Franz 23.05.2004 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2004 planuje zrobic wylewke na gruncie w 3 pomieszczeniach .... ja w temacie wybrania ziemi i nawiezienia piachu ? czy to konieczne mam poziom wylewki i tak 30 cm od gruntu to wiec mnostwo sypania (czy musi byc piach )potem oczywiscie folia styropian siatka wylewka kafelki - chyba sluszna kolejnosc pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 23.05.2004 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2004 A co innego mozesz tam wsypac? Masz cos na mysli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franz 24.05.2004 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 ..hm no ziemia z gruzem a na gore troche zwiru (pospoly) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 24.05.2004 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 Ziemia ciągnie wilgoć wiec..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 24.05.2004 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 Jako. że mam podone pytanie to pozwolę sobie je zadać tutaj, aby nie zaśmiecać forum. WYBIERAM 30 cm HUMUSU, CO POLECACIE WSYPAĆ ZAMIAST NIEGO ZWYKŁY PIASEK, ŻWIR ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 24.05.2004 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 Piasek najlepszy - zagęszczony mechanicznie. Nie trzeba super-piasku, może byc najgorszy, najtanszy, zapaskudzony kamieniami, żwirem (byle nie gliną), bez faktury. Piasek ubity daje solidne podłoże pod posadzke, nic lepszego nie wymyślono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guest 31.05.2004 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 planuje zrobic wylewke na gruncie w 3 pomieszczeniach .... ja w temacie wybrania ziemi i nawiezienia piachu ? czy to konieczne mam poziom wylewki i tak 30 cm od gruntu to wiec mnostwo sypania (czy musi byc piach ) potem oczywiscie folia styropian siatka wylewka kafelki - chyba sluszna kolejnosc pozd zamiast folii dałbym jakąś prawdziwą hydroizolacje - tak naprawdę to nie widziałem jeszcze ekipy z aptekarską precyzją a do folii taka by się przydała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZAC 31.05.2004 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 po zdjęciu humusu , najtaniej pospółka ( piasek +żwir) , chyba,że masz dostęp do taniego gruzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tchrzano 31.05.2004 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Slyszalem, ze na zewnatrz fundamentow, w obszarze pirwszych 50-100cm tez powinien byc piasek, a nie humus. Dowiedzialem sie o tym dopiero po fakcie, jak juz obsypelem fundamenty humusem. guestCo masz na mysli piszac o prawdziwej hydroizolacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guest 31.05.2004 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Slyszalem, ze na zewnatrz fundamentow, w obszarze pirwszych 50-100cm tez powinien byc piasek, a nie humus. Dowiedzialem sie o tym dopiero po fakcie, jak juz obsypelem fundamenty humusem. guest Co masz na mysli piszac o prawdziwej hydroizolacji? Jest parę niezłych produktów - np. schomburg aquafin 2k, ardex, styrozol, sopro, sika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zojka 01.06.2004 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Sama się na tym nie znam ale mój mąż cały czas myśli o kermazycie, niestety nie jest to tani środek ale podobno dobrze chroni przed wilgocią od gruntu i ma dobrą izolację cieplną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vas 01.06.2004 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Sama się na tym nie znam ale mój mąż cały czas myśli o kermazycie, niestety nie jest to tani środek ale podobno dobrze chroni przed wilgocią od gruntu i ma dobrą izolację cieplną. Bedac na targach bud. porozmawialem na ten temat z arch. pracujacym dla firmy produkujacej keramzyt i wszystko od bloczkow fund. do stropow z keramzytu. I wlasnie on mi polecal ocieplenie podlogi na gruncie zwirem keramzytowym. O ile dobrze pamietam to wystarcza 10-12 cm, nie trzeba go ubijac mechaniczna ubijarka jak piach, jest to juz izolacja termiczna i druga zaleta (dla mnie b. wazna) izoluje od wszelkich negatywnych wplywow zyl wodnych i innych zaklocen radiestezyjnych. Byla to firma http://www.termat.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZAC 01.06.2004 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Sama się na tym nie znam ale mój mąż cały czas myśli o kermazycie, niestety nie jest to tani środek ale podobno dobrze chroni przed wilgocią od gruntu i ma dobrą izolację cieplną. Bedac na targach bud. porozmawialem na ten temat z arch. pracujacym dla firmy produkujacej keramzyt i wszystko od bloczkow fund. do stropow z keramzytu. I wlasnie on mi polecal ocieplenie podlogi na gruncie zwirem keramzytowym. O ile dobrze pamietam to wystarcza 10-12 cm, nie trzeba go ubijac mechaniczna ubijarka jak piach, jest to juz izolacja termiczna i druga zaleta (dla mnie b. wazna) izoluje od wszelkich negatywnych wplywow zyl wodnych i innych zaklocen radiestezyjnych. Byla to firma http://www.termat.pl Nie trzeba ubijać zagęszczarką? Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 01.06.2004 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Nie trzeba ubijać zagęszczarką? Dlaczego? Keramzyt to kuleczki, a zagęścić można tylko materiały klinowate (piach, tłuczeń). Zagęszczanie keramzytu czy np. otoczaków, okrągłych kamyków jest wręcz niewykonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 01.06.2004 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 keramzyt zagęszcza się jak najbardziej, tak zwaną babą, było już o tym kilka wątków na forum, można też sobie poczytać na stronie optiroca, ktory poleca nawet sam keramzyt w podłodze bez styropianu. Keramyzt luzem jest faktycznie drogi, a na dobre promieniowanie można nawieźć okragłych kamieni-otoczaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BRYŚ 01.06.2004 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Ja zrobiłem tak:wybrałem ziemię na głębokość szpadlanawiozłem piasku, podobno najlepszy jest taki cienki, tzn. nie grubyzlałem wodą, dzięki temu trochę się ubiłookoło 5 cm ponieżej fundamentu.teraz będę zalewał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 01.06.2004 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Keramzytu trzeba dać warstwę 30cm. To jednak wypada drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubin23 03.07.2004 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2004 A ja dałem piacxhu na 135 cm.(15 kamazów)ubijając co 20cm. zagęszczarką. i 40cm. wokół fundamentów na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 03.07.2004 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2004 ja gdzieś przeczytałem, że humusu powrotnie pod wylewkę to absolutnie nie wolno wysypywać, bo on ma szczętki organiczne w których w większym czy mniejszym stopniu ale zawsze będą zachodziły procesy gnile co okaże się bardzo szkodliwe dla naszej podłogi bez względu jak byśmy jej nie zabezpieczali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 03.07.2004 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2004 ja gdzieś przeczytałem, że humusu powrotnie pod wylewkę to absolutnie nie wolno wysypywać, bo on ma szczętki organiczne w których w większym czy mniejszym stopniu ale zawsze będą zachodziły procesy gnile co okaże się bardzo szkodliwe dla naszej podłogi bez względu jak byśmy jej nie zabezpieczali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts