Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

za to próbną maturę z matmy napisał dziś według niego na 90% i to najważniejsze. Wczoraj był polski, jutro angielski, w piątek matma rozszerzona, ciężki tydzień.

Ech, to miałam minutkę spóźnienia...ale jak to mówią do dwóch razy sztuka :D

Z cytatu: u nas takich rzeczy nie było. A niby ten sam kraj a różne zwyczaje...tola, ja chyba tej matury nie przeżyję :wink:

Alunek, kochaniutka, przyniesione przez Ciebie słonko rozjaśniło cały dom, nareszcie, po tylu dniach tej okropnej ciemnicy.

Od razu zrobiło się weselej na duszy, nawet zdjęcia pstryknęłam :D

Mayland, chcesz pieczarki, no to masz:

do miseczki wsypać 6 łyżek mąki, dwa żółtka, 100 ml piwa, szczyptę soli, cukru, gałki muszkatołowej, wymieszać. Pianę z białek ubić na sztywno, delikatnie wymieszać z resztą składników.

Pieczarki umyć, odciąć korzonki. I czapeczki i korzonki obtoczyć w cieście i kłaść na rozgrzany na patelni olej, przyrumieniając ze wszystkich stron. Smacznego :D

Tola napisał:

Dorothy, wkleję wieczorem zdjęcia kwitnących doniczkowych. Nawet Zamia zakwitła, choć kwiat mało atrakcyjny

Czekam z niecierpliwością :wink:

mam, mam zdjęcia :wink: :D

ten biały storczyk kwitnie nieprzerwanie od dwóch lat, kiedy kwiaty się osypują z gałązki, od razu wyrasta następna. Jak go nie lubić?

http://i66.photobucket.com/albums/h278/Tolusia/ama2.jpg

ten też kwitnie obficie

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/oceto2.jpg

ten tylko co przekwitł, ale już widać kolejne trzy gałązki które zakwitną

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/kaktus1.jpg

biało bordowy storczyk też wypuścił nowa gałązkę, jak zakwitnie, pokażę.

No i mój świąteczny obsypany kwiatami

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/kaktus.jpg

Musze się tego włoskiego nauczyć bo łacina jak widac na nie nie działa :oops: :wink: :lol:

No podobają mi się te Twoje latarnie. Musze sobie w końcu kupić. Ostatnio zapalałam świeczkę i stwierdziłam, że lepiej jakby paliła się w takiej latarni. Nawet jakbym o niej zapomniała bo byłoby bezpiecznie.

To zależy czego byś się po włosku uczyła. Moja latorośl chodzi na włoski i Pan uczący zaczął nauczanie od włoskiej łaciny właśnie :lol:

Powiedział, że w konwersacji z Italiańcami znać takie słowa to podstawa :roll:

Tola ja też robię takie pieczarki, ale piwa nie daję... :o :wink:

to błąd to ogromny błąd jestem ciekawa jak z tym piwem...do golonki-tak, do ciasta piwnego tak, do sosów...do wypicia po prostu-ale do pieczarek? :roll: .....ale nie można się przed tym bronić jak trzeba juz koniecznie kupic piwo to trudno...siła wyższa...mus to mus... :wink:

jakoś powiem Co że nie lubię storczyków...nie wiem dlaczego,może dlatego że rzucają takie ochłapy w LM, lub OBI i wszyscy je kupują...u ciebie wyglądają ładnie...chociaż bardziej mnie zachwycił spektakle na scenie twojego salonu w roli głownej ze słońcem.... :wink:

i oczywiście ni małego kurzyku...ni ziarenka piasku...jak Ty to robisz...to niesprawiedliwe....u mnie wiecznie piach na podłogach :lol:

hihihi, Pan jest widać dobrze zorientowany, bo macha jak szalony i ich tego machania uczy. I myli się ten, który myśli, że to takie sobie machanie. Każdy rodzaj machnięcia coś znaczy :lol:

Córka Panem uczącym jest zachwycona, bo to taki luzak jest, zawsze uśmiechnięty, w dobrym humorze, głośny, ekspresyjny, wypełnia sobą całą przestrzeń :lol:

hihihi, Pan jest widać dobrze zorientowany, bo macha jak szalony i ich tego machania uczy. I myli się ten, który myśli, że to takie sobie machanie. Każdy rodzaj machnięcia coś znaczy :lol:

Córka Panem uczącym jest zachwycona, bo to taki luzak jest, zawsze uśmiechnięty, w dobrym humorze, głośny, ekspresyjny, wypełnia sobą całą przestrzeń :lol:

Niczym prawdziwy Włoch :lol: Jak ich nie lubić? :lol:

.chociaż bardziej mnie zachwycił spektakle na scenie twojego salonu w roli głownej ze słońcem.... :wink:

i oczywiście ni małego kurzyku...ni ziarenka piasku...jak Ty to robisz..

ani kurzyku, hihihi :lol: nie ma tak dobrze, jest ci on wszędzie, zapewniam.

ooo...miałam nadzieję, że ktoś te moje uchwycone świetlne spektakle zauważy i doceni :D to ostatnie zdjęcie mogłoby być przerobione na fototapetę, np. do mojej sypialni :wink:

a piwo do pieczarek to absolutny mus! :D

lubię takie dania, które robi się w 5 minut bo jak wiecie ja się w kuchni nie spełniam 8)