Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakiej firmy płyty k-g ?

Nft

Recommended Posts

Witam,

stoimy przed wyborem producenta płyt g-k do zabudowy poddasza, wiadomo że każdy skład chwali te którymi handluje -jedni tylko Knauf bo żadna inna nie jest tak twarda, inni że Kanuf robi ze spienionego gipsu i jest kruchy, Lafarge też podobno najlepsza itd. itp.

Proszę o opinie użytkowników jakie są Wasze doświadczenia, która jest twardsza, czy warto za firmę płacić by po latach nie patrzeć na popękane płyty, czy nie ma co przepłacać bo różnica w cenie jest tylko za firmę, a nie za jakość ?

Z góry dzięki za pomoc. :lol:

Witam,

stoimy przed wyborem producenta płyt g-k do zabudowy poddasza, wiadomo że każdy skład chwali te którymi handluje -jedni tylko Knauf bo żadna inna nie jest tak twarda, inni że Kanuf robi ze spienionego gipsu i jest kruchy, Lafarge też podobno najlepsza itd. itp.

Proszę o opinie użytkowników jakie są Wasze doświadczenia, która jest twardsza, czy warto za firmę płacić by po latach nie patrzeć na popękane płyty, czy nie ma co przepłacać bo różnica w cenie jest tylko za firmę, a nie za jakość ?

Z góry dzięki za pomoc. :lol:

Skonsultuj z wykonawcą. Unikniesz potem uwag, że coś poszło nie tak, bo oni "wolą" innego producenta. Osobiście mam wątpliwości, czy twardość będzie miała związek z podatnością do pękania. Niedawno do obudowania kominka użyłem płyt Knaufa (różówych) i napotkałem problem ze schowaniem wkrętów, takie cholerstwo było twarde...

• 6 months później...

Podbijam :)

PS Ile liczy się średnio za m2 GK+stelaże? Pytam o same materiały, tak do bardzo ogólnych szacunków. Planuję wyłożyć dach, ok. 100m2.

Między krokwiami (wszelkie belki mam na myśli) a tych jest swoją drogą miliard, ale liczmy 100m. http://forum.muratordom.pl/images/smilies/bash.gif