Trapp 23.05.2004 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2004 Czy ktoś ma doświadczenia z fugą epoksydową Mapei- u mnie są duże problemy z czyszczeniem - "łapie" wszystkoKolor - 130 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 23.05.2004 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2004 Czy ktoś ma doświadczenia z fugą epoksydową Mapei - u mnie są duże problemy z czyszczeniem - "łapie" wszystko Kolor - 130 Proponuję kontakt z Doradcą Technicznym Mapei, napewno coś zaradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 23.05.2004 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2004 Czy ktoś ma doświadczenia z fugą epoksydową Mapei - u mnie są duże problemy z czyszczeniem - "łapie" wszystko Kolor - 130 A ją zaimpregnowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 23.05.2004 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2004 Ja nie zaimpregnowałem i mam problem z kolorem - kolor jest czarny bo się ubrudziła. Czy jest możliwość oczyszczenia nie mechaniczna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 23.05.2004 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2004 Ja nie zaimpregnowałem i mam problem z kolorem - kolor jest czarny bo się ubrudziła. Czy jest możliwość oczyszczenia nie mechaniczna ? Jest spory wybór specjalistycznych środków czyszczących fugi, gresy, kamienie itd. Widziałem je m.in. W Castoramach - nie są najtańsze i jeszcze nie miałem okazji ich samodzielnie przetestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trapp 24.05.2004 04:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 Epoksydową jest trochę ciężko zaimpregnować......właściwie to bardzo ciężko..........tak naprawdę to jest to niemożliwe - wiedzą ci którzy widzieli taką fugę - wcale nie chłonie wody/czegokolwiek płynnego. Problem jest w przyczepianiu się wszystkiego do powierzchni fugi - nie jest ona gładka jak silikon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti4 24.05.2004 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 Tak fuga mapei jest (przepraszam za wyrazenie) zajebiscie mocna.... Jest tez dzieki temu bardzo trwala i nie brudzaca. Niestety cos za cos...wszystko trzeba natychmiast umys bo pozniej to juz chyba mogila.... Ja kawalki musialem odskrobac, to sie po kilku godzinach wchurzylem i meslem i mlostem wywalilem 4 plytki...potem dygalem robote od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trapp 24.05.2004 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 Kłopot z tym że ona była czysta - po czasie wiadomo że trzeba ją wyczyścić - tylko że wszystki "kłaczki" w nią włażą - a nateriał fugi dalej zachowuje swój kolor. Pzdr. Trapp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 03.06.2004 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 To jaką fugę byście polecili, jak nie Mapei? Właśnie o niej słyszałem, że jest zdecydowanie najlepsza...ale jeśli się łatwo brudzi i nie da zaimpregnować, to jaką wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 05.12.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Podbijam temat. Może coś po drodze się urodziło.Czym myć czym impregnować fugi Mapei? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 11.12.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Znowu podbijam z nadzieją, że znajdzie się jakiś impregnat do mapei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 12.12.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Mamy fugi mapei - nie wiem jak to się stało - ale kolor jaśminowy jest największym badziewiem jaki mamy w domu. Brudzi sie okropnie, przy schnięciu znikała pomiędzy płytkami - jakby jej nie było. Okropność. 4 inne kolory , w tym epoksydowa są w miarę ok, ale jaśmin - do tego w największej ilości- nadaje się do natychmiastowej wymiany.Nie polecam mapei.Chyba lepszy jest ceresit i mira. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 12.12.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Będę płakać . Ja mam białe fugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trapp 12.12.2007 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Po trzech latach mogę jednak stwierdzić że epoksyd Mapei jest OK.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 12.12.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Trapp i akwarysta a jakie kolory macie tych epoksydowych. Szczerze mówiąc nie wiem czy mam epoksydowe czy jakieś inne. Muszę na opakowanie zajrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 12.12.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 12.12.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Epoksydowe mam koloru - niebieski i biały ( w kabinie murowanej), jaśmin był po 3 krotnym uzupełnieniu braków ( ciągle nam przy wysychaniu robił się menisk wklęsły , a były robione identycznie w całym domu - i tylko zachowywały się tak w kolorze jaśminowym.)Zużyliśmy chyba 40 kg fugi - horror! Czekolada, magnolia, biały i niebieski były ok. Epoksydowe - poza smrodem przy fugowaniu są ok. Oczywiście kupiliśmy impregnat HG.Ale one mają strukturę porowatą - w tych porach jaśminowych gromadzi się brud.Mycie jest z szorowaniem, a potem widać tylko zacieki jak przy fugowaniu. Beznadzieja. Jak tylko zrobimy kostke na zewnątrz - będzie wymiana fug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 12.12.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 12.12.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Mamy fugi mapei - nie wiem jak to się stało - ale kolor jaśminowy jest największym badziewiem jaki mamy w domu. Brudzi sie okropnie, przy schnięciu znikała pomiędzy płytkami - jakby jej nie było. najgorsze i tak są lawenda i wanilia [mamy lawendę, jaśmin i wanilię] fugi brudzą się niemilosiernie, pomimo zaimpregnowania Hagesanem >>> http://forum.muratordom.pl/post172341.htm#172341 tak sobie poczytalem te moje dwa stare podlinkowane posty i kombinuję, może imregnowanie trzeba co jakiś czas powtórzyć ? oczyścić z pleśni i grzybów, dać wyschnąć i maznąć ponownie do czyszczenia uzywam tego >>> http://www.kreisel.com.pl/pol/produkt.php?produkt=70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 12.12.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 No to ciekawe - ja wyczytałem na tym forum, że fuga epoksydowa ma podstawową zaletę taką, że się nie brudzi Jest droga i trudna w kładzeniu, ale nie wpija brudu. Zresztą to samo usłyszałem od sprzedawcy kafli i od fliziarza Mam trochę tej fugi mapei połozonej (na ok 40m2). Musiała być jasna wiec wybrałem epoksyd żeby zachowała kolor. Niczym jej nie impregnowałem. Wygląda na gładką i równą. Posty powyżej mnie lekko szokują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts