Patrycjusz87 05.04.2014 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 witam, mam do wykonania ze 20m obrzeza z kostki a'la Picolla ktore bedzie oddzielalo rabate z tujami od trawy, kosteczka jest drobna, moje pytanko czy zeby ja obmurowac po bokach i podsypac wystarczy warstwa zaprawy cementowo+piaskowej [zolty piach] z woda, czy jednak beton musi byc, zeby mialo to wytrzymalisc? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 07.04.2014 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Wystarczy posypka cementowo piaskowa w stosunku 1:4. Kostki powinny być do połowy "zanurzone" w podsypce. Osobiście polecam do tego granit ok 8-10cm Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrycjusz87 07.04.2014 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 dzięki za odpowiedź, z granitu niestety wykonywać nie będe bo mam juz materiał właśnie 6cm kostke a'la piccola, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 07.04.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Po położeniu lekko zwilż całość, to lepiej złapie. Najlepiej konewką i nie lej dużo w jednym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrycjusz87 08.04.2014 04:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 czyli nic wody nie dodawac do pierwotnej mieszaniny cementu i piasku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 08.04.2014 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Dodać wody musisz, żeby kłaść na wilgotnym. A później jeszcze polewasz delikatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrycjusz87 11.04.2014 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 a jakbym beton chciał zamówić gotowy, B10 wystarczy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 11.04.2014 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Jaja sobie robisz? Do czego chcesz zamawiac beton? Do 20mb wyjdzie Ci ze 4 worki cementu. Minimalne zamówienie to pół metra, czyli spokojnie dwa razy więcej niż potrzeba. Do tego transport ok 100zł. Taczka, łopata i jedziesz A jak Ci się nie chce weź Kazia to Ci zrobi rowek i urobi podsypki za flaszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts