radam5 03.04.2014 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Ponieważ w domu nie mam balkonu pomyślałem nad tarasem na poddaszu. Mam pokój o wymiarach ok 7x3m. Mój pomysł jest taki aby podzielić ten pokój na mniej więcej pół, wyciąć część dachu i tam zrobić taras. tak wygląda przekrój poddasza a tak po wycięciu Czy ma to rację bytu? Od czego w ogóle zacząć planowanie? Czy potrzebny jest do tego projekt? Dodam, że budynek to bliźniak tak więc ściany na tarasie byłyby po obu stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jork44 12.03.2016 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Witam i podbijam temat.Wpadłem na podobny pomysł tj. przerobienia poddasza na taras i interesowałoby mnie jak do tego się zabrać, zarówno od strony technicznej jak i papierkowej. Czy to jest w ogóle wykonalne. Czy gra jest warta świeczki? Może już ktoś robił coś podobnego i mogłby podzielić się swoimi doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 13.03.2016 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Najczęściej ludzie przerabiają tarasy na pokoje Od strony papierkowej nie wiem ale bez projektu chyba się nie obędzie bo będziesz ingerować w konstrukcję dachu . To poważna sprawa lepiej odwiedzić biuro projektowe i dopytać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts