Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tolu - piękna jadalnia :D Aż chciałoby się zasiąść przy stole i wypić dobrą kawę i tak sobie spoglądać przez okno :D

Stół oczywiście super :D

Nie zasiąść i wypić kawę tylko zatańczyć i wypić szampana 8) Maluszku zapraszam do tańca, bo na takim stole to we trzy się spokojnie zmieścimy :D

Toluś jadalnia i stół piękne!

No, dziewczyny, jak tyle chętnych do tańców, to rozkładam stół do 350 i wtedy wszystkie się zmieścimy, a jakby tak jeszcze roletę podnieść, i wioska by to zobaczyła? :lol: :lol: :lol:

Jak już będę miała krzesła i stół umodzę, żeby tak po miastowemu było :wink: to wtedy zrobię zdjęcie przyzwoite, żeby na nim wszystko dobrze było widać.

Moim ulubionym miejscem do siedzenia jest parapet w tym wykuszu.

Jak za oknem za zimno, by usiąść na tarasie, siadam w tym wielkim oknie.

Jak fajnie będzie patrzeć na padający śnieg, na te kuliste thujki pod oknem w czapkach śniegowych, a pod parapetem grzejnik i ciepło w kolana :D

fajny stół, ino twardy i wąski 8) :wink:

se nie poleże...

witanko :D

materacyk klepnę na wierzch i nie będzie tak twardo, to jak, poleżysz? :wink:

i do szafeczki z dobrymi trunkami bliziutko, oj bliziutko 8)

Tolu Bardzo podobaja mi sie Twoje firanki w wykuszu ale slabo je widac. Mam prosbe, czy w wolnej chwili moglabys zrobic ich zdjecie wieczorkiem z daleka i bliska zeby dokladnie bylo widac material, bede bardzo wdzieczna.

Magpie, ten materiał nie ma wzoru, jest całkiem gładki, wygląda na połączenie bawełny z syntetykiem, ale nie jest to nic szyfonowego.

Bardzo delikatny, lekki, dobrze się układa.

Mam zdjęcia, ale fotosik coś szwankuje, jakiś komunikat o przeorganizowaniu serwera :roll:

Tolu - piękna jadalnia :D Aż chciałoby się zasiąść przy stole i wypić dobrą kawę i tak sobie spoglądać przez okno :D

Stół oczywiście super :D

Nie zasiąść i wypić kawę tylko zatańczyć i wypić szampana 8) Maluszku zapraszam do tańca, bo na takim stole to we trzy się spokojnie zmieścimy :D

Toluś jadalnia i stół piękne!

joola, chyba nie zrobię tego Toli bo Was jeszcze ten stół utrzyma ale jak ja bym się tam do tańców dołączyła to raczej nic by ze stołu już nie zostało. Mogę Wam za to kibicować obok stołu :D

Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego dzieła!!!!

Wszystko jest gustownie i przytulnie urządzone. A jaki cudowny ogród!!!

Wiele rzeczy planowałam podobnie urządzić u siebie i dzięki Twoim fotkom wiem jak to wygląda w realu.

Co prawda jestem tu nowa, ale trochę już zdążyłam poszperać po galeriach forumowiczów i jeżeli interesuje Cię moja opinia - to uważam, że masz najładniej urządzony dom.

Mam jedno pytanie odnośnie kominka: czy kupiłaś gotową obudowę? Chodzi mi dokładnie o tą półokrągłą górną ścianę kominka. Z czego jest to wykonane, z k/g?

Pozdrawiam :p

joola, chyba nie zrobię tego Toli bo Was jeszcze ten stół utrzyma ale jak ja bym się tam do tańców dołączyła to raczej nic by ze stołu już nie zostało. Mogę Wam za to kibicować obok stołu :D

Maluszku, przy zakupie stołu wzięłam pod uwagę wszystkie ewentualne szaleństwa jakie się na nim mogą zadziać 8)

Po wstawieniu stołu nie rozłożonego, okazało się, że on zginął w tej sporej jadalnianej przestrzeni na tym zdjęciu to widać:

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/st6.jpg

dobrze, że zdecydowałam się na metrową szerokość, miejsca wokół nawet po wstawieniu krzeseł jest dość.

Stół ponieważ rozkłada się do 350, ma dodatkowe nogi ukryte w tych dużych, które potem wyjeżdżają wraz z rozsuniętym blatem. I podstawa na której jest blat jest dość gruba, masywna, aby to wszystko utrzymać. Rozsuwanie nie kłopotliwe, wszystko na lekko chodzących prowadnicach.

A tu obiecane zdjęcia dla Magpie101

Na oknie tarasowym karnisz jest na całości, bo to wąskie okno.

Natomiast w wykuszu i oknie salonowym, zasłonka jest tylko na bocznych oknach i tylko tam jest drążek. Nie chciałam zasłaniać całych okien, bo po to robiłam duże przeszklenia, żeby mieć widok na ogród.

Ale całkiem bez zasłon też się nie dało, bo i echo i tak jakoś nie przytulnie.

Nad oknami mam światło z lampek szklanych, po dwie z każdej strony, dają ładne, ciepłe światło w miejscach, gdzie sie tego spodziewamy, czyli przy oknie, takie światło niby dzienne wieczorem.

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/okno1.jpg

dobre oko wyczai mego "Albercika" stojącego na parapecie :wink:

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/okno.jpg

a tu moje lampki w wykuszu, takie same jak te w salonie, tu są trzy, syn twierdzi, że mamy szklanki na suficie :roll: :lol:

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/okno2.jpg

z niecierpliwością czekam na krzesła, komplet wypoczynkowy i stolik kawowy, wtedy już wnętrza nabiorą właściwego wyglądu. Choć też nie do końca.

Bo jeszcze za kanapą która będzie stała na środku chce w przyszłości postawić niską komodę, na niej ładną lampę z tradycyjnym abażurem, no i kilka ładnych, staranie dobranych drobiazgów na podświetlonych półkach. Dopieszczanie będzie trwało i trwało :wink:

Justyna&Leszek, witam serdecznie, dziękuję za takie miłe słowa, poprawiły mi dziś humor, bo od rana coś z ciśnieniem nie tak i głowa pęka.

Jesień blisko, z nastrojami będzie różnie :wink:

Ta półokrągła część na czapie kominka jest z karton gipsu.

Fachowiec nacinał aluminiowy profil tworząc taki łuk i jak dobrze pamiętam, karton gips był cięty w paski i te paski były montowane, potem wygipsowane.

Jeśli bardzo Ci zależy, napisz, odszukam zdjęcie robione w trakcie tej roboty i wkleję na priw. Pozdrawiam serdecznie :D

Tolcia czuję się w obowiązku powiedzieć, że ten pan Piotr dał mi namiar na kolegę w W-wie...ale tu zonk :cry: terminy albo na ciepłą jesień - znaczy się listopad, albo na wiosnę okolice maja...ech...

no nic sieję trawę...a potem się zobaczy... :lol: i jeszcze raz dzięki...

a to, że masz pięknie już mówiłam, nie? aaaaaa no to się nie będę powtarzać....ale pięknie masz.... :wink:

Stół ponieważ rozkłada się do 350, ma dodatkowe nogi ukryte w tych dużych, które potem wyjeżdżają wraz z rozsuniętym blatem. I podstawa na której jest blat jest dość gruba, masywna, aby to wszystko utrzymać. Rozsuwanie nie kłopotliwe, wszystko na lekko chodzących prowadnicach.

Witaj Tolu

Jeśli już odpowiadałaś na moje pytanie to proszę o cierpliwość... bo dziennik masz bardzo duży :D

Chciałam się dowiedziec cos wiecej na temat stolu, skąd kupowany czy robiony na zamówienie. Bardzo ciekawie brzmi jego konstrukcja. Ja nie chciałabym zabierać sobie przestrzeni dużym stołem ale miec wlaśnie możliwość rozłożenia go.

tola. dzięki za odpowiedź w sprawie okapu ;) Mleczka nie mam specjalnego, spróbuję sobie czymś innym jeszcze poradzić. Płytę tez mam a Teki i tu rozwiązania sa super jak dla mnie, ale ten inox... :(

A co do Twoich szklanek na suficie - sa super, fajnie oświetlają i mają jeszcze jedną zaletę (czy myślałaś o tym tak je ustawiając???) - tworzą jakby "kurtynę świetlną" między oknem a tym co sie dzieję w środku, tak,że nie sądzę,żeby wieczorną pora ktoś z sąsiadów mógł obejrzeć tańce na stole ;) Kiedyś, kiedyś w daaaawnych czasach, które dobrze pamiętam (hehe;)) była moda na takie światełka w samym oknie przy szybie- były najczęściej jakieś odjechanie zielone lub fioletowe - przywożono je z NRD lub cośtam i właśnie też robiły za zasłonkę.

Humorki precz, zapal sobie w kominku i same pójdą... Aż mi się zachciewa zrobić kominek - w moim mieszkaniu to nawet możłiwe bo kiedys w kamienicy były piece i są piony kominowe nawet w największym pokoju ;) Ale pomyślę o tym przy następnym remoncie, za jakieś 10 lat ;)

Tola a czy to nie jest karalnie miec takie piekno?! :roll:

:D :wink:

za piękno to ja nie wiem, ale za moje zwyczajne zwyczajności, to niech ręka Boska broni karać :wink:

Onna, te lampki u mnie raczej kurtyny nie robią, ale mam rolety i w wykuszu je zaciągam wieczorem, by nie było nas widać z ulicy.

W salonie nie zasłaniam, bo tam mam widok na łąki i nikt nas nie podgląda.

A w oknie wieczorem fajnie odbija się podświetlona ściana kominkowa.

Tak sobie myślę, że listopad będzie okropny w takich dużych oknach i wtedy pewnie rolety pójdą w ruch, by zakryć to co takie smutne, bezlistne :(

Ewa_zm, stół jest z firmy Paged o nazwie Marek.

tu masz link http://www.pagedmeble.pl/katalog.php?mi=14&ws=&s=2

Nitubaga, a może zarezerwuj sobie termin na maj, co Ci szkodzi.

Może akurat skorzystasz, a jak nie, to niczego nie tracisz, pomyśl.

Ivonesca, kope lat :D

co u mojej synowej słychać, pisz :wink: