Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

aaa zapomniałam :p a pamiętasz może kolor tego trawertynu? bo szukałam i są różne rodzaje...gdzie zakupiłaś swój? dużo tego trzeba na takie dwie fale? bo raczej bym zamawiała przez internet dlatego wole zapytać żeby nie wziąć za dużo lub za mało :)

To tak żebym Ci się po nocach nie śniła to będzie to moje ostatnie pytanie na dziś :p cd. jutro ;)

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

impreza superekstra

nasze dzieci wróciły do domu przed północą i były w szoku 8)

patrzyli i oczom nie wierzyli, że tak można się bawić, wszyscy w piżamach, ale i w krawatach do nich, peniuarach przeróżnych, w paputkach różnej maści, perukach, maskach, okularach z czarnymi brwiami, wąsami, brodą i czerwonym nosem, przez to jednego z panów nie poznałam w wejściu,

papilotach na włosach, a kolega łysiutki miał na głowie siatkę, taką co to wałki na włosach trzyma, by się nie rozwaliły w nocy :lol: ...no cuda wianki.

Stół przeniosłam do salonu, stał przy kanapie, a w jadalni( w końcu nie mała 20m kw.) były tańce i ech...długo by opowiadać :lol:

Stół szwedzki, czyli nie było siedzenia a to sprzyjało wariactwu na parkiecie,

w kąciku herbacianym na tym stoliczku rattanowym stał ekspres do kawy, filiżanki, ciasto, więc samoobsługa,

a bar był prawdziwym barem knajpianym, przy którym się polewało, piło i wznosiło przeróżne toasty.

O północy wszyscy zaśpiewaliśmy synkowi STO LAT, bo skończył lat 18.

Śmiał się, że takiej imprezy osiemnastkowej to się nie spodziewał :wink:

Bladym świtem poszliśmy się zdrzemnąć rano wszyscy jak zwykle w niedzielę spotkanie na basenie, a potem jeszcze na śniadanie do nas, bo jedzonka zostało masę.

Potem sprzątanko i wieczorem impreza już całkowicie urodzinowa dla synka.

Napiszę na jaki pomysł wpadłam z prezentem, może ktoś wykorzysta.

Wyjęłam z albumów zdjęcia ze wszystkich spotkań urodzinowych mego synka, czyli 17 zdjęć od pierwszych, do 17 urodzin, tortów i świeczek, których na nich przybywało co roku, oraz jedno zdjęcie samej jego twarzy zrobione trochę podstępem w czasie świąt.

Dałam je do skanowania i wywołałam na formacie 30x45 jest tło w postaci zegara ze wskazówkami i zdjęcia poukładane zgodnie z ruchem wskazówek zegara od pierwszych do ostatnich urodzin.

Ostatnie styka się z pierwszym, na którym jest roczny synek z siostrą i na tym z 17 urodzin tak samo. Widać więc jak wyglądali wtedy i obecnie.

W lewym dolnym rogu jest umieszczone to zbliżenie jego twarzy, na którym patrzy tak, jakby obserwował te wszystkie zdjęcia i lata swego dzieciństwa.

Po środku napis 18-stka Mistrza, taki napis zażyczył sobie na torcie :wink:

W końcu sportowiec, więc Mistrz :D

Bardzo fajnie to wyszło.

No i po imprezie,

zostały zdjęcia, zapis na kamerze wideo, wspomnienia.

I zaczyna tworzyć się historia tego domu, już nie tylko ściany, ale też wydarzenia, które najbardziej czynią dom prawdziwym domem.

Nieee no ja to jakieś zdjęcia poproszę-koniecznie, może być na priv. :D

Mój też w tym roku ma 18tkę :roll: Jesssu jakie my już stare...dzieci mamy :lol:

Amtla, ten mój też nie miłośnik klubów i pubów, tak jak pisałam, wrócił dobrze przed północą.

Poza tym przygotowuje się do zawodów i to dla niego najważniejsze.

Musi być w formie. A ja się z tego cieszę.

My z tym Londynem mieliśmy dobrze, bo wycieczkę zorganizowała szkoła języka angielskiego i pojechały dwie grupy, więc młodzież, która się dobrze znała i to pod opieką pani uczącej języka. I cena była minimalna, bo biuro to wiadomo, marże, zarobek.

A tu pani Agnieszka wykorzystała znajomości, były tanie noclegi, jej koleżanka mieszkająca w Londynie załatwiała bilety wstępu na zwiedzanie, tak więc okazja była nie do odrzucenia.

Zołzaa kamień kupowałam na Bartyckiej w Warszawie. W worku było go na około 1.5 m. kw. jak dobrze pamiętam. Ja kupiłam dwa worki i trochę mi zostało. Kolor taki szaro-beżowy, ale są i bardziej żółte, lub szare, białe.

Mój też w tym roku ma 18tkę :roll: Jesssu jakie my już stare...dzieci mamy :lol:

dzieci mają to do siebie, że się starzeją, w przeciwieństwie do nas dorosłych :wink: :D

a zdjęcia to chyba tylko na priw :roll: 8) :lol:

bo wycieczkę zorganizowała szkoła języka angielskiego

Organizowana przez naszą szkołę wycieczka była niestety bardzo droga (ale czego się nie robi dla dzieci). Niestety nie wszyscy się załapali, bo preferowali tylko tych już dorosłych. A za rok to nie wiadomo co będzie...

dzieci mają to do siebie, że się starzeją, w przeciwieństwie do nas dorosłych :wink: :D

i do mnie też :lol:

i do mnie też :lol:

i ja w kolejce... :D to może dokładnie ten pomysł podpatrzę :D

Jesssu jakie my już stare...dzieci mamy :lol:

Jak to pięknie ujęłaś joola :roll:

Oj tak :D

Moje młodsze już za 2 tygodnie 18 kończy brrr. 8)

Edziu ja też ściskam :D

Jak ostatnio mojego Tomka spytałam gdzie chce mieć osiemnastkę, to powiedział, że... w MC Donalds, bo inne dzieci zawsze wyprawiały urodzinki w Mc Donaddzie a on nie :roll: :lol: obiecał też, że nie będzie alkoholu i na potwierdzenie przysłalł mi link do zdjęcia :o :wink:

http://img519.imageshack.us/img519/2050/5655d7469chj5.jpg

dziewczynki, chodzi wam o zdjęcia tortu, tak? :wink: :D 8)

Tak.Pod warunkiem, że z niego wyskakujesz :lol:

nooooo....mam takie na barze, nie pamiętam jak się tam znalazłam, pamiętam tylko, że sufit był za niski :roll: 8) :lol:

dziewczynki, chodzi wam o zdjęcia tortu, tak? :wink: :D 8)

Tak.Pod warunkiem, że z niego wyskakujesz :lol:

nooooo....mam takie na barze, nie pamiętam jak się tam znalazłam, pamiętam tylko, że sufit był za niski :roll: 8) :lol:

dawaj ....dawaj ino migusiem bo mnie zaraz H. zacznie wołać :wink:

Ewka, pędź do H., zdjęcia obiecuję...jutro, bo one gdzieś na laptopie M., a on jeszcze z meczu siatkówki nie wrócił.

Kciuki zaciskam, bo z mocną drużyną dziś grają.