Brass 03.04.2014 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 niestety moja opinia jest inna niż spotykane. Przy prawidłowo zakleszczających się kotwach można odpuścić sobie wkręt. Poza tym często kręci się kotwy w pierwszy rowek wynikający z dziury w kotwie a nie centralnie, tak by złapało wzmocnienie Ogólnie to się z tym zgadzam, bo takie podejście ułatwia i przyspiesza montaż, ale.... Widziałem kiedyś w TV taki reportaż o ofiarach huraganu. Pani pokazywała otwór bez okna, które wywiało. Otwór był pusty tylko wdzięcznie zwisały na ościeżach stalowe kotwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 03.04.2014 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 tu nie chodzi o przyśpieszenieTo po prostu g.. daje, wbrew pozoromOczywiście zakrzyczą mnie zaraz wszyscy, no bo przecież ktoś coś tam... gdziś tam.... i te pe... i te de.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 03.04.2014 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Ogólnie to się z tym zgadzam, bo takie podejście ułatwia i przyspiesza montaż, ale.... Widziałem kiedyś w TV taki reportaż o ofiarach huraganu. Pani pokazywała otwór bez okna, które wywiało. Otwór był pusty tylko wdzięcznie zwisały na ościeżach stalowe kotwy... Cytując (z pamięci) gwiazdę tego forum: "a jak ma wypaść skoro od zewnątrz są węgarki ze styropianu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 03.04.2014 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 tu nie chodzi o przyśpieszenie To po prostu g.. daje, wbrew pozorom Oczywiście zakrzyczą mnie zaraz wszyscy, no bo przecież ktoś coś tam... gdziś tam.... i te pe... i te de.... Prezentujesz tutaj na forum pewien głos rozsądku bo zazwyczaj wszyscy udają świętszych od Papieża... Czasem jak czytam komentarze do zdjęć przedstawiających zamontowane okna to mam wrażenie, że niektórzy są dobrzy z teorii ale mają zerowe doświadczenie praktyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 03.04.2014 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Prezentujesz tutaj na forum pewien głos rozsądku bo zazwyczaj wszyscy udają świętszych od Papieża... .... bwojtek, dlatego nie jestem tu lubiany jak zauważyłem i tym bardziej dziękuję za uznanie, w Twych ustach to doprawdy komplement. Gdyby ich wpuścić na realną budowę nagle by przejrzeli na oczy, gdzie w projekcie jest dziura 150/150 a rozrzut wymiarów jest +- 5 cm albo i więcej. Komentują montaże, nie mając zielonego pojęcia, choćby o sposobie umieszczania podkładem pod szybę w fixie czy jak powinny być umieszczone podkładki wypierające szybę w skrzydle w zależności jaką funkcję użytkową ono pełni. I jak to się ma do ewentualnych "samoistnych" uszkodzeń szyb I te de, i te pe Długo by opowiadać o realiach naszego "budowania" - specjalnie w cudzysłowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LA_NA 06.04.2014 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Hm... szkoda kolejnego inwestora... Zaczął pytać nie w tym momencie, w którym trzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
user1976new 06.04.2014 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) Z tych zdjęć ciężko wnioskować na temat prawidłowości podparcia okien. Najlepiej byłoby to porównać z instrukcją montażu od producenta tych okien. Jakie szerokie jest okno ze zdjęcia 10 ? idealnie jest takiego fixa podeprzeć wszędzie tam, gdzie pod szybą znajdują się podkładki do szklenia (niewidoczne dla inwestora) Okno na zdjęciu 6, 9 i 10 to jest to samo okno, fix 1800x2000 Zdjęcie 6 [ATTACH=CONFIG]252581[/ATTACH] _______________________ Zdjęcie 9 [ATTACH=CONFIG]252584[/ATTACH] _______________________ Zdjęcie 10 [ATTACH=CONFIG]252585[/ATTACH] Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez user1976new Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
user1976new 06.04.2014 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Wygląda na styropianowa. Nie jest to błąd o ile okno na nim postawione nie przekracza nośności takiego parapetu. Jest to styrodur. Wpierw wyglądał jak na zdjęciu 3 po czym został zeskrobany jak to widać na zdjęciach 4, 5, 7 i 8. Zdjęcie 4 [ATTACH=CONFIG]252575[/ATTACH] _______________________ Zdjęcie 5 [ATTACH=CONFIG]252576[/ATTACH] Zdjęcie 7 [ATTACH=CONFIG]252582[/ATTACH] _______________________ Zdjęcie 8 [ATTACH=CONFIG]252583[/ATTACH] Następnie parapet został wyciągnięty spod okna i włożono nowy, węższy teraz wygląda jak na zdjęciu 17 i 18. Zdjęcie 17 [ATTACH=CONFIG]252596[/ATTACH] _______________________ Zdjęcie 18 [ATTACH=CONFIG]252597[/ATTACH] Miedzy styropianem a murem jest około 1cm pianki. Czyli okno stoi na piance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 08.04.2014 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Zdjęcie 18 [ATTACH=CONFIG]252597[/ATTACH] Miedzy styropianem a murem jest około 1cm pianki. Czyli okno stoi na piance. Czyli dalej jest w sposób niedozwolony dla tego typu podparcia okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts