Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tola napisał:

Galka, tych parę słów, które napisałam o tym miejscu, to zaledwie wstęp w stosunku do tego co można napisać. I o urodzie tych miejsc i o ich historii i ciekawostkach i o naszych prywatnych przygodach, które tam przeżyliśmy. Ale ten wątek to nie prywatny blog, dlatego wszystko w wielkim skrócie. Ale jeśli ktokolwiek z czytających uda się w tamte strony zaciekawiony moim opisem, i wspomni o mnie siedząc na plaży, patrząc w kryształowo czystą wodę, i potem napisze mi o tym, sprawi mi tym przyjemność

Tolu ja czytałam Twoje opisy z wielką przyjemnością bo umiesz pięknie opisac klimat tego miejsca,a o przygodzie z samochodem opowiadałam nawet męzowi :D

pozdrawiam

Aga-Żona Facia, trzeba wierzyć w marzenia i ich spełnianie. Ja Ci z serca życzę, by się spełniły. Pozdrawiam cierpło jak zawsze.

tolu dziękuję bardzo :D

Piszesz do każdego forumowicza, osobno, bezpośrednio.

Jak Ty to robisz? Nie spotkałam Cię nigdy a jednak bardzo Cię lubię. Coś w tym musi być :D

Galka, proszę pozdrowić Męża :D

Aga-Żona Facia, to jakieś pokrewieństwo dusz :D

Asuulek, jak już dokonasz wyboru, napisz jaką decyzję podjęłaś.

Nie martw się, będzie dobrze.

Oj listopad taki wredny, mglisty, deszczowy, zero słońca. Wirusy się rozpanoszyły, ludzie chorują. Nic, tylko przy kominku wygrzewać stare kości.

Ogród śpi, ale storczyki na parapetach szaleją, świąteczny kaktus zakwitł i obsypał się różowymi kwiatami.

Młody zakończył jazdę, 25.11 ma egzamin na prawo jazdy. Trudno będzie zdać za pierwszym razem, ale może się uda.

Poza tym nuda, nic się nie dzieje :wink:

Tola napisał:

Oj listopad taki wredny, mglisty, deszczowy, zero słońca. Wirusy się rozpanoszyły, ludzie chorują. Nic, tylko przy kominku wygrzewać stare kości.

Ogród śpi, ale storczyki na parapetach szaleją, świąteczny kaktus zakwitł i obsypał się różowymi kwiatami.

Młody zakończył jazdę, 25.11 ma egzamin na prawo jazdy. Trudno będzie zdać za pierwszym razem, ale może się uda.

Poza tym nuda, nic się nie dzieje :wink:

Tolciu bo z listopadem to tak już jest...szaro...buro i ponuro... :( :wink: ale przecież wkrótce Święta i napewno humor każdemu się poprawi :) .A może byś tak fotkę tego kaktusa i storczyków wkleiła dla poprawienia nastroju?Co Ty nato? :)

Aha i trzymam kciuki za prawko :wink:

Też łapki trzymam za prawko :wink:

U mnie-starsza zaczęła robić wcześniej,poźniej wakacje,później szkoła ,zbliżały się następne wakacje-wiec śmialiśmy się,że bedzie ze dwa lata robić to prawko.A ona-myk-zdała za pierwszą razą :lol: :D

Młodsza dzielnie, szybko kurs zrobiła i 3 razy podchodziła,za trzecim razem zdała :D

Była tym bardzo zestresowana,wiec jej mówiłam-to tylko prawo jazdy,nie bój nic,są o wiele ważniejsze egzaminy w życiu :) .

I tak własnie było-ten najważniejszy(do tej pory) egzamin na wymarzone studia,zdała za pierwszym razem :lol:

Tak wiec Tolu,wierzmy w nasze dzieci, bo sami nie wiemy jaki one mają potencjał :D A to,że się o nie martwimy, to najnormalniejsza rzecz :D

Pozdr

Aga1401, Ty tak daleko w tej Irlandii, powiedz, co Ci się w tym kraju najbardziej podoba, co drażni, czy czujesz się tam jak u siebie, czy wciąż obco?

U nas nadal słońca brak, pozdrawiam cieplutko.

Galka, Amtla, Rogbog, mój młody ma ciśnienie na to, by zdać za pierwszym razem, bo córka zdała za pierwszym i on broń Boże nie może być gorszy. Wiecie jak to jest z męskimi ambicjami, zwłaszcza w dziedzinie motoryzacji, no i stresik jest :wink:

Dorothy, wkleję wieczorem zdjęcia kwitnących doniczkowych. Nawet Zamia zakwitła, choć kwiat mało atrakcyjny.

Arctica, no pewnie że wklejaj. Ja jestem niezwykle ciekawa nowych miejsc.

Czekam :D

Dzięki wszystkim za trzymanie kciuków za młodego. Teraz ten egzamin, w maju matura. A potem to już luzik....dopóki się nie ożeni :wink: :lol:

pierwszy rok: cudownie.super praca.super pieniadze.czeste wizyty w Polsce.pogoda taka sobie ale powietrze fajne-zadnych przewleklych chorob.

drugi rok tak samo.trzeci rok urodzil nam sie tu synek wiec podwojnie zadowoleni.nadal praca pieniadze pogoda ok.

ale czwarty rok...hmmm coraz bardziej chcemy do domu w Polsce.mimo dobrej parcy i pieniedzy pogoda nam juz doskwiera.tesknimy za cieplym nawet upalnym latem w polsce.caly rok czekamy na swieta Bozego Narodzenia.na kazdy urlop lecimy pelni radosci i planow.

a w tym roku zdecydowanie podjelismy decyzje ze niedlugo wracamy.praca juz nie jest taka fajna.pieniadze troche mniejsze.pogoda bez znaczenia.wkurza nas jak zwykle.ale marudni jestesmy wiec moze przesadzam.

rozpisalam sie tolus ale moral jest taki:wszedzie dobrze, ale w domu najlepiej. mamy tu znajomych,ktorzy mowia ze zostana na zawsze.nie maja w polsce domu, zylo im sie kiepsko, od wyplaty do wyplaty.tutaj sa fajne swiadczenia na dzieci, dla bezrobotnych.stac ich na "normalne" jak mowia zycie.

ale ja tego nie chce.budujemy domek.marzy mi sie wspanialy ogrod zmieniajacy sie wraz z porami roku.uwielbiamy podroze i spotkania rodzinne.

jest milion innych rzeczy ktore moglabym porownac.ale i tak mnie tu nic nie zatrzyma :)

Za pozwoleniem gospodyni...

Jezioro Anency 8)

http://images49.fotosik.pl/228/b601744d2e50d8d5med.jpg

jeszcze z punktu widokowego

http://images50.fotosik.pl/228/a54fe5832ef8d551med.jpg

Dzięki Tobie Toluś przejrzałam zdjęcia z wakacji... i od razu słonko w serduchu zaświeciło :D .

Muszę częściej przeglądać to jakoś przeżyję ten listopad... aby do wiosny :roll:

Widzę Tolu, że w maju będziemy razem zaciskać kciuki. Ty za swojego syna, ja za brata. Razem będzie nam jakoś raźniej, a chłopaki na pewno sobie poradzą.

Na prawko też na pewno zda. Wszyscy się tu zmobilizujemy, zaciśniemy forumową pięść i nie będzie problemu. :p