Sharlotka 03.04.2014 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Witam,proszę Was o opinię: jesteśmy w trakcie wykonywania elewacji, chcemy parapety granitowe, ale wykonawca prac przestrzega, że przy granicie po paru latach (już 2-3, jak twierdzi), mogą pojawić się plamy/ zacieki z deszczu na elewacji; twierdzi, że kapinos pod spodem parapetu nie stanowi wystarczającego zabezpieczenia i lepsze będą zwykłe parapety metalowe, ponieważ zaślepki zakańczające takie parapety lepiej chronią przed zaciekami.Czy to prawda???Szczerze mówiąc, zależy mi na granicie, ale nie chcę, by na elewacji zaczęły powstawać jakieś zacieki pod parapetami:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 03.04.2014 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Darujcie sobie ten granit ...sąsiad obok mnie ma granitowe i jest lipa .....zacieki będziecie mieli murowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 03.04.2014 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Chcesz z granitu, to rób z granitu. Zacieki to w 85% syf zalegający na parapetach, w 10% syf zalegający na ścianie. Wystarczy zadbać o czystość i zminimalizujesz problem powstawania zacieów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 04.04.2014 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Widzę, że zdania mocno podzielone:)No cóż, bardzo dziękuję za opinie, jutro czas najwyższy podjąć decyzję i zamówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts