Pietras90 03.04.2014 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Proszę o poradę czy warto kupić mieszkanie o takim układzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szb 03.04.2014 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 nie kupowałem mieszkania, więc nie mam pojęcia na temat samego układu pomieszczeń. mogę jedynie ocenić na plus położenie względem stron świata. fajnie doświetlona strefa dzienna, dużo okien - i balokn+taras z najlepszych stron. jedyne co kuje mnie w oczy to ta przestrzeń w salonie pomiędzy wejściem do mieszkania i wyjściem na taras - w sumie nie ma co tam zrobić, a powierzchnia spora się marnuje. ogólnie jest całkiem przemyślane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietras90 03.04.2014 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 nie kupowałem mieszkania, więc nie mam pojęcia na temat samego układu pomieszczeń. mogę jedynie ocenić na plus położenie względem stron świata. fajnie doświetlona strefa dzienna, dużo okien - i balokn+taras z najlepszych stron. jedyne co kuje mnie w oczy to ta przestrzeń w salonie pomiędzy wejściem do mieszkania i wyjściem na taras - w sumie nie ma co tam zrobić, a powierzchnia spora się marnuje. ogólnie jest całkiem przemyślane. Myślałem żeby zrobić oddzielną kuchnię, a w salonie w tej niewykorzystanej przestrzeni postawić niewielki stół z krzesłami Zastanawiam się tylko czy ten mały pokój nie jest za ciasny ( ewentualnie czy da się go jakoś powiększyć )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raei 11.04.2014 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Witam, jeśli to mieszkanie w bloku, trudno czasami ocenić jakość ocieplenia, a tu okna z 3 stron. Raczej powinno być ciepło, ale wiem, że czasami w mieszkaniach narożnych jest dosyć chłodno. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szb 15.04.2014 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Witam, jeśli to mieszkanie w bloku, trudno czasami ocenić jakość ocieplenia, a tu okna z 3 stron. Raczej powinno być ciepło, ale wiem, że czasami w mieszkaniach narożnych jest dosyć chłodno. Pozdrawiam większość powierzchni ścian zewnętrznych będzie "ciepła", tzn. od strony południowej lub zachodniej. Chłodniej może być w tych mniejszych pokojach, co wcale nie musi być minusem. Dużo zdrowsze jest spanie w chłodnych pomieszczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Wojtek 15.04.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Ściana w "przejściu" na taras chyba idealnie nadawałaby się na zawieszenie TV, ewentualnie z niskim stolikiem/ławą RTV. O możliwość przesunięcia ścianki między pokojami nie nas trzeba pytać, choć to pewnie zwykła działówka. Pokoik mały powiększysz, ale kosztem większej sypialni i summa summarum stracisz na tym, bo jeśli dobrze widzę przy WC i łazience są piony, z którymi nic nie zrobisz. A przesuwając ściankę w stronę większego pokoju, będzie kłopot z wejściem do pokoi. Ewentualnie, można by pomyśleć o rezygnacji z osobnego WC (co odradzam) i włączyć go do mniejszej sypialni jako garderobę/szafę. Zaoszczędzisz miejsce w pokoju, co w efekcie będzie równoznaczne z jego powiększeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts