Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Chciałabym poprosić o pomoc w aranżacji pokoju dla 5-letniego chłopca (sypialnia/miejsce do nauki/miejsce do zabawy). Pomieszczenie niby nie małe, ale również nie duże 3,8m x 3,6m - wysokość ścian 2,5m.

Jak zagospodarować wnętrze, aby tzw. rosło wraz z dzieckiem (miejsce na ubrania, książki, zabawki; biurko; stolik; łóżko, aby pozostało jak najwięcej wolnej przestrzeni). Na pewno odpada tzw. łóżko na wysokości (piętrowe).

W załączeniu plan wnętrza.

Z góry dziękuję za ewentualne pomysły.

plan wnętrza.jpg

Na jednej ze ścian umieściłabym szafę oraz półki na książki,ubrania,pod oknem biurko,obok łóżko a dalej kącik do zabawy z półeczkami na zabawki i stoliczkiem.

http://images65.fotosik.pl/833/5bcb221494bc9fa5med.jpg

Witam.

Ewentualnie do propozycji aranżacji - mam zapytanie o umiejscowienie szafy - lepiej/praktyczniej umiejscowić ją przy drzwiach czy lepiej tuż przy oknie?

Zastanawiałam się również czy nie wykorzystać tej przestrzeni za drzwiami - ale może już zrobiłoby się za ciasno...

... to jak można zrobić, aby było ok? Jeżeli łóżko byłoby po prawej stronie od wejścia, a biurko nadal pozostałoby tuż przy oknie - to co z tą przestrzenią (niewielką) między łóżkiem a rogiem pokoju (prawym) obok biurka? Edytowane przez jolanta.sucharska
Łóżko można dać gdziekolwiek,ja umieściłam przy ścianie obok okna aby na przeciwko powstał mały kącik do zabawy.Natomiast biurko koniecznie musi stać przy oknie.