Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Toluś, też mam maleńką spiżarnię przy kuchni i Twoje rozwiązania bardzo mi się przydadzą :oops: http://img512.imageshack.us/img512/5039/spiarkaimiejscenabarekoq4.th.jpg

i dlatego chcę zapytać, gdzie kupiłaś wysuwane wieszaki na ścierki?

Chciałabym mieć właśnie w złocistym kolorze, a spotkałam tylko stalowe.

I jeszcze widzę u Ciebie na blacie super ruszt do stawiania gorących naczyń. Też chciałabym taki mieć. Gdzie można kupić?

Jak dobrze, że jesteś na tym forum :oops: :oops: :)

Ew-ka, Joola, zdecydowałyście się już w jakich butach, w kieckach czy bez tańczycie, bo nigdy tego stołu nie zobaczymy :wink: ...

ok....jeśli tak ,to ja zatancze na stole na bosaka :lol: tylko kto mnie wsadzi na ten stół :roll:

Ja też mogę na bosaka :D a jako młodsza-niewiele... ale zawsze młodsza 8) koleżanka, to Ci pomogę wejść na ten stół :wink: (no i teraz już mnie Ew-ka zabije :oops: :wink: )

Czy wentylacja jest niezbędna czy raczej przydatna ale niekonieczna?

Boszszsz... Czytałaś, czy nie? Jest pod linkiem o spiżarni m.in. taki tekst:

Spiżarnia musi być dobrze przewietrzana. Inaczej zamiast wygodnego pomieszczenia na żywność będziemy mieli nieprzyjemnie pachnącą pakamerę.

Ale deszczowy dzień dzisiaj, dobrze, bo już bardzo sucho było.

Trzeba się będzie na grzyby wybrać, a ja to lubię niezwykle.

BetaGreta, jak przyjedziesz to już będziesz mnie znała osobiście, w furtce się wyściskamy i do domu wejdziemy jak dobre znajome(celowo nie piszę stare :roll: :wink: )

Słoiczki do przypraw kupiłam w Ikei, można przykleić kartki samoprzylepne, lub opisać markerem.

Z blatu w spiżarce korzystam codziennie, przede wszystkim toster, ale i siekanie mikserem warzyw też.

Aga J.G., takie przerwy w pisaniu na forum są karygodne i niedopuszczalne, absolutnie.

Będziesz za karę miała nocny dyżurek w KK, na nalewaku :wink: :D

Buziaki całej Rodzince.

Konrado, Wizjer, oczywiście kratka wentylacyjna w spiżarni jest, na tej ścianie mam cały pion wentylacyjny, więc problemu nie było.

Czy absolutnie niezbędna?...tego nie wiem na pewno, ale jeśli drzwi do spiżarni będą suwane, i otwarte nie będą przeszkadzały w kuchni, to może wystarczy mieć te drzwi niedomknięte i dobra wentylacja w kuchni wystarczy?

Sloneczko, nie taka mała ta Twoja spiżarnia, na pewno będziesz z niej zadowolona.

Wieszak na ścierki i podstawkę pod garnki kupiłam w Ikei.

Są w stalowym kolorze, nie złocistym.

Joola, czyli wszystko ustaloneoprócz morderstwa, bo widoku krwi nie zniosę

to tylko już stać na drodze i wypatrywać, a zdążysz Ty choć przed końcem urlopu? :roll:

Tolu kuchnia bardzo ładna, taka ciepła, rodzinna. Ogród ... marzenie :p

Poprosze jeszcze o zdjęcia jak wyglądają te skalniaki (nie wiem czy dobrze nazywam) przy tarasie. Jak urosły rośliny.

Aga , wkleję to zdjęcie z wiosny, w tej ilości stron w wątku ciężko się do czegoś dokopać

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/ziele.jpg

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/wiosna1-1.jpg

i wkleję jeszcze moje liściaste, zanim jesień ogołoci je z liści

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/liciaste.jpg

na rabacie pod domem jeszcze kwitnie róża okrywowa i ma całe mnóstwo pąków i kwitną kępy bobików

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/rabata.jpg

a taras robi się coraz przytulniejszy, a to za sprawą desek na ścianach :D

bardzo chciałam mieć ściany wyłożone dechami, dobrałam idealnie kolor bejcy do stolarki okiennej, jest taka ciepła w kolorze i mój Miras własnoręcznie te dechy tnie i przybija.

Efekt końcowy obpstrykam, ale dziś już wkleję początki :D

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/dechy.jpg

Tola... czy gdzieś w przeszłości nie byłyśmy bliźniaczkami i to jednojajowymi? ;) Normalnie jestem w szoku :o

Co sobie pomyślę, że u nas zrobię, Ty to już masz :D Tak męczyłam męża o dechy na ścianie tarasowej, że w końcu się zgodził i zrobimy je.

Jeśli ktoś, kiedyś ma powiedzieć, że tyle od Ciebie odgapiłam, napisz mi coś więcej o płytkach tarasowych, bo te odgapić chcę na pewno ;)

Ja też proszę o informacje dot. płytek tarasowych :oops: Mam w związku z tym pytanie-czy kupowaliście też kapinosy?(na schody i krawędzie tarasu).Kafelkarze róznie doradzają.

Bardzo piękna kuchnia :) Spiżarnia widać bardzo pojemna :) Ja też mam spiżarkę przy kuchni, ale niestety(a może stety) musiałam tam wstawić lodówkę i nie bardzo wiedziałam jak zagospodarować "kąty"Ale teraz już wiem :) co nie co odgapię od Ciebie :oops: Mogę?

A ogrodu to strasznie zazdroszczę :roll: :roll: Jak ja już taki chciałabym mieć-u nas to narazie to tylko wizję ogrodu mamy :D

Tolu mam jeszcze jedną prośbę.Czy mogłabyś pokazać zdjęcie domu a właściwie ogrodzenia od frontu?( na priv)My ze względu na bramę wjazdową musimy przesunąć w bok furtkę-będzie nie na wprost wejścia do domu.Wydaje mi się,że u Ciebie tak właśnie jest i chciałabym zobaczyć jak to wygląda.Bo mam ciągle obawy czy takie rozwiązanie nie zepsuje całości.Z góry dziękuję.

:roll: Pozdrawiam :)

Tolu - no co ja mogę napisać po tych wszystkich komentarzach :roll: Dom masz po prostu uroczy :D Wszystko jest takie dopieszczone i dopracowane. Zazdraszczam Ci tych umiejętności w tworzeniu klimatu. Kuchnia super :D Taras już świetnie wygląda :D aż się chce na nim usiąść i wypić kawkę :D Czekam na efekt końcowy.

Ja też proszę o informacje dot. płytek tarasowych :oops: Mam w związku z tym pytanie-czy kupowaliście też kapinosy?(na schody i krawędzie tarasu).Kafelkarze róznie doradzają.

Rogbog, Sloneczko, nazwy tego gresu już nie pamiętam, miałam zapisane, tylko nie wiem gdzie szukać. Zabrałam końcówkę z tego sklepu, w którym są te piękne płytki drewnopodobne, sklep Aga, to już znacie.

Jeśli chodzi o kapinosy, to przy drzwiach wejściowych mam je na schodach i nic się z nimi złego nie dzieje.

Natomiast schody tarasowe są w lekkim łuku, więc trzeba było płytki ciąć.

Zastosowanie kapinosów nie byłoby możliwe, zresztą w tym modelu gresu ich nie było.

Rogbog, zdjęcie o które prosiłaś wysyłam na priw.

Maluszku, Wizjer, Lilajar, BetaGreta, pozdrówka :D

Braza, śledztwo trwa i nadal nic nie wiadomo, ale to się musi zmienić.

Ew-ka i Joola pedicure zrobiły, coby stópki na stole pięknie się prezentowały, więc sprawę muszę pchnąć do przodu, bo się wezmą rozmyślą i co wtedy? 8)

Amtla, dziękuję pięknie i na szampana powprowadzkowego serdecznie zapraszam :D

Edytko, GRATULUJĘ :p :p :p

chociaż patrząc na te tarasy, to Twój jest najpiękniejszy i pewnie wszyscy się ze mną zgodzą, że powinien mieć I nagrodę.

To nie wazelina, ale najprawdziwsze odczucia, przepiękne miejsce,

jestem z Ciebie dumna

http://www.semmelrock.pl/fotos/konkurs2008c01.jpghttp://www.semmelrock.pl/fotos/konkurs2008c02.jpg

pozwolę sobie wkleić Twój taras, niech cieszy oczy, wielkie brawa za stworzenie takiego klimatu :D

Dziekuje bardzo:)

Aż jestem zła, a było tak blisko, że w końcu wykończę taras! (za I miejsce firma Semmelrock robi cały taras, z ich materiałów oczywiście i wykonanie gratis!)

Ech, ale cieszę, się że ktos jednak to docenił.

Co prawda za III miejsce jest 50% rabat na produkty firmy , ale nie wiem czy będzie mnie na to stać. :(

Twój wyglądał za ładnie, jakby już mu niczego nie brakowało, a tamte pozostawiają wiele do życzenia, może dlatego tak rozdzielili miejsca?

Przyglądam się i widzę to, co mi się zawsze marzyło, taras na poziomie gruntu i pachnące żywicą sosny wokół niego.

Reszta to już drobiazg, nawet jeśli na razie nie wykończysz, uroku mu to nie ujmuje.

Pięknie jest