marekbo 31.03.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Witam, Zostało mi 25 ton kamieni polnych z drenażu, stosunkowo dużej frakcji, czy mogę je wykorzystać na podbudowę po kostkę ?. Wody mam wysoko, ale nie mam żadnej gliny czy innego syfu. Poniżej zdjęcie po wykopie z drenażu, w zasadzie sama ziemia. Muszę zamówić piach i tłuczeń, ale nie mam co zrobić z tymi kamieniami, to takie polne kolorowe kamienie (na zdjęciu brudne:)) czy można też wykorzystać do produkcji betonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 01.04.2014 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Możesz te kamienie użyć jako podbudowę albo do betonu. Dobrze by było wymieszać je z piaskiem i żwirem tak aby nie było między nimi pustych przestrzeni. Te puste przestrzenie nie pozwolą dobrze zagęścić podbudowy a w betonie to już całkiem byłaby tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekbo 01.04.2014 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Możesz te kamienie użyć jako podbudowę albo do betonu. Dobrze by było wymieszać je z piaskiem i żwirem tak aby nie było między nimi pustych przestrzeni. Te puste przestrzenie nie pozwolą dobrze zagęścić podbudowy a w betonie to już całkiem byłaby tragedia. Dzięki, a który materiał będzie lepszy na podbudowę pod chodnik i podjazd, tłuczeń wapienny czy te kamienie wymieszane z piaskiem?. Kamienie i piasek mam, tłuczeń bym musiał kupić i zastanawiam się czy warto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek T-ski 02.04.2014 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 A grilla już masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 03.04.2014 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 (edytowane) Dzięki, a który materiał będzie lepszy na podbudowę pod chodnik i podjazd, tłuczeń wapienny czy te kamienie wymieszane z piaskiem?. Kamienie i piasek mam, tłuczeń bym musiał kupić i zastanawiam się czy warto... Trudno odpowiedzieć na to pytanie bo musiałbym zobaczyć ten tłuczeń wapienny chociaż na zdjęciu. Ale tak teoretycznie to te kamienie z piaskiem będą lepszą podbudową. Musisz to tylko wymieszać w odpowiednich proporcjach. Jeśli np. dasz za dużo piasku to kamienie się w nim "zgubią" i całość będzie pracowała jak sam piasek. A podbudowy z samego piasku nie są najlepsze. Edytowane 3 Kwietnia 2014 przez Gregory67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts