Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Może to jest dobry pomysł, rzucić na podłogę i parapety dużo poduszek,

i już. Nie trzeba kupować kanap, stolików, jakie to oszczędności :D

A z wypaleniem w czasie wykończeniówki, to znam ten ból.

Mam teraz na głowie aranżację mebli kuchennych i zabudowy w garderobach.

I pustkę w głowie...wyobraźnia wypalona, zablokowana....otchłań.

Gdyby tak polecieć na tydzień na jakieś wyspy :roll: ...marzenie :(

A tak na marginesie, to każda z nas ma jakąś wizję swojego domku, która potem przeradza się w rzeczywistość. Czasami wystarczy mała podpowiedź i juz wiemy jak zrealizować to co jeszcze niedawno wydawało nam się nierealne.... :D :D :D

Dziewczyny ( Tola., Mayland ) trzymam kciuki za wasze pomysły...one są, to tylko Wam sie wydaję, że ich nie macie.... :D :D :D

Witaj,...

nie wiem czy wiesz ale na kilku linkach tematycznych już Cię wychwalają..;)!!!!

i słusznie!!!

normalnie ten salon to powala z nóg!!!

jest taki cudny, przestrzenny, promienny, słoneczny, pogody, nastrojowy, jasny, radosny-.....

oczywiście na te komponenty składa się wszystko co do tego salonu należy: okno wielgachne, piękny cudny niski parapecik, podłoga, kominek, łupek, słonko które zostawia swoje promienie na podłodze,...i TWOJA ENERGIA...która gdzieś stamtąd promieniuje....

Wasiek, wysyłam SMS-y do Zetki, tylko dzwonić do mnie nie chcą :roll:

a wena musi przyjść, bo czas goni, nie ma co się tu wiele zastanawiać.

Mniej więcej wiem, co mi w tej kuchni potrzebne, jak to w miarę sensownie rozplanować.

Problem mam z blatem, kamień, kompozyt piekielnie drogi, a ja mam dużą powierzchnię blatu.

I nie wiem co z tym robić.

ANNNJA, pięknie mi napisałaś, dziękuję.

Podaj mi te linki tematyczne, bo u mnie nie działa wyszukiwarka i nie wiem, co gdzie kto pisze :(

Zeljka, jak będziesz trzymać kciuki, to może się uda :wink: :D

Tosinku, jeśli pomogłam w podjęciu decyzji, to się cieszę, bardzo :D

Zeljka

jest tak wiele rozwiązań, które mi się podobają.

Szare, lub jasnobeżowe fronty w połączeniu z czarnym grubym blatem....cudo.

Jasne gładkie fronty, a blat i część między blatem a górnymi półkami z ciemnego drewna i blat przy węższej części baru schodzący aż do podłogi.

Długo by wymieniać.

Ja muszę koncepcję kuchni dopasować do całości dołu, bo wszystko jest ze sobą połączone.

I będę się trzymać założenia, że mam jasne podłogi i jasne ściany, a półki, parapety, meble, stolarka drzwiowa i okienna jest ciemna.

No i balansowanie na krawędzi nowoczesności i klasyki, w oparciu o prostotę, klarowność linii.

Codziennie nęci mnie, by zrobić coś w oderwaniu od tej całości, ale wiem, że na to nie pójdę.

Tak więc fronty będą w kolorze zbliżonym do koloru parapetów, półek i drzwi wewnętrznych.

Wzór bardzo popularny, taki jak na zdjęciu poniżej, uchwyty relingowe, długie.

Więc bez rewelacji.

Jest tyle możliwości, a wybrać można tylko jedną opcję, aż szkoda

:roll:

http://www.vitus.szczecin.pl/galeria/28-02.jpg

Tolu powiedz mi, bo ja na etapie łazienki jestem. Czy u ciebie płytki obudowujące wannę były cięte z dużych płytek, czy kupiłaś taką podłużną mozaikę?

I jeszcze jedno pytanko. Akwarium, wiesz, że mam zamiar ściągnąć. 8) Ale nie moge się dopatrzeć na zdjęciach i cholernie długo mi sie otwierają, czy ono jest przykryte od góry szkłem?

A w ogóle to zaraz chyba cię zatrudnię do mojej łazienki. :wink:

Tolus ta kuchnia jest piekna. Mysle tez, ze sie nie znudzi po czasie. Wlasnie dlatego, ze mebelki sa proste.

No i do takiego stylu dodatki potem latwiej dopasowac, bo pasuje cosik starego i cosik nowego tez. :p

Na przyklad takie piekne wyszywane aniolki widze w Twoim kaciku do kawy. :oops: :wink:

Anisia, płytki do obudowy wanny były cięte z dużych.

I prostuję, to nie jest akwarium, tylko plaża :lol:

To ma być wspomnienie wakacyjnej laby nad morzem, przez cały rok :wink:

Plaża jak to plaża, jest odkryta, bo jakże by inaczej.

Przecież leżąc w wannie trzeba sobie przesypać piasek między palcami, potrzymać w dłoni kamyk, czy muszle....wiesz, taka gra zmysłów :wink:

Zeljka, pamiętasz moje Anioły?

Odnośnie kuchni, to też tak myślę.

Nie jest to awangarda, ale może dzięki temu zostanie na dłużej i szybko się nie znudzi.

Siedzę nad projektem, mierzę, rysuję, kombinuję.

Zobaczymy, co z tego wyjdzie.

Teraz w bloku mam szarą kuchnię z ciemnymi grafitowymi dodatkami i bardzo ją lubię.

Ale w domu bardziej pasują brązy i takie pewnie będą.