Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gres polerowany(chiński) zmatowienia

roofii

Recommended Posts

Witam.Jeśli zamieszczam w złym dziale proszę przenieść.Położyłem gres poler(pokryty fabrycznie woskiem),w kolejności:

-Przyklejanie

-fugowanie

-usuwanie wosku i tutaj po usunięciu wosku są zmatowienia(głównie krawędzie płytki).Pod światło wygląda to ochydnie.

Klej usuwany delikatnie(zresztą przyczepiał się do wosku).Czy jest możliwe aby płytki były fabrycznie niedopolerowane???Lub krawędzie zmatowiały podczas transportu?Ja obchodziłem się z nimi podczas kładzenia jak z jajkiem.Na świeżo usuwałem klej nie dopuszczając do wyschnięcia.Klej polecił sprzedawca z castoramy ATLAS SUPERGRES UELASTYCZNIONY.

Nie wiem co robić z tymi zmatowieniami.:mad:

Pozdraiwam

http://images63.fotosik.pl/838/35716cb040293896m.jpg

w sztucznym świetle padającym z góry jest to niewidoczne

No ciekawy przypadek raczej z twojej winy nie zmatowialy, reklamuj towar tylko szkoda ze już ulozony, mam podobny gres polerowany zaraz po ulozeniu go zaimpregnowałem srodkiem sopro i jak na razie wszystko ok tylko widać delkiatna ryski np. po odkurzaczu czy piaskiu spod butów, u was tez gres polerowany się rysuje, czy to normalne zjawisko przy gresie polerowanym.

• 2 weeks później...
.... jak na razie wszystko ok tylko widać delkiatna ryski np. po odkurzaczu czy piaskiu spod butów, u was tez gres polerowany się rysuje, czy to normalne zjawisko przy gresie polerowanym.

...ma prawo się rysować - jak nie będziesz pilnował się ze zmianą obuwia na bamboszki to za pół roku zamiast poleru będziesz miał szlif matowy :)