Jarerk 02.04.2014 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Zastanawiam się nad tarasem z płyt monza 40cm X 40 cm ma ktoś? jakieś opinie na ich temat? będę wdzięczny za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 02.04.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Nie wiem jak na tarasie, ale na małej posesji chodniki do domu z jasnych płyt otoczony zielenią i paskiem grafitowj kostki wyglada super.Podczas zagęszczania pekly mi chyba tylko dwie na jakieś 130sztuk, wiec wytrzymałe maleńtwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarerk 03.04.2014 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Dzięki za odpowiedz, masz może jakieś fotki z realizacji z tej kostki?:mam też pytanie czy po przygotowaniu podsypki i jej ubiciu te płyty też należy ubić zagęszczarką? taras mam zamiar wykonać sam ma mieć wielkość 4x6 m.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 03.04.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Nie mam zdjęć, bo nie mam nawyku ich robienia. Ale chyba czas zacząć, bo coraz wiecej inestorów o nie pyta.Tak. Przecież napisałem, że pękly mi podczas zagęszczania. Chociaż jak zrobisz to dokładnie i na podspce cementowo piaskowej to bez zagęszczania mozna. Płyty muszą byc równo ułozone i nie mogą się kołysać.Weź do zagęszczania mała zabęszczarkę 60-80kg i koniecznie przez gumę zagęszczaj. Jeśli się zdecydujesz na zagęszczanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 17.04.2014 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 No tak, bo ipregnowane wytrzymałyby dłużej. Nie wypisuj takich bzdur wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 17.04.2014 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Planowałem taras z płyt Monza, ale po wizycie w zakładzie brukarskim zrezygnowałem. Jak dla nas, były zbyt chropowate, nieprzyjemne w dotyku. Na tarasie czasem biega się boso (zwłaszcza dzieci), więc musieliśmy poszukać czegoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 18.04.2014 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Ja radzę zawsze, żeby się przejść na "ogródki" wystawowe, takie co najmniej 5-8 letnie. Wtedy zobaczycie sobie jak wyglądają te "cuda" na kiju: szare, sczerniałe, paskudne. Barwiony beton, zwłaszcza tak niskiej jakości, jaki raczą nas obecnie polscy producenci nie jest wart tych pieniędzy. Ładnie wygląda przez 3-4 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 18.04.2014 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Po kilku latach płyty tarasowe można wymienić w 1 dzień, nie jest to wielki koszt - ani materiału ani robocizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarerk 19.04.2014 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 Ja natomiast nie zbyt dobrej opinii na temat tych płyt. Zrobiłem z nich taras o powierzchni trochę ponad 100m. Może i z układaniem nie bylo problemow ale przez fakt że one nie są impregnowane to po pierwszym sezonie wyglądały jakby miały 5 lat co najmniej. Przy takiej cenie to jest śmiech na sali Trudno już kupiłem ale na pocieszenie dla mnie mam tego znacznie mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarerk 19.04.2014 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 Planowałem taras z płyt Monza, ale po wizycie w zakładzie brukarskim zrezygnowałem. Jak dla nas, były zbyt chropowate, nieprzyjemne w dotyku. Na tarasie czasem biega się boso (zwłaszcza dzieci), więc musieliśmy poszukać czegoś innego. chropowate to są monza elegante pokryte drobnymi kamyczkami gdzie w przypadku przewrócenia dziecka może być bolesne - też mam dzieci. Natomiast monza colormix pastello są gładkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarerk 19.04.2014 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 No tak, bo ipregnowane wytrzymałyby dłużej. Nie wypisuj takich bzdur wiecej. Witaj mam pytanie skoro nie impregnować to może spróbować zastosować unigrunt ? jest znacznie tańszy. czy pod taras wystarczy 40 cm podbudowa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 19.04.2014 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 To faktycznie były płyty Monza Elegante. Colormix mnie nie interesował więc nie przypuszczałem, że mają inną strukturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 22.04.2014 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Po kilku latach płyty tarasowe można wymienić w 1 dzień, nie jest to wielki koszt - ani materiału ani robocizny. No tak. Fajna perspektywa: kupić, żeby po kilku latach wymienić. Akurat koszt materiału nie jest mały a jakość mizerna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 22.04.2014 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 No tak. Fajna perspektywa: kupić, żeby po kilku latach wymienić. Akurat koszt materiału nie jest mały a jakość mizerna. No jasne. Płytki ceramiczne na tarasie są tańsze i trwalsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 22.04.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Zawsze można zmienić na drewno, które waca do łask inwestorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 23.04.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Gratuluję pierwszego postu na forum, dużo nam wniósł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malder 23.04.2014 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Rzadko się tu wypowiadam, ale jak widzę użytkowników typu Komiłaj, którzy zarejestrowali się tylko po to żeby dopiec jednej firmie, to mnie krew zalewa! Zerknijcie w posty tego delikwenta. 5 wpisów i 5 negatywnych o Libecie. Pewnie to dopiero początek i kolega zaraz zacznie wychwalać swoją, konkurencyjną firemkę produkującą kostkę! Tu prośba do moderatorów, żeby mieli na oku tego typu zagrywki, bo widać, że takie osoby specjalnie chcą zaszkodzić jednej firmie, nie mając do tego podstaw! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 23.04.2014 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Rzadko się tu wypowiadam, ale jak widzę użytkowników typu Komiłaj, którzy zarejestrowali się tylko po to żeby dopiec jednej firmie, to mnie krew zalewa! Zerknijcie w posty tego delikwenta. 5 wpisów i 5 negatywnych o Libecie. Pewnie to dopiero początek i kolega zaraz zacznie wychwalać swoją, konkurencyjną firemkę produkującą kostkę! Tu prośba do moderatorów, żeby mieli na oku tego typu zagrywki, bo widać, że takie osoby specjalnie chcą zaszkodzić jednej firmie, nie mając do tego podstaw! No faktycznie rzadko. Dwa posty i jeden w obronie Libetu. Jak widać człowiek ma swoje doświadczenia z firmą i chce o nich opisać, bo takie ma prawo i dobrze! Żyjemy w czasach, gdy o markę trzeba dbać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 23.04.2014 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 No jasne. Płytki ceramiczne na tarasie są tańsze i trwalsze. Jest jeszcze drewno, płyty kamienne, klinkier, granit. Wszystko tylko nie paskudnie czarniejące i wykruszające się płyty betonowe niskiej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malder 23.04.2014 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 No faktycznie rzadko. Dwa posty i jeden w obronie Libetu. Jak widać człowiek ma swoje doświadczenia z firmą i chce o nich opisać, bo takie ma prawo i dobrze! Żyjemy w czasach, gdy o markę trzeba dbać. Jeden wpis to nie pięć. Poza tym zostały napisane w niecałą godzinę i w jednej tematyce. I nie bronię tutaj libetu, bo nie zależy mi na tym. Jeśli normalnemu człowiekowi się coś nie podoba to napisze jeden post raz a dobrze i jest ok, a tu widać wyraźnie że kolega próbuje zaszkodzić konkretnej marce, a czy to libet czy nie libet to nie ma znaczenia. Pozdrawiam szanownych moderatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts