Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jacki, na złośliwość przedmiotów martwych jest jeden sposób, nie brać do głowy i ja to właśnie czynię.

Alunek, najlepiej zmusić wodę do ruchu, czyli pompka i jakaś mini fontanna, w pompce filtr będzie zabierał część glonów i innych paprochów.

Jeśli rozwój glonów jest silny niestety trzeba kupić chemiczny odgloniacz i dolewać do wody w oczku.

Mayland, bo to jest dzisiaj tak, że co byś nie kupiła to i tak koniec końców okaże się, że chińszczyzna i jakość jak widać, ech :roll:

Nelli Sza, jakbyś zauważyła, że coś Ci zawadza na Twoim tarasie, to pewnikiem będę ja na leżaku, rozgościłam się tam nie pytając o zgodę, wybaczysz?

:wink:

Niedziela trochę słoneczna, trochę chmurzasta i humorzasta, wiatr jak co dzień, może jakiś wiatrak zbudować miałabym mnóstwo darmowej energii.

A dziś wieczorem idę na koncert Kasy Chorych i Marylki R.

I będę śpiewać, może nasz Tomek usłyszy i powie: - tola, dość!

I jakieś zdjęcia z ogrodu mam, zaraz wrzucę.

podpatruję od dawna (od prawie 50 stron) i w końcu muszę skorzystać z Twojej rady Tolu, nasz forumowy guru (jak to zmienić na formę żeńską?? gurka? trochę głupio wygląda, jakbym analfabetką była ;)) Ogród masz przepiękny, dom cudny i zachwytów nie ma końca, ale do rzeczy! Interesuje mnie Twój taras, a konkretnie deskowanie na ścianach. Jak masz to mocowane? Ja będę mieć deskowane szczyty i nie wiem jak to rozwiązać, żeby nie robić sobie mostków cieplnych. Nie chcę pytać fachowców, bo i tak będą mnie przekonywać do swojego sposobu mocowania, a ja potrzebuje obiektywnej opnii.

A gdzie te zdjęcia? Miały być godzinę temu ;) Niecierpliwa jestem strasznie hi hi

podpatruję od dawna (od prawie 50 stron) i w końcu muszę skorzystać z Twojej rady Tolu, nasz forumowy guru (jak to zmienić na formę żeńską?? gurka? trochę głupio wygląda, jakbym analfabetką była ;)) Ogród masz przepiękny, dom cudny i zachwytów nie ma końca, ale do rzeczy! Interesuje mnie Twój taras, a konkretnie deskowanie na ścianach. Jak masz to mocowane? Ja będę mieć deskowane szczyty i nie wiem jak to rozwiązać, żeby nie robić sobie mostków cieplnych. Nie chcę pytać fachowców, bo i tak będą mnie przekonywać do swojego sposobu mocowania, a ja potrzebuje obiektywnej opnii.

Ewa, na ściany były nabijane cienkie listewki i do nich wkrętami mocowane deski.

We wnękach, by nie zasłaniać ramy okiennej deski były klejone. Szczegółów technicznych nie znam, stolarz to robił.

Ewa, na ściany były nabijane cienkie listewki i do nich wkrętami mocowane deski.

We wnękach, by nie zasłaniać ramy okiennej deski były klejone. Szczegółów technicznych nie znam, stolarz to robił.

A nie wiesz przypadkiem, czy te cienkie listewki były mocowane do muru czy tylko na ocieplenie? tylko na ocieplenie wydaje mi się trochę niemożliwe, bo byłoby to niestabline :/

Ogród powalający !! Zazdroszczę Ci jak nie wiem... :)

Listewki były mocowane na długie wkręty przez ocieplenie aż do muru.

Bo ani na wełnie, ani na styropianie by się nie utrzymały.

Stolarz miał taką sprężarkę, która pod ciśnieniem wbijała te mocowania.

Na listwach wykończeniowych nie widać żadnych gwoździ ani wkrętów, ładnie to wygląda.

Moja Droga tolu,

no cóż....

cóż tu napisać ?.....

Kiedyś Cię dogonię :wink:

Nie przegonię, tylko dogonię :wink: :roll:

A teraz, czy mogłabyś mi podać jaką masz największą i najmniejszą odległość domku od ogrodzenia? bo jak doganiać to musze od czegoś zacząć - przynajmniej teoretycznie 8)

pozdro

"Alunek, najlepiej zmusić wodę do ruchu, czyli pompka i jakaś mini fontanna, w pompce filtr będzie zabierał część glonów i innych paprochów.

Jeśli rozwój glonów jest silny niestety trzeba kupić chemiczny odgloniacz i dolewać do wody w oczku."

A nie zaszkodzi to rybkom?

O żesz :o znowu sznurka szukam :D :D :D .Też kcę mieć taką obrośniętą chałupę... :p :p :p

Moja obrośnięta jest, ale i tak idę z Tobą po ten sznurek :-? :wink: :D

http://www.emotka.pl/emotikony/emocje/236.gifhttp://www.emotka.pl/emotikony/emocje/236.gifhttp://www.emotka.pl/emotikony/emocje/236.gif

Kto jeszcze do nas dołączy :lol: :lol:

Gość coolibeer
Tola normalnie nie mogę się na ten twój ogród napatrzeć i codziennie pijąc kawkę w pracy sobie go oglądam i pomarzyć każdy może :) Pozdrawiam no i życzę dalszej wytrwałości w pracach.