Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dlaczego system grzewczy na ekogroszek nie jest opłacalny ekonomicznie w nowych domac

Gość Arturo72

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Arturo72

a tak szczerze - posiadając stałe źródło ciepła nie widzę sensu w paleniu kominkiem.

Nikt syfu w salonie nie lubi, czyszczenie kominka i szyby przyjemne nie jest....

Jeśli ktoś traktuje kominek jako kotłownię w salonie to też jestem przeciwny temu i tego również bym nie polecał.

U siebie wyrzucałem ze dwa razy popiół od sierpnia ub. roku a i szyby nie czyściłem ani razu bo nie było takiej potrzeby.

Nie wiem czy jest to "wina" wkładu czy drewna ale chyba drewna.

PC rozważałam do CWU - na sezon letni

Wg mnie nie ma sensu.

Edytowane przez Arturo72

Gość Arturo72
dziwne, że kominka nie czyściłeś prawie rok - a tak Ci przeszkadzają parapety na zewnątrz :p:P:P

Kominek bezrusztowy,wyłożony szamotem w środku i z popiołem wygląda ozdobnie :)

Jutro zapodam zdjęcie.

kominek mam i to będzie pierwsza rzecz do wywalenia - wolę w tym miejscu regał na książki :)

a tak szczerze - posiadając stałe źródło ciepła nie widzę sensu w paleniu kominkiem.

U mnie już 4 latka minęły z kominkiem i przyznaję się bez bicia, że używany jest coraz mniej. W tym roku palił się tylko 2 razy - przyczyny? - po pierwsze za ciepło, a po drugie to faktycznie nie chce się go czyścić i "przygotowywać"od nowa. Ale powiem szczerze, że kominek mimo wszystko mi się podoba, jako element wystroju salonu, traktuje go tak samo jak moje akwaria, czy "ołtarzyk" telewizyjny - po prostu cieszy oko, nawet nie rozpalany, a jedynie przygotowany. No i jest też argument, ze zawsze można go użyć jako backup in case of emergency:).

Edytowane przez map78

No ceną na pewno, bo dołożony jest do tego jeden jedyny element, wymiennik :)

To coś biedne masz to reku, w moim są jeszcze filtry, obudowa, tacka na skropliny i aftomatyczny bypass ... no i zasilacz + sterownik .

Przy samych wiatrakach wystarczy zasilacz + button on/off ;) Nie trzeba prowadzić "rurek" w jedno miejsce, reasumując sporo taniej i szybciej - czy lepiej ?

Parterowe domki fajnie toną.

[ATTACH=CONFIG]254589[/ATTACH]

Tak, a piętrowe unoszą się na wodzie jak Arka Noego. :bash:

Każdy się jakoś pociesza, ale w piętrowym tak samo jak parterowym wszystko co najcenniejsze, czyli kuchnia wraz z meblami garaż z samochodem piec taki czy owaki, i tak wszystko będzie w wodzie, jak w parterowym.

Edytowane przez Wivaldi
Zupa była za słona...

To coś biedne masz to reku, w moim są jeszcze filtry, obudowa, tacka na skropliny i aftomatyczny bypass ... no i zasilacz + sterownik .

Przy samych wiatrakach wystarczy zasilacz + button on/off ;) Nie trzeba prowadzić "rurek" w jedno miejsce, reasumując sporo taniej i szybciej - czy lepiej ?

rekuperator to wymiennik, czy ci się to podoba czy nie :)

Tak, a piętrowe unoszą się na wodzie jak Arka Noego. :bash:

Każdy się jakoś pociesza, ale w piętrowym tak samo jak parterowym wszystko co najcenniejsze, czyli kuchnia wraz z meblami garaż z samochodem piec taki czy owaki, i tak wszystko będzie w wodzie, jak w parterowym.

Ja router i lapka na pietrze w sypialni trzymam:P