Gość grend 31.03.2014 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Witam Jestem na etapie zestawiania cen za robociznę. Co mnie najbardziej zaszokowało to cena wybudowania 1m2 muru z silki - 45 pln. Czy to jest cena obowiazujaca w części zachodniej Polski czy tylko koło Poznania. Ktos tez orientował sie w cenach w obecnym sezonie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 31.03.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Czy ja wiem czy to dużo? Normalny dom ok 130metrów ma około 200m2 scian zewnetrznych - czyli 9000zł za wybudowanie. Normalna cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 01.04.2014 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Nie wiem ile zawodowiec w układaniu cegieł jest wstanie zbudować muru - ale zakładam że w trzy tygodnie te 200m2 zrobi - czyli 9000 pln za 3 tygodnie pracy to jest normalna cena ? To nie jest fizyka kwantowa albo projektowanie układów scalonych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarn-y 01.04.2014 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 To bierz kielnię w łapę i muruj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 01.04.2014 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Nie wiem ile zawodowiec w układaniu cegieł jest wstanie zbudować muru - ale zakładam że w trzy tygodnie te 200m2 zrobi - czyli 9000 pln za 3 tygodnie pracy to jest normalna cena ? To nie jest fizyka kwantowa albo projektowanie układów scalonych... A ile kolega wziął by za wybudowanie takiego domu jaki ma zamiar postawić? Jeśli podobną kwotę to w czym problem? To normalna cena obowiązująca i we wschodniej Polsce, zawsze jest tak, że inwestor chce wydać jak najmniej, a pracownik zarobić jak najwięcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smigloxxx 30.04.2014 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) Bierze za wieloletnie doświadczenie w stawianiu tego typu ścian . Przelicz koszt materiału ewentułalną rozbiurkę jak ktoś to źle zrobi . Ludzi do pomocy . Koszty pośrednie samo wynajęcie narzedzi to trochę setek , rusztowanie . A sama robota do lekkich i przyjemnych nie należy za to bierze . A na tynki wydasz 2 razy tyle Czasem się nie opłaca kombinować ale trzeba się sparzyć tacy jesteśmy. Edytowane 1 Maja 2014 przez smigloxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 30.04.2014 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Grend, poczytaj dzienniki samobudujących, zobacz że da się to zrobić samemu. Silka akurat jest najcięższa może stąd te ceny... Ja za miesiąc zaczynam murować YTONG zewnątrz, SILKA wewnątrz, jeśli nie dam rady, wezmę ekipę, ale spróbować muszę, bo bym sobie do końca życia pluł w brodę, jeśli bym nie spróbował samemu. Jak szukałem wykonawców, chcieli po 6 tys za ściany, ale z Ytong'a. PS. Gdzie dokładnie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 30.04.2014 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 według Xelli wykonanie 1m2 muru z silki wynosi 0,64 roboczogodziny (http://www.ytong-silka.pl/pl/docs/ZT_Projektowanie_w_Systemie_20cm_SILKA_YTONG_08-2012.pdf). Oczywiście wszystko zależy od organizacji pracy i wielkości ścian. Robiąc samemu będzie to czas przynajmniej 2xdłuższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts