ogrzewanie od 16.09 do kilka dni temu to 1900kWh czyli tyle samo ile zuzylaby falerka o mocy 9kW pracując przez aż 211h czyli przez aż 9 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.04.2014 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Liwko odważnie - jak sprawdzasz szczelność kominka. Pakuję żonę do środka i stoperem mierzę czas w którym zaczyna się dusić. Przeliczam kubaturę wkładu, pomniejszam ją o kubaturę żony i wyliczam ilość powietrza. Jeżeli żona zbyt długo daje oznaki życia znaczy kominek nieszczelny. Zazwyczaj szybko wali w szybę, znaczy jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 07.04.2014 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 jak Twoja żona daje się tak zamykać - to ja nie chce wiedzieć co Ty musisz robić dla niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 07.04.2014 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Pakuję żonę do środka i stoperem mierzę czas w którym zaczyna się dusić. Przeliczam kubaturę wkładu, pomniejszam ją o kubaturę żony i wyliczam ilość powietrza. Jeżeli żona zbyt długo daje oznaki życia znaczy kominek nieszczelny. Zazwyczaj szybko wali w szybę, znaczy jest ok. Trzy wnioski: 1- nie grzeszysz rozumem 2- masz żonę (jeszcze) 3- nie wiesz czy masz szczelny kominek (okłamałeś swojego mentora, gdy doradzał Ci wentylacje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.04.2014 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Trzy wnioski: 1- nie grzeszysz rozumem 2- masz żonę (jeszcze) 3- nie wiesz czy masz szczelny kominek (okłamałeś swojego mentora, gdy doradzał Ci wentylacje) 1. Nie ty będziesz o tym świadczył. 2. Ma się dobrze, szybko wypuszczam 3. Mój mentor doskonale zna mój wkład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 07.04.2014 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 (edytowane) 1. Nie ty będziesz o tym świadczył. 2. Ma się dobrze, szybko wypuszczam 3. Mój mentor doskonale zna mój wkład 1 -Odnosiłem się do twojego wpisu nie do Ciebie 2- Przeproś żonę. 3- Zaczynam mieć wątpliwości co do zakresu wiedzy twojego Mentora. (Ogień i wentylacja wymuszona - wentylacja bez filtrów.) Edytowane 7 Kwietnia 2014 przez Jurgonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.04.2014 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 2- Przeproś żonę. 3- Zaczynam mieć wątpliwości co do zakresu wiedzy twojego Mentora. (Ogień i wentylacja wymuszona - wentylacja bez filtrów.) Zakończmy tą żałosną przepychankę. Żony nie mam za co przepraszać, w przeciwieństwie do ciebie ma poczucie humoru. O mojego mentora się nie martw, poradzi sobie znakomicie bez twoich jakże cennych rad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.04.2014 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 A jeszcze odnośnie tej wentylacji bez filtrów bo to niezły kabaret Czy jak wychodzisz na zewnątrz to zakładasz jakieś filtry na nochal? Bo do mnie do domu gdybym nie miał filtrów trafiało by dokładnie to samo powietrze którym wszyscy oddychamy. Myślisz że po przejściu przez reku zmienia się jego skład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts