AndrzejM123 01.04.2014 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Witam,Chciałbym zamontować dwa stelaże (w niewielkiej odległości od siebie) tak jak w temacie. Czy takie podłoża pozwolą na stabilne osadzenie stelaży? Czy wystarczy użyć kołków 12-tek z kompletu czy zastosować inne rozwiązania? Jeśli chodzi o montaż do ściany, to myślałem, żeby użyć szpilek i skręcić stelaże ze ścianą na wylot, obawiam się tylko, czy ściana wytrzyma naprężenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 01.04.2014 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Witam, Chciałbym zamontować dwa stelaże (w niewielkiej odległości od siebie) tak jak w temacie. Czy takie podłoża pozwolą na stabilne osadzenie stelaży? Czy wystarczy użyć kołków 12-tek z kompletu czy zastosować inne rozwiązania? Jeśli chodzi o montaż do ściany, to myślałem, żeby użyć szpilek i skręcić stelaże ze ścianą na wylot, obawiam się tylko, czy ściana wytrzyma naprężenia? na stronie knaufa jest to wszystko ladnie opisane i zobrazowane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejM123 01.04.2014 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Mógłby kolega bliżej doprecyzować? Sprawdzałem na stronie knaufa, ale jedyne co znalazłem, to poradnik jak zabudować stelaż :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paroofka 09.04.2014 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Ja mam stelaże w porothermie mocowane na kołki rozporowe 14tki. Strzeżonego Pan Bóg strzeże... Ale pamiętaj, że muszą to być kołki przeznaczone do wiercenia w pustaku. U mnie w zestawie montażowym do WCtu takowych nie było (były standardowe do betonu)... Nie ma z tym problemu, bo w praktikerze kupisz je sobie za 2,5 szt., ale grunt, żeby o tym wiedzieć i mocować na nieprawidłowych kołkach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.04.2014 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Witam, Chciałbym zamontować dwa stelaże (w niewielkiej odległości od siebie) tak jak w temacie. Czy takie podłoża pozwolą na stabilne osadzenie stelaży? Czy wystarczy użyć kołków 12-tek z kompletu czy zastosować inne rozwiązania? Jeśli chodzi o montaż do ściany, to myślałem, żeby użyć szpilek i skręcić stelaże ze ścianą na wylot, obawiam się tylko, czy ściana wytrzyma naprężenia? Bez przesady, kolego wytrzyma stelaże do zawieszania takiego osprzętu mają podparcie i o podłoże więc ściana spokojnie wytrzyma i nic się nie stanie - od 120 - 150kg na krawędzi miski więc spokojnie 200kg może korzystać U mnie wiszą na cegle 12 cm i na pustaku(gazobetonie) na kołki będące w wyposażeniu aby z Twojej ściany zostały wyszarpnięte muszą mieć ruch a takiego po wkręceniu i zabudowie mieć nie będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pollo_loco 14.04.2014 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Również uważam, że wytrzyma! Strach przed wierceniem w Porothermie i zawieszaniem tam czegokolwiek to jakaś bajka rozpuszczana przez konkurencję... Spokojnie można wieszać półki czy sprzęty sanitarne - nawet i fabrycznym mocowaniem. Tak jak zauważył kolega wyżej, grunt żeby było wszystko dobrze skręcone i nie było ruchów góra-dół, bo taka sytuacja może doprowadzić do zniszczenia kołka i wyrwania ze ściany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts