Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tolu toż ja wiem, ze to plaża. :wink: Ale nie moja wina, że szklana szybka kojarzy sie akwariowo. 8)

Męczę się z ta łazienką, bo muszę ją troszkę przerobić koncepcyjnie. I na dodatek ma pasować do tego co wymysliłam wcześniej.

po co się męczysz, sprzedaj myślenie brazie Ona lubi męczyć się koncepcyjnie 8) :wink:

Ile razy przychodzę do Ciebie, tyle razy mnie zatyka z zachwytu!!!! Zaczyna mnie to już nawet drażnić :wink:

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/decha.jpg

Tolunia powiedz mi, na jakiej wysokości masz parapety??? Marzą mi się wysokie okna i obojętnie, jaki dom będzie ale okna w nim będą na pewno wysokie!!!!

"Ściana Płaczu" jest rewelacyjna, a pająkami się nie przejmuj - mało, że much nie będzie to i komary nie bedą miały racji bytu :wink:

Tolu toż ja wiem, ze to plaża. :wink: Ale nie moja wina, że szklana szybka kojarzy sie akwariowo. 8)

Męczę się z ta łazienką, bo muszę ją troszkę przerobić koncepcyjnie. I na dodatek ma pasować do tego co wymysliłam wcześniej.

po co się męczysz, sprzedaj myślenie brazie Ona lubi męczyć się koncepcyjnie 8) :wink:

No to o co chodzi?? :D :D Anisia konkrety jakoweś może?

Tolunia powiedz mi, na jakiej wysokości masz parapety??? Marzą mi się wysokie okna i obojętnie, jaki dom będzie ale okna w nim będą na pewno wysokie!!!!

Braza, parapet licząc od podłogi zaczyna się na 50 cm, jego grubość 3cm, tak więc okna są na wysokości 53 cm. Super się siedzi :wink:

Tolusia, jesli to zdjęcie powyżej to twój salon, to bardzo cie proszę powiedy jaki to kolor na ścianach, jest śliczny, a ja szukam czegos podobnego :D

Edytko, musisz pamiętać o jednym, zanim obraz dotrze do Twoich oczu, przechodzi długą drogę.

W zależności od oświetlenia, kolor na zdjęciu będzie różny, inny w dzień,

inny przy różnych rodzajach oświetlenia sztucznego, inny w słońcu.

Aparat przekłamuje kolory, inne są kiedy robimy z lampą, inne bez lampy.

To samo zdjęcie, w zależności od monitora, na którym je oglądamy, też ma inne nasycenie koloru.

Tak więc na kolory umieszczanych tu zdjęć trzeba brać ogromną poprawkę.

Mój kolor ścian w rzeczywistości to bardzo jasna wanilia. Nie ma takiego intensywnie żółtego odcienia jak na zdjęciu.

I powiem jeszcze inaczej. W salonie ten kolor jest lekko wpadający w żółć,

bo ma dużo dziennego południowo-zachodniego światła.

W taki słoneczny dzień jest robione to zdjęcie.

Natomiast ten sam kolor w pokoju córki na górze, pokój od wschodu, bez słońca, w tym jedna ściana bordowa,

ma odcień beżu, piasku i żółci tam nie ma wcale.

Tak więc musisz wszystko sprawdzać na próbkach w swoim własnym wnętrzu, by uniknąć rozczarowań.

Farba w moim salonie to Dulux na bazie głębokiego matu, kolor ze wzornika,

numer: 40YY83129.

Tolus to bedzie trzeba nowe anioli zalatwiac. Taki ktos jak Ty musi miec choc jednego w domku. :wink: ( nie liczac tych czterech co tam beda mieszkac) :wink:

Zeljka, mądrze prawisz, jak zawsze :D

Ja tamte Anioły wyszywałam krzyżykami, tak jak Ty wyszywasz.

Wzór miałam kupiony, rozpisane kolory. Nie wiem, czy jest jeszcze taki wzór w sprzedaży.

Jeśli Ty mówisz, że Anioły muszą być, to znaczy że muszą i kropka.

Coś wymyślę i dyskutować nie będę :D

Tolu ja juz robie! :D Bede dumna jesli powiesisz u siebie w domciu. :p

Zeljka, niech Cię uściskam :D

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/obejmujts9.gif

Anioły od Dobrego Duszka chroniące mój dom,

dziękuję :D

Braza, parapet licząc od podłogi zaczyna się na 50 cm, jego grubość 3cm, tak więc okna są na wysokości 53 cm. Super się siedzi :wink:

I o to chodzi :D Dzięki :)

No to o co chodzi?? :D :D Anisia konkrety jakoweś może?

Dzięki brazuś, dopiero dzisiaj zajrzałam na forum. Wiesz, naprawde poproszę cię o radę. Wyślę ci na priv fotki tego co mam. Może coś ci wpadnie do głowy.

Tola jasne, ze się pochwalę. za dwa dni rozpoczyna mi się nowy okres rozliczeniowy w Plusie. Łatwiej będzie wklejac fotki. 8)