ponury63 12.12.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 widzę, że reklamę słyszeliśmy tę samą mnie tez przekonał glazurnik, to on zresztą kładł, wiec robił tym, co uważał za najlepsze ale potwierdzam to co pisze Akwarysta - są pory, a tez miałem nadzieję, że będzie równiutko co do czystości to w sumie najmniejszy problem po spsikaniu Kreiselem [ja mam wersję z nasadką do sprayu, super wygodne] i przetarciu gąbką jest OK ale Hagesan kładłem m.in. po to, żeby zwyczajnie przejechać mopem i nie mieć zabawy z pucowaniem fug bardziej mnie martwi zmiana koloru nad wanną, okresowa, ale to znaczy, ze HG nie impregnuje na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost666 09.06.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Witam, też mam fugę f-my Mapei, z tym że na dworzu przy klinkierze. Wszystko było ładnie do momentu w którym po skończonej pracy glazurnik umył wszystko preparatem "Szop". Po kilku dniach na fugach pojawiły się białe plamy - jakby nalot jakiegoś minerału(?). Teraz rodzi mi sie pytanie, a nawet dwa: Jak to usunąć? mechaniczne metody niezbyt działają - mycie, nawet pod ciśnieniem, szorowanie etc niewiele dało. Nie chce skrobać tego jakimś ostrymi narzędziami, więc szukam preparatu który to za mnie usunie w trakcie zwykłego mycia . Ponadto - może ktoś byłby w stanie powiedzieć mi co spowodowało wystąpienie tych "wykwitów"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 11.01.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 wznawiam temat fugi mapei epoksydowej, czy ktos miał taki problem z fugą? fuga epoksydowa położona jest na calej podłodze w łazience, na polowie podłogi fuga jest "normalna" tzn. twarda, a na drugiej połowie miękka, można "wbijać" baznokcie i wchodzą bez problemy, fuga położona jest już 3 tygodnie temu i nic nie twardnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.01.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 a czy epoksydowa i silikonowa to to samo?Ja mam jasną, różową silikonową. Nic ją nie brudzi, moczy się ciągle w wodzie bo to półka na mydło a przetarcie szmatką załatwia sprawę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.01.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Nie. to co innego. Epoksydową się miesza przed położeniem z dwóch składników. I źle się ją układa, nasi fachowcy od razu myli płytki gorącą wodą, bo potem już się jej z płytek usunąć nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anko1958 16.02.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 wznawiam temat fugi mapei epoksydowej, czy ktos miał taki problem z fugą? fuga epoksydowa położona jest na calej podłodze w łazience, na polowie podłogi fuga jest "normalna" tzn. twarda, a na drugiej połowie miękka, można "wbijać" baznokcie i wchodzą bez problemy, fuga położona jest już 3 tygodnie temu i nic nie twardnieje Witam. Myślę, że masz część podłogi w łazience zafugowaną bez lub z małą ilścią utwardzacza. Stosunek fugi do utwardzacza 9:1. Wszystko jest opisane na opakowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 16.02.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 wznawiam temat fugi mapei epoksydowej, czy ktos miał taki problem z fugą? fuga epoksydowa położona jest na calej podłodze w łazience, na polowie podłogi fuga jest "normalna" tzn. twarda, a na drugiej połowie miękka, można "wbijać" baznokcie i wchodzą bez problemy, fuga położona jest już 3 tygodnie temu i nic nie twardnieje ja mam epoksydową na całym parterze , twarda że hej i ogólnie zadowolony z niej jestem , kurde jakbym o kobicie pisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 16.02.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 a czy epoksydowa i silikonowa to to samo? Ja mam jasną, różową silikonową. Nic ją nie brudzi, moczy się ciągle w wodzie bo to półka na mydło a przetarcie szmatką załatwia sprawę... Ewa mi się wydaje że silikonowa "fuga" to po prostu sam silikon o konkretnej barwie , że chyba nie ma czegoś takiegoi jak fuga silikonowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.02.2009 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 masz rację, to jest jednak epoksydowa. Wtedy byłam w amoku, teraz już kupowałam na spokojnie...Tamta różowa nadal jest różowa, choć przyznam - po roku jakby mniej. Ale nie była ani raz przyzwoicie wyczyszczona, więc chyba nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 17.02.