Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wklad kominkowy?  

150 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wklad kominkowy?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 year później...

Geezer,

Wczoraj wtachalismy we 4 do domu Tarnave Prestige 18 kW - to odpowiem Tarnava ;-)!! ..bo co Ci mam odpowiedziec ..? ;-)

Zalezy czego oczekujesz ??

ja oczekiwalem

solidnego (monolit zeliwny, nie tam jakies srubki)

masywnego (240 kg - podobno im ciezszy, tym lepszy)

ale niedrogiego (relatywnie ;)) 3361,- PLN brutto w promocji

z podwojnymi drzwiczkami (akurat taki mi sie podobal)

z doprowadzeniem powietrza bezposrednio do komory paleniskowej

nie chcialem kominka z plaszczami, pompami, naczyniami wzbiorczymi i wymiennikami ...

i wyszlo mi ze tylko ...TARNAVA ;-)

Nie mam oczywiscie doswiadczenia w paleniu w nim ...ale tak "na oko" wyglada bardzo solidnie.

(Y)

• 2 months później...
  • 4 weeks później...
Geezer,

Wczoraj wtachalismy we 4 do domu Tarnave Prestige 18 kW - to odpowiem Tarnava ;-)!! ..bo co Ci mam odpowiedziec ..? ;-)

Zalezy czego oczekujesz ??

ja oczekiwalem

solidnego (monolit zeliwny, nie tam jakies srubki)

masywnego (240 kg - podobno im ciezszy, tym lepszy)

ale niedrogiego (relatywnie ;)) 3361,- PLN brutto w promocji

z podwojnymi drzwiczkami (akurat taki mi sie podobal)

z doprowadzeniem powietrza bezposrednio do komory paleniskowej

nie chcialem kominka z plaszczami, pompami, naczyniami wzbiorczymi i wymiennikami ...

i wyszlo mi ze tylko ...TARNAVA ;-)

Nie mam oczywiscie doswiadczenia w paleniu w nim ...ale tak "na oko" wyglada bardzo solidnie.

(Y)

Gratuluje zakupu!

Mam tarnawe 16 kw 4 sezon grzewczy i jest super baaaardzo ekoomiczna i kulturalna w paleniu na prawde drewna idzie niewiele a w domu i tak 25 st przy rozszczelnionych oknach. :D . Ponadto tarnava jest sprzedawana w szwecji pod marka keddy ale w euro i to nie tanio :wink: http://www.keddy.se

• 1 year później...
No wlasnie... co prawda do kominka mi jeszcze daleko :(, ale chciałbym Was zapytać, jakie wkłady wybieracie - z Dystrybucją Gorącego Powietrza, czy z płaszczem wodnym, czy może najzwyklejszy wkład służący jedynie ozdobie?

Odgrzeję starą ankietę... :D

Montujemy wkład Cheminees de Chazelles D70 Solo 14kW, z płaską szybą, bo idzie do prostego kominka (prostopadłościan z płytek kamiennych, z ramką wokół wkładu z trawertynu). Do tego DGP na salon i 3 sypialnie na górze.