mm0123 12.04.2014 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 nie haha... bez komentarza 2:0 dla mnie Artek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.04.2014 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 haha... bez komentarza 2:0 dla mnie Artek Nie rozumiem gola ? Czy chcesz przez to powiedzieć,że kąpie się w pralnio suszarni zamiast w łazience ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm0123 12.04.2014 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Nie rozumiem gola ? Czy chcesz przez to powiedzieć,że kąpie się w pralnio suszarni zamiast w łazience ? Duzo rzeczy nie rozumiesz...probujesz sprzedac towar a strzelasz sobie w kolano... gubisz sie w zeznaniach...nie masz prysznica....a jednak masz...ogodzenie zrobisz za 3k a jednak 4,5k bedzie malo... itd itd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.04.2014 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 (edytowane) Duzo rzeczy nie rozumiesz...probujesz sprzedac towar a strzelasz sobie w kolano... gubisz sie w zeznaniach...nie masz prysznica....a jednak masz...ogodzenie zrobisz za 3k a jednak 4,5k bedzie malo... itd itd.... Co za towar próbuje sprzedać ? Podaj dokładnie jaki to towar,markę i cenę za którą próbuje to coś sprzedać. Jeśli nie podasz to jesteś zwykłym kłamcą i oszustem formułując takie tezy. Za to grozi paragraf,jeden już niedługo będzie taki posiadał na karku... Ogrodzenie zrobię za 3tys.zł,nie mam prysznica w łazience i nie korzystam z prysznica przy kąpaniu się. Nienawidzę prysznica,nigdy nie miałem prysznica w w mieszkaniu. To jest natrysk gospodarczy,kupiony za 280zł z brodzikiem w LM. Trzeba wyściubić trochę nosa ze wsi zabitej dechami i przeżyć trochę czasu na tym Świecie i samodzielnie się utrzymywać,żeby móc dyskutować o życiu. A przy okazji,jestem na etapie robienia podbitki z PCV,koszt z 12 halogenami led to 1200zł za całość.Drogo czy tanio ? Da się czy się nie da ? Czyżbym sprzedawał także podbitkę ? puk,puk,pusta głowa,trzeba naoliwić...czyli walkower dla mnie Edytowane 12 Kwietnia 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm0123 12.04.2014 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Co za towar próbuje sprzedać ? Podaj dokładnie jaki to towar,markę i cenę za którą próbuje to coś sprzedać. Jeśli nie podasz to jesteś zwykłym kłamcą i oszustem formułując takie tezy. Za to grozi paragraf,jeden już niedługo będzie taki posiadał na karku... Ogrodzenie zrobię za 3tys.zł,nie mam prysznica w łazience i nie korzystam z prysznica przy kąpaniu się. Nienawidzę prysznica,nigdy nie miałem prysznica w w mieszkaniu. To jest natrysk gospodarczy,kupiony za 280zł z brodzikiem w LM. Trzeba wyściubić trochę nosa ze wsi zabitej dechami i przeżyć trochę czasu na tym Świecie i samodzielnie się utrzymywać,żeby móc dyskutować o życiu. Panie, Wszechwiedzacy, lat mialem 20 jak zaczolem sie sam utrzymywac i lat bede mial 31 jak zamieszkam w swoim wlasnym nieokredytowanym domu... i to juz za rok wiec nie praw mi moralow. Ogrodzenia frontowego z furtka i brama przesuwna NIGDY za 3k nie zrobisz no chyba ze sam... i tak ciezko bedzie! ps. paragrafem mnie nie strasz bo emerytem tracasz - czytaj.. brak racjonalnych argumentow!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.04.2014 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 (edytowane) Panie, Wszechwiedzacy, lat mialem 20 jak zaczolem sie sam utrzymywac i lat bede mial 31 jak zamieszkam w swoim wlasnym nieokredytowanym domu... i to juz za rok wiec nie praw mi moralow. Wyobraź sobie,że ja 22 lata temu mając także 20 lat mieszkałem już na swoim,własnym M,wtedy też kredytowanym. Ogrodzenia frontowego z furtka i brama przesuwna NIGDY za 3k nie zrobisz no chyba ze sam... i tak ciezko bedzie! Podobnie jak podbitkę,ogrodzenie także będę robił sam,sama przyjemność. Nie jestem tak bogaty jak ekogoszkowcy,że za wszystko płacę innym,którzy nawet za ciężką kasę pył węgielny w domu zrobią gratis. To co sprzedaje ? Czy tylko kłamałeś ? Jeśli kłamałeś to przeproś,jeśli nie kłamałeś to podaj co. ps. paragrafem mnie nie strasz bo emerytem tracasz - czytaj.. brak racjonalnych argumentow!!!!! Kodeks karny wskazuje, iż osoba pomawiająca inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodulub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. Jest to przestępstwo pomówienia w typie podstawowym. Jeżeli dopuszczamy się takiego czynu za pomocą środków masowego przekazu (do których należy Internet), narażamy się na surowszą odpowiedzialność. Kodeks karny przewiduje w tej sytuacji obok kary grzywny czy ograniczenia wolności, także karę pozbawienia wolności do 1 roku. Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm0123 13.04.2014 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 ...Kodeks karny wskazuje, iż osoba pomawiająca inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodulub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. [/i][/font][/color] Jest to przestępstwo pomówienia w typie podstawowym. Jeżeli dopuszczamy się takiego czynu za pomocą środków masowego przekazu (do których należy Internet), narażamy się na surowszą odpowiedzialność. Kodeks karny przewiduje w tej sytuacji obok kary grzywny czy ograniczenia wolności, także karę pozbawienia wolności do 1 roku. Strasz, strasz...Artek...i tak Ci co czytaja na bierzaca wychwyca Twoje intencje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 13.04.2014 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Ogrodzenia frontowego z furtka i brama przesuwna NIGDY za 3k nie zrobisz kłamiesz, zresztą sam się przyznałeś: chyba ze sam Panie, Wszechwiedzacy, lat mialem 20 jak zaczolem sie sam utrzymywac i lat bede mial 31 jak zamieszkam w swoim wlasnym nieokredytowanym domu... i to juz za rok wiec nie praw mi moralow. w domu grzanym węglem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.04.2014 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 w domu grzanym węglem? A w jakim innym może mieszkać osoba, która w jednym zdaniu potrafi zrobić tyle błędów i która nie potrafi czytać ze zrozumieniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 13.04.2014 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) Kodeks karny wskazuje, iż osoba pomawiająca inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodulub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. Jest to przestępstwo pomówienia w typie podstawowym. Jeżeli dopuszczamy się takiego czynu za pomocą środków masowego przekazu (do których należy Internet), narażamy się na surowszą odpowiedzialność. Kodeks karny przewiduje w tej sytuacji obok kary grzywny czy ograniczenia wolności, także karę pozbawienia wolności do 1 roku. Będziesz skarżyć Murator S.A ?? bo na chwilę obecną innej drogi prawnej nie masz... Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez Piotrek42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm0123 13.04.2014 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 kłamiesz, zresztą sam się przyznałeś: w domu grzanym węglem? Niby Artek taki bidny a jednak na adwokatow go stac Ja nie klamie nie mam w tym interesu, w odroznieniu od innych na tym forum...czekam na zdjecia i faktury za to ogrodzenie FRONTOWE za 3k... Pisalem, Ci juz wczesniej u mnie grocha nie bedzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm0123 13.04.2014 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 A w jakim innym może mieszkać osoba, która w jednym zdaniu potrafi zrobić tyle błędów i która nie potrafi czytać ze zrozumieniem? Od 6 lat jestem wlascicielem m grzanego pradem.... takze zluzuj liwko, liwko i chodz na piwko....Artek ma juz mecenasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.04.2014 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Od 6 lat jestem wlascicielem m grzanego pradem.... Czyli taki głupi to ty nie jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 13.04.2014 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Arturek jesteś jak taki rozwydżony gówniarz w piaskownicy.Póki taki sypie piaskiem innym dzieciom po oczach to wszystko ok i jest w tej piaskownicy najważniejszy.Jak mu ktoś odda to leci do mamusiu z bekiem.Ty chyba wszystkich z forum do sądu podasz.Żenada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.04.2014 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Strasz, strasz...Artek...i tak Ci co czytaja na bierzaca wychwyca Twoje intencje No i bardzo dobrze,niech wychwycają,oto przecież chodzi,niech w końcu syf zacznie ginąć w coraz to nowszych domach,niech wprowadzą całkowity zakaz grzania paliwami stałymi w nowych domach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.04.2014 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) Na moje pytanie 2 pytania skierowane do forumowych instalatorów i sprzedawców kotłów na ekogroszek:1.Jakie zalety mają grzejniki w nowobudowanych domach zamiast podłogówki2.Jakie zalety ma ekogroszek w nowobudowanych domach zamiast prądu żaden forumowy sprzedawca czy instalator nie odpowiedział konkretnie na pytania.Odpowiedź jednego brzmiała "jak klient(jeleń) się uprze to co mam zrobić" a drugiego "nie będę go wyprowadzał z błędu(tego jelenia) bo to nic nie da"Zatem forum pomaga,w mojej skromnej osobie po części także,żeby tych jeleni było coraz mniej i to drażni sprzedawców syfu bo coraz więcej ludzi zaczyna myśleć i liczyć. Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 13.04.2014 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Powiem Ci że ludzie kupowali, kupują i jeszcze bardzo długo będę kupować kotły na paliwa stałe do nowych domów i powiem Ci że jest ich coraz więcej To tak żeby Cibie podrażnić. Tak potrafią liczyć bo coś nijak się ma to co piszesz do tego co jest w rzeczywistości. Wystarczy jeden naiwny którego poczęstowałeś swoim bełkotem a skutecznie odstraszy następnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 13.04.2014 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Niby Artek taki bidny a jednak na adwokatow go stac Ja nie klamie nie mam w tym interesu, w odroznieniu od innych na tym forum...czekam na zdjecia i faktury za to ogrodzenie FRONTOWE za 3k... Pisalem, Ci juz wczesniej u mnie grocha nie bedzie... to git . gdybyś miał zainwestować kotłownię węglową, to kiedy byś się wprowadził nie mając kredytu? poza tym nie do końca cięgla rozumiem dlaczego podkreślasz ogrodzenie FRONTOWE? adwokatem Arutoro nie jestem, powiem wręcz, że się myli, bo na pewno nie ma domu 40 kWh/m2, tylko sporo więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 13.04.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Na moje pytanie 2 pytania skierowane do forumowych instalatorów i sprzedawców kotłów na ekogroszek: 1.Jakie zalety mają grzejniki w nowobudowanych domach zamiast podłogówki 2.Jakie zalety ma ekogroszek w nowobudowanych domach zamiast prądu żaden forumowy sprzedawca czy instalator nie odpowiedział konkretnie na pytania. Odpowiedź jednego brzmiała "jak klient(jeleń) się uprze to co mam zrobić" a drugiego "nie będę go wyprowadzał z błędu(tego jelenia) bo to nic nie da" . Nie jestem sprzedawcą ani handlarzem ale postaram się odpowiedzieć , ale i tak zapewne to zignorujesz ... Odp1: Jeśli instalacje CO robi firma (instalator) to podłączenie grzejników , grzejniki i "osprzęt" do grzejników wychodzi duuuużo taniej niż podłogówka. Hydraulik robił mi na poddaszu grzejniki (rozprowadznie rur dla 3 grzejników , montaż grzejnijków , podłacznie rozdzielacza + podłącznie jeszcze jednego grzejnka który już był ale do innego obiegu + przeróbka instalacji). Płaciłem chyba 600zł. A jak sie interesowałem to ża montaż grzejnika biorą 50-100zł od sztuki , za poprowadznie instalacji do grzejniki też chyba 50-100 od sztuki. Rur zużyłem kilkadziesiąt metrów , a można by tanie jakbym dał na trójnikach i bez rozdzielacza. Grzejniki po 200zł kupiłem (2 sztuki) i jeden za 100zł ...Czyli 500zł ... Grzejniki wiec są duużo tańsze jak korzysta się w fachowców. Dla mnie mają zaletę , że mogę sobie ustawić dowolną temperaturę za pomocą termostatu i zapomina o grzejniku. Jak jest dzień słoneczny i słoneczko greje na poddaszu to termosta szybkio reaguje i zamyka grzejniki ... W pokoju są też grube akrylowe dywany ... Na parterze mam podłogówkę. Grzejniki mają plus że szybko można ogrzać dom , a może nie ogrzać ale poczuć ciepło. Sytucja. Wyjeżdzamy z zimę na tydzień. Ustawiamy grzejnii na 16 stopni. Wracamy w domu zimno , grzejniki podkręcamy i po niedługim czasie zaczyna sie robić ciepło. W przypadku podłogówki ciepło by było następonego dnia .. Odp. na 2 pytanie Zalety ? Koszty. Kocioł 6300. Rozbudowana komina z 1000zł wiecej. Kotlownia jest u mnei uniwersalna. Czyli powieedzmy 7500zł i mam źródło CO i CWU. Koszty ogrzeania. U mnie sezon 2013/2014 (grzanie od 09/2013 do dziś) kosztował mnie okolo 1500zł (CO+CWU). Zero odpalania kominka. W domu 22-23 stopnie. Czy to dużo za ogrzanie domu 165m2 powierchni ogrzewanej mieszkalnej ? Według mnie nie ... I tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 13.04.2014 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Artur braknie Ci czasu na fm jak zaczniesz po sadach chodzić I kto wtedy nieświadomych i nieoczytanych forumowiczy bedzie do pc przekonywał??? Moze nie warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts