Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ivonesca, Aga dziękuję za życzenia :D

Możecie jechać nawet przez Rzym, byleście wszyscy dojechali. Październik ma być też ładny i ciepły, cebulowe trzeba sadzić, może mi pomożecie? :D

Wieści z budowy: schody wejściowe wyłożone gresem, cały dół domu oprócz salonu też już ładny, ułożony i zafugowany. Dziś układają gres wokół kominka. Na październik jesteśmy umówieni z firmą, która zrobi na poddaszu podłogi z parkietu jesionowego. A dalej zobaczymy.

Isay

podbitkę zrobiłam ciemnobrązową, i parapety pod oknami też ciemnobrązowe. Podmurówkę mam obłożoną pytkami klinkierowymi, dużo ciemniejszymi niż dachówka, z ciemną fugą.

witam, przepraszam ze tak troche nie na temat ale sledze ten watek widze ze wielu pozytecznych rzeczy mozna se tu dowiedziec bo wiele osob tu bywa, pewnie powinnam gdzies indziej o to pytac ale mam nadzieje ze mi pomozecie, chodzi mi o to jaki kolor podbitki moze pasowac do dachu z czerwonej ceramicznej dachowki ( naturalnej)mam biale okna i bede miala kremowy tynk, Tola ma ciemny braz jak pisala ale ma duzo brazowych dodatkow - okna porzede wszytkim, bardzo prosze o jakas rade z gory dziekuje

witam, przepraszam ze tak troche nie na temat ale sledze ten watek widze ze wielu pozytecznych rzeczy mozna se tu dowiedziec bo wiele osob tu bywa, pewnie powinnam gdzies indziej o to pytac ale mam nadzieje ze mi pomozecie, chodzi mi o to jaki kolor podbitki moze pasowac do dachu z czerwonej ceramicznej dachowki ( naturalnej)mam biale okna i bede miala kremowy tynk, Tola ma ciemny braz jak pisala ale ma duzo brazowych dodatkow - okna porzede wszytkim, bardzo prosze o jakas rade z gory dziekuje

isay - my mamy czerwoną/ ceglastą dachówkę a okna w kolorze afromosia - to taki brązowo-pomarańczowo-czerwony i podbitkę też daliśmy w takim odcieniu - a przy białych oknach chyba tez by to dobrze grało

pozdrawiam

cebule można sadzić zawsze , tylko nie zawsze cóś ... wyrasta :roll: :wink:

tiaaa, czasem wyrasta tulipan, a czasem szczypiorek :roll: :wink:

Isay podbitka może też być biała, tak jak Twoje okna, ale to kolor trudny w utrzymaniu.

Jacy nasi panowie dowcipni :)

Mniemam że podróż będzie bardzo wesoła :) :wink: :)

taaak...chyba bardzo wesoła :lol: :lol: :lol: :lol:

...chyba wyjdę Wam na przeciw tak ze 200 km...by mnie przyjemność wesołego autobusu nie ominęła (wezmę ze sobą smalczyk i ogórtasy kiszone) :wink: :lol:

Ivonesca pewnie by dobrze gralo tylko ze ja na wzorniku nie widze takiego kolory, jest albo teakowy, mahoniowy, orzech laskowy lub palisander

Isay ja próbując dobierać kolory bejcy do drewna, nie korzystałam z wzorników z nazwami, o których piszesz. Znalazłam sklep, w którym jest bardzo dużo różnych kolorów oznaczonych cyframi. Wzorniki są na różnych gatunkach drewna, bo ma to znaczenie. I tam dokonywałam wyborów.

TOLU sklep do ktorego ja sie wybralam to castorama a tam jest moze 8 kolorow mhh, chyba bede musiala jakos sobie poradzic na dniach zaczynaja mi robic ocieplenie potem malowac podbitke i klasc tynk, dzieki za odpowiedz ale gdyby ktos z czytajacych to ograniczal sie przy wyborze do rownie bogiej palety co ja to czekam na sugestie z gory dziekuje, Tolu piekny domek i ogrod, gratuluje, u mnie narazie sama glina i chwasty :-))

...chyba wyjdę Wam na przeciw tak ze 200 km...by mnie przyjemność wesołego autobusu nie ominęła (wezmę ze sobą smalczyk i ogórtasy kiszone) :wink: :lol:

:lol: :lol: :lol:

dobry pomysł :)

:lol: :lol: :lol:

dobry pomysł :)

a gdzie chleb i sól :roll: o Żuberku też zapomniałaś :o

nam do Wa-wy się skończy :oops: :wink:

Isay ja mam białą podbitkę i jeszcze jej...........nie myłem :oops: :wink: