Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nefer, dokładnie tak.

To nam nie gwarantuje sukcesu, ale daje szanse, a to już dużo.

I człowiek przy okazji wiele się uczy. Pomoc prawnika jest konieczna, ale dzięki współpracy z nim, my też wiemy więcej.

A tego nigdy za dużo.

Architekt gminny wmawiał nam, że gminie się nie opłaca nie wydawać warunków zabudowy jakich chce deweloper, bo wyższa instancja czyli SKO i tak je wyda, a gmina tylko będzie tracić czas na papierologię.

A architekt mający uprawnienia urbanizacyjne temu zaprzeczył.

Nie będę się tu rozpisywać o wszystkim, ale nasze pierwsze spotkanie w gminie i to planowane w środę to już całkiem inna rozmowa.

Mam nadzieję, że Wójt nie będzie już tak pewny siebie, kiedy usłyszy to, co tym razem mamy mu do powiedzenia.

I nie rozpisuj się.

Mam nadzieję, że macie dobrą fachową pomoc. I tylko na zimno i na paragrafach. Nie ma inaczej. Trzymam kciuki.

Ew-ka, Ty chcesz mnie z rozmiaru 36 w 38 wpędzić? :wink:

i...to już uzależnienie jest, powiadasz?... :roll:

Nefer, tylko trzeźwo i rzeczowo, emocje na nic tu się zdadzą.

a teraz z innej beczki, podpatruję TVN Style i nie mogę się napatrzeć na kolor włosów Pauliny Młynarskiej, piękny, też kcem taki!

program sam w sobie cienki dość :roll:

Ale imprezka sie tutaj rozkrecila :p , a ja taka spozniona :oops: .

Fotel tarasowy bardzo wygodny i truskawki pyszne :p !

Tylko mnie cos lamie w kosciach i smarkac zaczynam, z samego rana bylam na pogrzebie i wialo strasznie, kosciol malenki, wiec stalam na tej wichurze i mnie przewialo :evil: .

Ten pierwszy!!! Ten pierwszy!!! Słoneczko, jesteś niezastąpiona :D

Jamles, wklejaj!!!!

A w ogóle to ... dzień dobry :D

ten pierwszy to był ten .....drugi :lol:

ten całkiem pierwszy był z ...... kołobrzeskiej knajpy :lol: ale już go tam nie ma :-?

Jamels - no nareszcie wylgądasz jak Jamles :lol: :lol: :lol:

Moja kocina gdzieś przepadła bez wieści :cry:

Poszlajał się łajdak za jakąś kociczką i nie wrócił z łazęgi :roll:

A ja bym na Twoim miejscu zaglądała do starego miejsca zamieszkania i popytała sąsiadów o kota. Taką już ma naturę, że bardziej przywiązuje się do miejsca niż do ludzi i być może wrócił na stare pielesze :)

Królik, życzysz - masz...moje pierwsze wcielenie na forum,

czy ktoś mnie jeszcze taką pamięta? :wink:

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/tola.jpg

Tolu, ja Cię taką pamiętam. I jeszcze taki słodki, błękitnawy avatarek ze spaceru na wakacjach bodajże. Ale od czasu jak mamy Michasia nie mam zupełnie czasu, zaglądam tylko czasem, czy są nowe zdjęcia ogródka.

Lucia, jak miło, że pamiętasz, buziaki serdeczne, dla Michasia też :D

a zdjęcia ogrodu może nawet dziś uda mi się wieczorem wrzucić.

Byłam na targach ogrodniczych, kupiłam trochę nowych bylin. Ostróżki, przetaczniki, szałwie wieloletnie i jakieś takie cudo mocno podobne do lawendy i inne których nazw nie pamiętam, ale jak zaczną kwitnąć, to wkleję zdjęcia.

I choć zarzekałam się, że po wymarznięciu róż już ich kupować nie będę, to i tak kupiłam dwie pnące i jedną rabatową, ponoć angielska, ale wątpię w jej angielskie korzenie :roll:

Dziękuję jeszcze raz wszystkim za życzenia z okazji 6...szkoda, że nie była to 6 w totolotka :wink:

Spotkanie z Wójtem trudno ocenić, nadal obie strony zostają przy swoich stanowiskach.

Ale muszę przyznać, że był bardzo zaskoczony ilością ludzi jaka przyszła i naszym merytorycznym przygotowaniem, do którego on przygotowany nie był.

Architekta zgasiliśmy dokumentnie, nie miał żadnych argumentów przemawiających za tym, by jego wizja urbanistyczna tego terenu miała rację bytu. Aczkolwiek nadal jest po stronie inwestora, ciekawe dlaczego :roll:

To była kolejna runda, będzie ich jeszcze wiele w tej walce.

Następne spotkanie 2 czerwca, już trwają z naszej strony przygotowania.

Dziś w lokalnej prasie ukaże się pierwszy artykuł na ten temat. Pani Redaktor obiecała pilotować naszą sprawę i obszernie o niej w prasie pisać.

A tymczasem wiosna w pełni, wszystko się zieleni, kwitnie, pachnie czeremcha, wiśnie i śliwy.

Łąki całe w żółtych mleczach, jeszcze moment i zakwitną bzy, cudny ten świat.

Tylko susza okrutna. Mnóstwo ptaków przylatuje do oczka wodnego, by się napić i piórka opryskać.

I choć oczy załzawione od alergii i nadwrażliwości na światło słoneczne, to i tak patrzę....i ciągle mi mało.

Stolarz kończy mi obróbkę ścian na tarasie, kupiłam drewniany leżak, na którym leżąc będę obmyślać maxtajemne plany zatrzymania łąk w ich pierwotnym stanie :wink:

W drewnianych skrzynkach posadziłam kwiaty, wyczaiły je trzmiele i wszędzie słychać ich radosne buczenie, cytrynowe motyle siadają na kołyszących się liściach liliowców.

Warto mieć własny dom i ogród?...no ba!

Jakżeby inaczej :D

ja też pamiętam taki Toliny obrazek ;-)

cieszę się że spotkanie OK, mam nadzieję że kolejne również - trzymam kciuki :-)

wrażenia po przeczytaniu postu o wiośnie mam takie jak Edyta :-)

jakaż piękna ta wiosna !

PS.

u nas bzy już kwitną...i kasztany bo matury przecież za pasem...