Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...a ja tam myślę, że zamieszczanie takich zdjęć powinno być karalne :evil:, z resztą tak samo jak posiadanie takiego idealnego ogródka bez jednego chwaścika i z roślinkami nasadzonymi jakby do zdjęcia reklamowego.

I jak ja teraz po napatrzeniu się na ten bajkowy, idealny świat mam wrócić na swoje rozczochrane i pół dzikie ranczo? ;)

...a może w Twoich rejonach po prostu chwasty nie chcą rosnąć - może chcesz trochę perzu, ostów skrzypu, podagrycznika...? :p:lol2:

Zawsze mam dylemat .... no bo za każdym razem gdy ogladam Twój ogród czuję się pozytywnie doładowana a w chwile później mam ochotę szukać sznura .... Taaak, wzorem Yetka uważam, że posiadanie takiego ogrodu powinno byc karalne ....:yes::D

Yeti hi hi, tiaaa, chwasty nie rosną. Te potwory atakują tak, że pojęcia nie masz.

Do tego już mszyca na różach, jakieś robale, pędraki pod trawnikiem,

turkucie podjadki (kto pracował nad stworzeniem takiego paskudztwa),

nornice i latająca bomba biologiczna w postaci meszki i komarów.

I taki to bajkowy świat...

...lepiej Ci teraz trochę? ;)

Aga, to ja bardzo proszę o tę przesyłkę kurierem :yes:

I pomyśleć, że w dzieciństwie połykałam wszystkie książki Janusza Meissnera,

który pisał o dęblińskiej szkole pilotów. Fascynacja absolutna tą tematyką.

A jak przyszło co do czego, to masz.

Nie da się ukryć, dawno przestałam być dzieckiem ;)

Braza, oddam pół ogrodu za miesiąc Tyriona u mnie.

...aha...sama widzisz, że taki tam łogródecek to nic wielkiego

Jamles stado jaszczurek biorę w ciemno...

Edytowane przez tola

...a ja tam myślę, że zamieszczanie takich zdjęć powinno być karalne :evil:, z resztą tak samo jak posiadanie takiego idealnego ogródka bez jednego chwaścika i z roślinkami nasadzonymi jakby do zdjęcia reklamowego.

I jak ja teraz po napatrzeniu się na ten bajkowy, idealny świat mam wrócić na swoje rozczochrane i pół dzikie ranczo? ;)

...a może w Twoich rejonach po prostu chwasty nie chcą rosnąć - może chcesz trochę perzu, ostów skrzypu, podagrycznika...? :p:lol2:

Ja się mogę tylko pod tym podpisać, Jejtek z ust mi wyjął! :lol2:

Zaraz trzeba się zbierać i iść na swój "ogródek warzywny", dziabka już w pogotowiu czeka do pracy. :lol2:

Tola, naprawdę Twój ogród jest jak z bajki:yes: Z każdej strony zachwyca:yes: i myślę, że nawet gdyby Yetek przez zazdrość Ci trochę perzu podesłał, to na widok takich cudeniek nawet perz nie śmiałby jednego żdżbła wypuścić i wróciłby czym prędzej na pewne rozczochrane i pół dzikie ranczo, które nawiasem mówiąc baaaardzo urokliwe jest:yes:, tylko właściciel tutaj fałszywą skromność okazuje:P

(A tak a'propos Yetek, czy to możliwe, ze pewne bambusy tudzież inne zielsko, które ktoś mi na wycieraczce kiedyś zostawił;) nie dają jeszcze oznak życia, bo taka ich uroda,czy zamęczyłam bidule?)

Obkupiłam się roślinami, geowłókniną, szpilkami... laptop przed nosem ze zdjęciami Twojego ogrodu i sadzę. Rok 2013 to u mnie zdecydowanie rok ogrodniczy. Mam nadzieję, że dożyję efektu przynajmniej w połowie tak okazałego jak u Ciebie.

Tolu, a czy masz jakiś patent (na pewno masz :D ) na problem obsuwania się kory z włókniny na skarpie. Doradź coś, please. Pewnikiem już poruszaliście ten temat, ale wybacz moje braki w lekturze.

A ja wracam do tematu jutrzejszego spaceru po Łazienkach... aktualny???:rolleyes:

pewnie był, bo koncert u Fryderyka widziałem :cool:

ja się wybrałem na niestety nieudany koncert naszych wiejskich Orłów, przegrali 2:3,

nie dotrwałem do końca, wylądowałem w enefzecie :(, ale już jest mam nadzieję dobrze,

fajną receptę dostałem ..... dwa, trzy piwa dziennie :cool:

Witaj Droga Tolu!!!

Wiesz dobrze, że zaglądam do Ciebie bardzo często, ale tylko tak podglądam, żeby naładować akumulatory na lato ... ostatnie zdjęcia przypominają mi poprzednie wakacje jak siedziałam na Twoim cudownym tarasie i rozkoszowałam się Twoim ogrodem. Pamiętam to doskonale i pamiętać będę zawsze. Nawet Ola się dopytuje kiedy znów odwiedzimy ciocię Tolę:) Wakacje już niedługo, więc przy okazji jak pewnego ranka będziecie zastanawiać się z mężem gdzie udać się na kawę to gorąco zapraszamy:)

Pozdrawiam Edyta