Wojcieszek 03.04.2014 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Panie I Panowie W związku z moim projektem DIY małego domku szachulcowego, i zbliżającym się terminem rozpoczęcia prac (lipiec) rozpocząłem etap poszukiwania drewna.Mam w sumie dwie opcje:- zakupić bale i deski w pobliskim tartaku- znaleźć drewno rozbiórkowe a brakujące elementy zamówić w tartaku. Dziś rano, wracając z podróży służbowej, wstąpiłem na miejsce rozbiórki starego folwarku (północne Mazury). Właściciel terenu sprzedaje materiały rozbiórkowe z tego budynku na Allegro - tak do niego trafiłem. Na miejscu oglądałem dostępny materiał (cegły, dachówki, i dużo dużo belek - 16x16 i 12x16.Właściciel oferuje belki 16x16 w cenie 60PLN za 1 mb...Mógłbym u niego zaopatrzyć się w belki konstrukcyjne, stropowe, i pewnie krokwie. Drewno jest w świetnym stanie.Nie liczyłem jeszcze, ile tego by trzeba. Ale wszystko wskazuje na to, że koszt transportu doda 700PLN do całości. I teraz pytanie do Was. Cena 60PLN (może trochę zbiję) jest OK, czy nie? Może dać sobie spokój, i zamawiać całość w tartaku, ze świeżyznyny?Dzięki za poradyPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 03.04.2014 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Przeliczyłem ile wychodzi za 1m3 jest to jakieś 2340 zł bardzo bardzo nie wiele mniej jak drewno klejone.Poszukaj, czasem jest oferta rozbierz i bierz drewno ... czasem może w tej cenie być 10m^3 drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej74 04.04.2014 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 cena z kosmosu nic tylko rozbierać domy i sprzedawać na metry . Ja zawsze starałem się kupować domy w cenie opału czyli m3 ścian domu to m3 np ceny buka , jak chałupa była naprawdę w super stanie to dodawało się trochę więcej . Wojcieszek nie czaj się i kup materiał w tartaku ładnie go opalisz i będzie git. Stary materiał trudniej się obrabia jak dla ciebie zaczynającego przygodę z ciesiołką to łatwiej będzie pracować z nowym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts