agafi 03.04.2014 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Witam, jakiś czas temu zaczęliśmy wykańczanie dwóch łazienek w naszym nowym mieszkaniu. Na początku wszystko było ok, dopóki nie zaczęło się układanie mozaiki. Przed podpisaniem umowy pytałam ekipę czy na pewno potrafią układać mozaikę (już kiedyś miałam przejścia z poprzednią łazienką) - zapewniali, że tak. Na początku wyglądało to tak: Ściana pod prysznicem - różne odstępy pomiędzy mozaikami, poza tym od każdej mozaiki inaczej odbijało się światło (inne nachylenie). Pomijam, że zapomnieli na tej ścianie doprowadzić wodę pod panel prysznicowy. Kilka płytek mozaiki zostało zerwanych i teraz wygląda to tak: Czy coś takiego można zaakceptować? Mnie to bardzo razi, ale być może się czepiam i po zafugowaniu będzie to lepiej wyglądało. Dodatkowo kafelki przy gebericie są tragicznie krzywo położone ( w następnym poście dołączę foto). Jestem już zmęczona, bo prawie od dwóch tygodni coś jest poprawiane, po czym następnego dnia znów coś jest krzywo położone.... Mam wrażenie, że to co mówię nie jest brane na serio. Czy ja przesadzam? Fachowiec cały czas powtarza, że ma 18 lat doświadczenia, przeprasza, poprawia, ale cały czas łazienka mnie razi po oczach (nie mogę na nią patrzeć już teraz, a co dopiero przez następne 15 lat). On twierdzi, że nie wie co jest nie tak, bo cały czas wychodziło mu układanie mozaiki i nikt nie miał uwag. Nie wie dlaczego teraz tak to wygląda. Ja jestem już przerażona, codziennie się denerwuję, choć nie powinnam, bo jestem w ciąży. Może macie pomysł, co jest źle robione? Czy to wygląda na robotę kogoś z doświadczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agafi 03.04.2014 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Załączam jeszcze zdjęcia mozaiki na gebericie. Właśnie "wykończenie" tego geberitu najbardziej mnie przeraziło - tym bardziej, ze został już zafugowany, bo fachowiec stwierdził, że już jest "pięknie". Mozaika przy drugim gebericie (pomijam, że zapomnieli wyłożyć górnej części geberitu mozaiką) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 03.04.2014 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 kuźwa jaka lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mozej1719510336 04.04.2014 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) O boże... agafi.18 lat doświadczenia... strzeliłbym go w łeb. Moje doświadczenie to... 2 łazienki. Narożniki są u mnie spasowane idalnie i jedna przechodzi w drugą. Da się to zrobić idealnie, tylko trzeba chcieć. Mozaika w moim wykonaniu położona na przyciętych bloczkach Ytonga wokół wanny wygląda moim zdaniem też dużo lepiej niż w wykonaniu twoich fachowców. Uciekły mi tylko 2 pierwsze plastry. Popatrz jak zrobiłem to ja, człowiek bez żadnego doświadczenia i zastanów się czy chcesz swojemu "fachowcowi" zapłacić za jego "fachową" pracę. http://www.mozej.pl Wieczorem wrzucę Ci zdjęcia ze zbliżeniem na moje przejścia narożników płytek z dwóch łazienek. Pokażesz swojemu fachowcowi czego oczekujesz. Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez Mozej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 04.04.2014 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 wywal go na zbity pysk , po pierwsze ściany sa totalnie nieprzygotowane do kładzenia mozaiki , po drugie ten baran smaruje klejem mozaikę a nie ścianę , po trzecie czwarte i piąte - to jest .....................no właśnie , słow mi brakuje ....kopa w doope i ani grosza do ręki ....ten narożnik na gebericie mnie rozwalił całkowicie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agafi 04.04.2014 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Dzięki za opinie! Chciałam się upewnić, że to nie mój wymysł i że ta robota to fuszerka. Zdecydowałam się wysłać zdjęcia z realizacji łazienek do firmy, która zleca pracę tym fachowcom (to duży market budowlany) - odpowiedź była natychmiastowa, że nie będą akceptować pseudo-fachowców. Chyba rozdmuchali sprawę i dopiero to podziałało na mojego mozaikarza Tydzień moich wcześniejszych próśb nic nie dawał. Dziś wieczorem geberit wyglądał już tak (co odpowiada moim wcześniejszym wyobrażeniom) : Czekam teraz na zrobienie narożników. Reszta mozaiki też ma być skuta i poprawiona na koszt firmy. Będę na bieżąco wrzucać fotki z prośbą o opinię. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mozej1719510336 04.04.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) Trafna uwaga jar.os Uszczelnienia ściany w formie folii w płynie nie widzę na zdjęciach. agafi poleciał priv z linkiem do albumu Edit: Ubiegłaś mnie Prawidłowa postawa, super. Powodzenia, i mało stresów życzę Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez Mozej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agafi 04.04.2014 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Mozej, przejrzałam Twój album z realizacją i Twoja mozaika na wannie przy wcześniejszej mozaice mojego fachowca z 18-letnim doświadczeniem, to jak mercedes przy maluchu Do tego Twoja jest na łuku, gdzie układnie jest trudniejsze, a tamta była na prostej ścianie. Mógłby się od Ciebie wiele nauczyć. Czekam teraz na dalszą realizację. Łudzę się, ze teraz nerwów będzie mniej - kilka dni temu po zobaczeniu tej mozaiki ciśnienie mi skoczyło i musiałam iść do lekarza - mam nadzieję, ze limit stresu już wyczerpałam. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mj2007 08.04.2014 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 nie chwaląc się wcale muszę przyznać, że moja łazienka wygląda lepiej... a układałem sam... pierwszy raz w życiu dobrze, że ktos 'fachowca' wziął w obroty i w końcu łazienka wygląda tak jak wyglądać powinna od początku. powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts