Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

izolacja fundamentów domu poniemieckiego z cegły

tosu

Recommended Posts

Witam proszę o poradę jak zaizolować i ocieplić fundament i ścianę piwnicy w domu poniemieckim z cegły, grunt gliniasty, dostałem jak na razie takie propozycje:

1. abizol, papa, styrodur 10cm, folia kubełkowa

2. tynk renowacyjny baumit sp63 , styrodur,siatka, folia kubełkowa

3.grunt izohan dysperbit, warstwa klejąca izobud WK, styrodur xps 10cm, siatka zbrojąca ispo, folia kubełkowa, klej zbrojący ISpo duo, ispo putzgrund

witam,to jest propozycja materiałów do izolacji pionowej,a co z poziomą izolacją ściany piwnicznej,sama pionowa nic nie da

Zgadza się ta mam zamiar zrobić sam ale też jeszcze nie wybrałem są np preparaty w płynie do injekcji np suchy mur ultrament lu preparaty w kremie np.

Dryzone albo Silka injectkrem. Chetnie się dowiem co polecacie w tym temacie?

Ja polecam Aquafin-F firmy Schomburg, który jest na bazie krzemianów z dodatkami hydrofobowymi. Ma podwójne działanie - zawęża kapilary oraz działa hydrofobizująco. Działanie Aquafin-F w reakcji z rozpuszczonymi solami w wodzie można zobaczyć na filmie:

Kremy iniekcyjne są wygodniejsze w użyciu bo charakteryzują się dużo mniejszym zużyciem, oraz są łatwiejsze w aplikacji jednak działają jedynie hydrofobizująco. Z kremów mogę polecić Aquafin-i380

Informacje o produktach można znaleźć na stronie http://doiniekcji.pl/7-preparaty-do-odtwarzania-izolacji-poziomej-przepony-poziome