Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

płyty firmy Libet - Monza kolor mix

Recommended Posts

Nie mam zdjęć, bo nie mam nawyku ich robienia. Ale chyba czas zacząć, bo coraz wiecej inestorów o nie pyta.

Tak. Przecież napisałem, że pękly mi podczas zagęszczania. Chociaż jak zrobisz to dokładnie i na podspce cementowo piaskowej to bez zagęszczania mozna. Płyty muszą byc równo ułozone i nie mogą się kołysać.

Weź do zagęszczania mała zabęszczarkę 60-80kg i koniecznie przez gumę zagęszczaj. Jeśli się zdecydujesz na zagęszczanie.

Pozdrawiam.

• 2 weeks później...
Ja radzę zawsze, żeby się przejść na "ogródki" wystawowe, takie co najmniej 5-8 letnie. Wtedy zobaczycie sobie jak wyglądają te "cuda" na kiju: szare, sczerniałe, paskudne. Barwiony beton, zwłaszcza tak niskiej jakości, jaki raczą nas obecnie polscy producenci nie jest wart tych pieniędzy. Ładnie wygląda przez 3-4 lata.

Ja natomiast nie zbyt dobrej opinii na temat tych płyt. Zrobiłem z nich taras o powierzchni trochę ponad 100m. Może i z układaniem nie bylo problemow ale przez fakt że one nie są impregnowane to po pierwszym sezonie wyglądały jakby miały 5 lat co najmniej. Przy takiej cenie to jest śmiech na sali

Trudno już kupiłem ale na pocieszenie dla mnie mam tego znacznie mniej

Planowałem taras z płyt Monza, ale po wizycie w zakładzie brukarskim zrezygnowałem.

Jak dla nas, były zbyt chropowate, nieprzyjemne w dotyku. Na tarasie czasem biega się boso (zwłaszcza dzieci), więc musieliśmy poszukać czegoś innego.

chropowate to są monza elegante pokryte drobnymi kamyczkami gdzie w przypadku przewrócenia dziecka może być bolesne - też mam dzieci. Natomiast monza colormix pastello są gładkie

Rzadko się tu wypowiadam, ale jak widzę użytkowników typu Komiłaj, którzy zarejestrowali się tylko po to żeby dopiec jednej firmie, to mnie krew zalewa! Zerknijcie w posty tego delikwenta. 5 wpisów i 5 negatywnych o Libecie. Pewnie to dopiero początek i kolega zaraz zacznie wychwalać swoją, konkurencyjną firemkę produkującą kostkę!

Tu prośba do moderatorów, żeby mieli na oku tego typu zagrywki, bo widać, że takie osoby specjalnie chcą zaszkodzić jednej firmie, nie mając do tego podstaw!

Rzadko się tu wypowiadam, ale jak widzę użytkowników typu Komiłaj, którzy zarejestrowali się tylko po to żeby dopiec jednej firmie, to mnie krew zalewa! Zerknijcie w posty tego delikwenta. 5 wpisów i 5 negatywnych o Libecie. Pewnie to dopiero początek i kolega zaraz zacznie wychwalać swoją, konkurencyjną firemkę produkującą kostkę!

Tu prośba do moderatorów, żeby mieli na oku tego typu zagrywki, bo widać, że takie osoby specjalnie chcą zaszkodzić jednej firmie, nie mając do tego podstaw!

No faktycznie rzadko. Dwa posty i jeden w obronie Libetu.

Jak widać człowiek ma swoje doświadczenia z firmą i chce o nich opisać, bo takie ma prawo i dobrze!

Żyjemy w czasach, gdy o markę trzeba dbać.

No faktycznie rzadko. Dwa posty i jeden w obronie Libetu.

Jak widać człowiek ma swoje doświadczenia z firmą i chce o nich opisać, bo takie ma prawo i dobrze!

Żyjemy w czasach, gdy o markę trzeba dbać.

Jeden wpis to nie pięć. Poza tym zostały napisane w niecałą godzinę i w jednej tematyce. I nie bronię tutaj libetu, bo nie zależy mi na tym. Jeśli normalnemu człowiekowi się coś nie podoba to napisze jeden post raz a dobrze i jest ok, a tu widać wyraźnie że kolega próbuje zaszkodzić konkretnej marce, a czy to libet czy nie libet to nie ma znaczenia. Pozdrawiam szanownych moderatorów.