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 wznawiam temat fugi mapei epoksydowej, czy ktos miał taki problem z fugą? fuga epoksydowa położona jest na calej podłodze w łazience, na polowie podłogi fuga jest "normalna" tzn. twarda, a na drugiej połowie miękka, można "wbijać" baznokcie i wchodzą bez problemy, fuga położona jest już 3 tygodnie temu i nic nie twardnieje Witam. Myślę, że masz część podłogi w łazience zafugowaną bez lub z małą ilścią utwardzacza. Stosunek fugi do utwardzacza 9:1. Wszystko jest opisane na opakowaniu. po złożeniu reklamacji, tak mi napisali, a ja ich zapytała m na podstawie czego to stwierdzili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 17.02.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 w tym wątku opisałam moją walkę z fugą mapei jasmin http://forum.muratordom.pl/info-dla-tych-co-maja-jasne-fugi,t122144.htm dwa razy w roku tak walczę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia138 19.02.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 mam fuge Mapei - niebieska oraz czekoladowy braz- NIGDY WIECEJ. Masakra!!! Niebieskiej wogole nie da sie doczyscic, zrobila sie buro-szara i okropna. Nawet czyszczenie szczotka nie pomaga. Po roku lazienka wyglada jak do remontu. czekoladowy braz natomiast zjasnial, wyblaknal... na korytarzu juz fuga innej firmy i to w kremowym kolorze - wystarczy przetrzec szmatka i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 19.02.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 mam fuge Mapei - niebieska oraz czekoladowy braz- NIGDY WIECEJ. Masakra!!! Niebieskiej wogole nie da sie doczyscic, zrobila sie buro-szara i okropna. Nawet czyszczenie szczotka nie pomaga. Po roku lazienka wyglada jak do remontu. czekoladowy braz natomiast zjasnial, wyblaknal... na korytarzu juz fuga innej firmy i to w kremowym kolorze - wystarczy przetrzec szmatka i jest OK. stosuje fuge mapei i jestem zadowolony nie wiem w czym problem? oczywiscie wolalbym fuge BTI ale jest niedostepna na majorce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 22.02.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Czy ktoś ma doświadczenia z fugą epoksydową Mapei - u mnie są duże problemy z czyszczeniem - "łapie" wszystko Kolor - 130 A ją zaimpregnowałeś ? A po co impregnować fugę epoksydową ??? To nieporozumienie w założeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cassidy 28.05.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 mam fuge Mapei - niebieska oraz czekoladowy braz- NIGDY WIECEJ. Masakra!!! Niebieskiej wogole nie da sie doczyscic, zrobila sie buro-szara i okropna. Nawet czyszczenie szczotka nie pomaga. Po roku lazienka wyglada jak do remontu. czekoladowy braz natomiast zjasnial, wyblaknal... na korytarzu juz fuga innej firmy i to w kremowym kolorze - wystarczy przetrzec szmatka i jest OK. jakiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia138 02.06.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 mam fuge Mapei - niebieska oraz czekoladowy braz- NIGDY WIECEJ. Masakra!!! Niebieskiej wogole nie da sie doczyscic, zrobila sie buro-szara i okropna. Nawet czyszczenie szczotka nie pomaga. Po roku lazienka wyglada jak do remontu. czekoladowy braz natomiast zjasnial, wyblaknal... na korytarzu juz fuga innej firmy i to w kremowym kolorze - wystarczy przetrzec szmatka i jest OK. jakiej ? SOPRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaki2 20.12.2009 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Czy ktoś jeszcze może wypowiedzieć się odnośnie jakości fugi epoksydowej SOPRO? Zastanawiam się nad położeniem tej fugi w salonie i łazienkach. Ponieważ jest ona dość droga to może ktoś wypowie się odnośnie jej wydajności? Ile kg będę potrzebowała jej na ofugowanie ok. 100 m2 podłóg wyłożonych gresem czy terakotą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACUŚ1719504074 26.08.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Witam.Doradzcie mi prosze, jakiej firmy fuge epoksydowa zastosowac, do zafugowania schodow zewnetrznych, wykonanych z klinkieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 26.08.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 na zewnątrz epoksyd? nie wiem czy dobrze pamiętam, ale gdzies obiło mi się o uszy, że epoksyd jest za mało elastyczny na warunki zewnętrzne (i chyba na ogrzewanie podłogowe też) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubawesol 23.11.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 A tak jakby co wyglada MAPEI kolor orzechŁ [ATTACH=CONFIG]226269[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]226273[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts