Nft 03.04.2014 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Witam, stoimy przed wyborem producenta płyt g-k do zabudowy poddasza, wiadomo że każdy skład chwali te którymi handluje -jedni tylko Knauf bo żadna inna nie jest tak twarda, inni że Kanuf robi ze spienionego gipsu i jest kruchy, Lafarge też podobno najlepsza itd. itp. Proszę o opinie użytkowników jakie są Wasze doświadczenia, która jest twardsza, czy warto za firmę płacić by po latach nie patrzeć na popękane płyty, czy nie ma co przepłacać bo różnica w cenie jest tylko za firmę, a nie za jakość ? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ezotrap15 03.04.2014 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Na całość poddasza kupowałem płyty Lafarge(dostałem na nie dobrą cenę) z wyjątkiem łazienki.Tu zastosowane mam płyty Knaufa(zielone mieli tylko tej firmy).Zresztą za Lafarge optował mój wykonawca.Jak dotąd wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nft 03.04.2014 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Właśnie ja też dostałem dobrą cenę na Lafarge ale wole się zapytać innych o opinie -prawdziwych "mieszkańców poddaszy", a nie handlowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nft 09.04.2014 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Nikt więcej nie ma opinii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nft 09.04.2014 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 W moim przypadku za Lafarge 13.50zł za szt. (2.6x1.2m) a Knauf, Regips 17zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 09.04.2014 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Witam, stoimy przed wyborem producenta płyt g-k do zabudowy poddasza, wiadomo że każdy skład chwali te którymi handluje -jedni tylko Knauf bo żadna inna nie jest tak twarda, inni że Kanuf robi ze spienionego gipsu i jest kruchy, Lafarge też podobno najlepsza itd. itp. Proszę o opinie użytkowników jakie są Wasze doświadczenia, która jest twardsza, czy warto za firmę płacić by po latach nie patrzeć na popękane płyty, czy nie ma co przepłacać bo różnica w cenie jest tylko za firmę, a nie za jakość ? Z góry dzięki za pomoc. Skonsultuj z wykonawcą. Unikniesz potem uwag, że coś poszło nie tak, bo oni "wolą" innego producenta. Osobiście mam wątpliwości, czy twardość będzie miała związek z podatnością do pękania. Niedawno do obudowania kominka użyłem płyt Knaufa (różówych) i napotkałem problem ze schowaniem wkrętów, takie cholerstwo było twarde... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 10.04.2014 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 użyłeś tak cholernie beznadziejnych profili których nie stosuje się do płyt czerwonych. Żadnych profili. Przykręcałem do płyt krzemianowo-wapniowych, a te są bardzo kruche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nft 10.04.2014 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Wykonawca zrobi na każdym dostarczonym materiale, robi na różnych ale zdania o gorszych lepszych nie ma - nie miał takich które by się nie nadawały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 14.04.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 jako wykończenie obudowy kominka? Nigdy bym nie wpadł na pomysł by wyprazac płyty. Najwyraźniej ja wpadłem na taki pomysł. Możesz rozwikłać "wyprazac"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nft 14.04.2014 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Ja się pytam o płyty k-g na poddasze, a Ci się będą "wyprazac" Widzę, że faktycznie trzeba brać płyty, na które będzie "dobra" cena, bo nikt jak dotąd nie żałuje swoich wyborów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polar_Bear 06.11.2014 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Podbijam PS Ile liczy się średnio za m2 GK+stelaże? Pytam o same materiały, tak do bardzo ogólnych szacunków. Planuję wyłożyć dach, ok. 100m2. Między krokwiami (wszelkie belki mam na myśli) a tych jest swoją drogą miliard, ale liczmy 100m. http://forum.muratordom.pl/images/smilies/bash.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts