Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A te latarenki to gdzieś są do nabycia?????

dostaliśmy je w prezencie od znajomych, bardzo nami się podobają :)

Jacki, dziękuję i zapraszam, zaglądaj tu do mnie,

pozdrawiam serdecznie :)

Aga, potem będą inne zajęcia, emocji więcej niż przy czytaniu książki :wink:

ja teraz czytam Jeziorańskiego "Kurier z Warszawy", podkradam ślubnemu :wink:

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tolu ogladalas na pewno mecz :p , jak Ci sie podobala ostatnia bramka naszych Szczypiornistów - byla rewelacyjna, w domu u nas byly straszne krzyki z radosci :p .

ooooooo u mnie też... Szanowny to mało żyrandola nie rozwalił... pięknie.... wspaniale finiszowali :)

wiecie co, ja jestem przeszczęśliwa, że kocham sport, kocham gry zespołowe od zawsze,

dzięki temu przeżywam mocno takie chwile jak dziś....warto, bo to są ogromne wzruszenia, nieprawdopodobne :D

w liceum kibicowałam przyjaciółce koszykarce, potem był chłopak koszykarz, później przyjaciel z drugoligowej drużyny szczypiornistów, mąż siatkarz grający w amatorskiej drużynie do dziś, synek lekkoatleta, tak więc sport jest ważnym elementem składowym mego życia.

I choć niektórzy twierdzą, że kibicowanie jest dla ludzi zakompleksionych, takich których nie stać na własne sukcesy, ja się z tą opinią nie zgadzam.

Nie czas, by się na ten temat rozwodzić, dziś śpiewam:

POLSKA BIAŁO-CZERWONI :p :p :p

i jeszcze serce nie bije spokojnym rytmem :wink:

pozdrawiam wszystkich, którzy czują tak samo :D

niutubaga napisala:

ooooooo u mnie też... Szanowny to mało żyrandola nie rozwalił... pięknie.... wspaniale finiszowali

U nas na szczescie zyrandol wysoko wisi, bo w salonie do sufitu mamy ponad 4 m, bo inaczej pewnie byloby podobnie.

Witam Tolę!!! I pozostałych!!!

Jestem zupełnie nowa forumowiczką (choć mieszkam w swoim nowym domku już 2 lata!!! :D

TO, ŻE PRZEŻYŁAM SZOK OGLĄDAJĄC ZDJĘCIA TWOJEGO DOMU !!!! :o :o Chyba nie będzie żadną nowością!!!! To jest coś niesamowitego...Przyznam się, że nie przeczytałam żadnego postu tylko zachłannie oglądałam zdjęcia czekając wciąż na efekty Waszej pracy!!!!

Marzeniem dla mnie będzie posiadanie tak pięknie urządzonych wnętrz(czytaj gustownie, elegancko ze smakiem), nie wspominając o ogrodzie, który zapewne jest Twoim wielkim hobby!!!!

Nie mówię tu o braku gustu czy inspiracji, bo jak widać po forum wiele się od siebie nawzajem uczycie. Ale z prostych względów finansowych!!!

Wykończenie domu to droga pod górkę albo studnia bez dna!!! Czasami zła jestem, że nie miałam wakacji od 5 lat tylko dlatego, że dom jeszcze (albo nie przykryty, albo nie zrobione tynki, albo .... i tak już chyba nie wiem do kiedy...

Choć... jak patrzę sobie na mój domek to sam fakt, że w nim mieszkam wszystko mi wynagradza!!!!

Jesteśmy w raz z moim mężem właścicielami pięknego APS 105!!! I choć mieszkamy w nim dwa lata..to daleko nam jeszcze do wykończenia go na tip top!!! :cry:

Zazdroszczę Ci...ale tak zdrowo, tak pięknie wykończonego domu. Każdy szczegół przemyślany i dopasowany do całości!!!!Gratuluję!!!Cudownie było wprowadzić się do domku w którym trzeba już tylko pielęgnować bądź upiększać uzyskany efekt.

Gratuluję i pozdrawiam!!!!

Dziekuje za zdeklarowana chec niesienia pomocy w podejmowaniu moich nie do konca przemyslanych decyzji...ale ..ucze sie i pilnie sledze boje na budowie.Mam pierwsze i baardzo zasadnicze pytanie ..salon i okna.. nie moge spac przez nie..

Zafundowalismy sobie indywidualny projekt sami nie wiedzac co chcemy ,na bazie slicznego domku APS 135.Zmiany dotycza szczegolnie dachu ..bedzie dwuspadowy,a tym samym bardziej rozkladowe poddasze...tak nam zaproponowal Pan architekt.Cala oprawe (otwory okienne ,drzwiowe) musimy jednak dopracowac sobie sami ...i tu zaczynaja sie schody ...oj wysokie...

Tolu bardzo podoba mi sie to wielkie okno w Twoim salonie i chcialabym zafundowac sobie drzwi tarasowe o takim wymiarze na scianie poludniowej ,oczywiscie z wyjsciem na taras (umnie sciana 6,20) a sasiednia sciana wschodnia ma (5,25) na niej .. wymyslilam sobie ..1,10 sciany (1m okno) o,5 m sciana,(1,50 okno) o,50m sciana (1m okno)i sciana 1,10 ... prosze o Twoj subiektywny komentarz

Czy w/g Ciebie jest to wizualnie dobre rozwiazanie?

Nie bede oryginalna mowiac ze wnetrza Twojego domku sa niepowtarzalnie piekne ..

Zeljka, oczywiście zrobię zdjęcie Aniołków, tylko jak synek z gór wróci, bo zabrał ze sobą aparat.

DP1982, bardzo dziękuję za ten długi wpis, z przyjemnością go przeczytałam, tym bardziej, że tak dużo mam odwiedzin wątku a tak mało ludzie piszą.

A ja lubię czytać i zawsze bardzo się cieszę, gdy ktoś coś napisze.

Rozszyfrowując Twój nick myślę, że jesteście bardzo młodymi ludźmi. Nie żałuj więc wczasów, których nie było. Wybudowaliście dom, urządzicie go i przyjdzie czas na wyjazdy, podróże, wszystko przed Wami. I tak dużo już w życiu zrobiliście.

My swój dom też jeszcze długo będziemy "dopieszczać". Rysuję już swoje koncepcje pokoju nad garażem, który ma być biblioteką i pokojem gościnnym.

Zmieniają się one co chwila, więc dobrze, że nie muszę już teraz podejmować decyzji. Najważniejsze mieć marzenia i coś do zrobienia, bo to daje motywację do pracy, do działania, do życia.

Pozdrawiam serdecznie.

vze, żeby łatwiej mi było wyobrazić sobie salon o którym piszesz, znalazłam projekt na którym się wzorowaliście.

http://www.archi-projekt.com.pl/dat/rz_parter/132_b.jpg

http://www.archi-projekt.com.pl/dat/pokoj/132_b.jpg

musiałam też rozrysować sobie te okna, o które pytasz, by to sobie jakoś wyobrazić.

I tak, wydaje mi się, że dobrze by było, by podział okna tarasowego był podobny do tego drugiego okna. Więc jeśli to drugie okno będzie w trzech podziałach (1m, 1.50m, 1m), to okno tarasowe też może podzielić na trzy szyby. Jedną zrobić stałą, kolejne dwie jako drzwi przesuwane.

Te trzy okna w ścianie wschodniej chciałabyś zrobić na jakiej wysokości od podłogi?

Te okna mogą w takiej wersji o której piszesz dość ciekawie wyglądać.

Zwróć uwagę na to, jak będzie taki układ wyglądał z zewnątrz domu, czy nie będzie się z czymś kłócił.

I najważniejsze, to późniejsza aranżacja tej ściany.

Jak rozwiążesz sprawę karnisza ,na każde okno, czy przez całość?

Co chcesz na te okna powiesić, jeśli firanki jak je upniesz.

Czy to okno musi być mocno zasłonięte przed wzrokiem ciekawskich, czy można zostawić odsłonięte.

Jeśli teraz to zaplanujesz, to później zaoszczędzisz sobie bólu głowy

:wink:

Przemyśl to i pisz o swoich decyzjach, lub wątpliwościach, będziemy nad tym pracować :wink:

Tolu a ja tu tak ukradkiem i z nieśmiałością codziennie zaglądam i znowu mi kopara opadła :o

ty pomysłami to po prostu z rękawa sypiesz. Nic tylko ZAZDROŚCIĆ ci takiej pięknej wyobraźni :oops:

Czy ten projekt salonu co poazałaś DP1982 to sama go stworzyłaś?

a jesli można wiedzieć to w jakim programie?

bo ja dalej kombinuje jak urządzić moją kuchnie - co nie jest łatwe bo ma dość trudne rozłożenie okien i drzwi. a nie wiem za bardzo w jakim programie mogłabym to stworzyć. a to co zobaczyłam wyżej (czytaj projekt salonu) to mnie oczarowało po prostu :roll:

no i ZONK :roll: 8) :wink:

tola w programach komputerowych i sprawach technicznych wszelkich maści to noga stołowa :-?

oba zdjęcia znalazłam w necie szukając projektu domu o którym pisała vze.

Bo żeby umieć coś komuś doradzić, to trzeba mieć jakieś pojęcie, te zdjęcia sporo mi wyjaśniły i na ich podstawie coś kombinowałam.

A mówiąc o tym, że rozrysowałam sobie okna, to rozrysowałam je na kartce, zachowując wszystkie wymiary podane przez Vze.

Tak więc Brazunia, Twój chleb pozostaje w Twoim chlebaku, buziaki :D

a Elbra1 musi się uśmiechnąć do Brazy w sprawie swojej kuchni.

Ot i wszystko musiałam odkręcić, komplementy nie zasłużone :( :wink:

No kochana Tolu w twoim przypadku nie ma czegoś takiego "jak komplementy niezasłużone" :lol:

wystarczy popatrzeć na wszystkie 78 stron i wszystko jasne :roll:

hmmmm...do Brazy mówisz żeby sie uśmiechnąć :roll:

A czy to właśnie ona robiła na którejś z tych stronek twój projekt kuchni?? bo pamietam że były takie projekty dla twojej kuchni tylko nie pamiętam włsśnie kto je robił :wink:

Braza ma złote serce i robi niezwykłe wizualizacje.

Moje projekty robiła Joanna Glowacz, nasz forumowiczka, też bardzo życzliwa dziewczyna.

Będę trochę zmieniać wystrój salonu, po rozebraniu choinki zrobił się taki duży i jakiś pusty :roll:

Zamówiłam tekową komódkę, którą chcę dostawić do pleców stojącej na środku pokoju kanapy i mały stolik na lampę z tradycyjnym trapezowym abażurem.

Podobnie jest na tym zdjęciu, z tym że moja komoda będzie zupełnie w innym stylu

http://img.timeinc.net/aolhome/i/design/sl/04/08/SL0408091l_1_x.jpg

na tym zdjęciu jest stoliczek z lampą taką jak chcę i za kanapą też chyba stoi komoda

http://images34.fotosik.pl/441/1efb7fdd3a953194med.jpg