Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tolu, gratulacje. "Zamurowało" mnie. :o Śliczna działka i krzewy. Domeczek marzenie. Kiedy koniec budowy i parapetówka? :wink:

OOOO widze :o że TOMEK 1950 wkreca sie na parapetówe może i ja też sie wkrece a tak na marginesie jak by tak każdy by zapraszał na parapetówe wiare z Forum to by było sporo imprez w niedługim czasie co nie ?? :wink:

Pozdrawiam ARi :wink:

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na prośbę Dudusia wklejam zdjęcia mojej łazienki w obecnym mieszkanku.

Na pierwszym zdjęciu widać wejście do łazienki, po prawej drzwi

do sypialni. Taka kombinacja, przez łazienkę do sypialni. Dlatego nie układałam kafli w całym pomieszczeniu. Pozdrawiam.

http://212.244.189.200/tola2.html

Dzięki wielkie. To wszystko, co widać sama wymyslałam. Ponieważ nie umiałam zrobić projektu, musiałam tłumaczyć wykonawcom i czasem wychodziły niezłe potworki :wink: . Płytki z muszlami nad sanitariatami były w komplecie z glazurą. Natomiast ściankę przy prysznicu wykonałam własnoręcznie, bo glazurnik nijak nie mógł zrozumieć mojej koncepcji. A jest bardzo prosta: na ściankę nałożyłam biały gips, szpachelką i gąbką zrobiłam nierówności imitujace piasek na plaży. Następnie wciskałam w różne miejsca muszelki przywiezione z Chorwacji i kamyki zbierane nad Bałtykiem. Gips po wyschnięciu stwardniał i wszystko się trzyma jak skała.

Dzięki wielkie. To wszystko, co widać sama wymyslałam. Ponieważ nie umiałam zrobić projektu, musiałam tłumaczyć wykonawcom i czasem wychodziły niezłe potworki :wink: . Płytki z muszlami nad sanitariatami były w komplecie z glazurą. Natomiast ściankę przy prysznicu wykonałam własnoręcznie, bo glazurnik nijak nie mógł zrozumieć mojej koncepcji. A jest bardzo prosta: na ściankę nałożyłam biały gips, szpachelką i gąbką zrobiłam nierówności imitujace piasek na plaży. Następnie wciskałam w różne miejsca muszelki przywiezione z Chorwacji i kamyki zbierane nad Bałtykiem. Gips po wyschnięciu stwardniał i wszystko się trzyma jak skała.

Nie no tola jestem po wrazeniem. Najpierw ten niesamowity ogrod a teraz lazienka orginalna jak nad morzem. Gratuluje!

Zawstydzacie mnie :oops:

Największą zaletą tej łazienki, jest to, że jest dosyć tania. Można zrobić coś ciekawego nie wpędzając się w koszta. Te duże kryształowe lustra /nie zaparowują, dobrze sie myją/ kosztowały 580zł z wniesieniem na 4 piętro, montazem i gwarancją. Kafelki 39zł za m tylko trzy płytki z "dekorem" trochę droższe. Sanitariaty - nasze polskie KOLO. Kabina ładnie wyokraglona jedna z tańszych czeskiej firmy Ravak. Jestem z niej bardzo zadowolona. Dwie puszki zmywalnej farby Dulux i już. Więcej zabawy bylo z oświetleniem, ale to mozna wykonac na tysiace sposobów. Najwieksza satysfakcja jest wtedy, gdy się samemu jak najwięcej zawdzięcza. Nie bójcie się własnych pomysłów!! Pozdrawiam serdecznie :p

Tola, nie bądź taka skromna.... pewnie że ważne są koszty ale najważniejszy w tej łazience jest pomysł. I to on sprawił że Twoja łazienka jest taka sympatyczna. I nie szablonowa. Gratuluję z całego serca. Masz dziewczyno po prostu talent, powinnaś być architektem wnętrz i krajobrazu :p I robić dużą kasę :p

Jeszcze raz wszystkim Wam bardzo dziękuję.

łazienka ma 15m licząc przy podlodze, płytki przy mniejszym lustrze były w komplecie z glazurą. Tak , to też sa muszelki. W rzeczywistości wygladają ładniej niż na zdjęciu.

Chciałam, aby łazienka była delikatna, subtelna, aby nie drazniła silnymi kontrastami, żeby oparła się modom i przypominała piasek plaży, na której najlepiej odpoczywam.

W nowym domu będę miała na górze dwie łazienki, może zrobię jedną "z pazurem"? - jeszcze nie wiem, ale nad tym pracuję :wink:

Pozdrawiam.