Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

LAURA, JAGNA dziekuje za miłe słowa, postaram się mój dom trochę opisać. Projekt na zyczenie, z pozwoleniami 4.500zl.

Wejście do wiatrołapu 5.90m, na lewo wieszaczki dla gości, na prawo nasza garderoba. Z wiatrołapu wejście do holu 11.60m, na wprost salon 36.00m. Po prawej stronie drzwi do garażu i schody na poddasze, po lewej przejscie do kuchni z oknem od strony ulicy.

Przed kuchnią drzwi do WC, w kuchni wejscie do spizarni, która jest na zalamaniu między oknem kuchennym, a wejściem do domu /widac to na zdjęciach frontu domu/.

Kuchnia 12,80m połączona barem z jadalnią 20,40m. Jadalnia to te zdjęcia z wykuszem. Z jadalni przejście do salonu.Taras jest zadaszony, wcięty pomiędzy jadalnię i salon. Na taras dobre wyjście i z salonu i z jadalni. W salonie panoramiczne okno z widokiem na łąki i las szerokości 3,60m.

Garaż podwójny 30,50m, z garazu przejście do pomieszczenia gospodarczego i kotłowni 15,00 z wyjściem na zewnątrz.

Z półpiętra wejście do pomieszczenia nad garażem 32,40m /moze kiedyś stół bilardowy?/

Na poddaszu sypialnia córki, lukarna od frontu, 17.40m, lukarna nad wykuszem to pokój syna 15.90m, między tymi pokojami na rogu łazienka dzieci z oknem połaciowym 15.50m.

Nad salonem nasza sypialnia z balkonem 25.40m, z niej weście do garderoby /nad tarasem dolnym/10.20m i z wejściem do naszej łazienki 15.00m jest ona nad kotłownią. Hol na górze 9,80m z wejściem do garderoby dzieci 7.90m.

To chyba wszystko. Jeśli zechcecie, to mogę zrobić zdjęcia z projektu i wysłać Wam pocztą, podajcie adres e-mailowy.

Serdecznie pozdrawiam :p

Dodam jeszcze, że ścianka kolankowa na poddaszu ma 1.20, lukarny w pokojach dzieci sa duże 2.40 okno, wiec powierznia pokoju jest w pełni wykorzystana, natomiast w rogach budynku, gdzie sa skosy najwieksze umieszczona jest lazienka z wanną narożną pod skosem i garderoba.

Dom ma wymiary 1570 x 1245.

Powierzchnia zabudowy 210,50m

Powierzchnia całkowita 353,80m

Powierzchnia użytkowa 233,50m

Powierzchnia pomocnicza /garaz, kotlownia/ 45,50m

m=metr kwadratowy!

Z tego co czytam to będzie to dom duży i baaardzo wygodny. Ach, jak ja lubię takie domy :D A jak jeszcze tak od niechcenia stworzysz wokół niego swój Tajemniczy Ogród....Tola, Ty powinnaś pobierać opłaty od wycieczek, bo będzie ich mnóstwo :D

Czy schody na poddasze będą jakoś zasłonięte czy odkryte?

Rewelacyjny pomysł z tym wieszakiem dla gości i garderobą dla mieszkańców.

A pokój gościnny? Nie wyczytałam nic o takowym w Twoim opisie.

Hmm, w razie czego goście mogą się kimnąć na stole bilardowym, nie? :wink:

Tak, tak, ja bardzo proszę o zdjęcie projektu [email protected] wtedy wszystko będę widziała jak na dłoni :p

Jagna, dokładnie tak. Pokój goscinny na pewno, a bilard? - kto wie. Chcę tam równiez umiescić rodzinną bibliotekę, wiec 3 w 1!

Schody odkryte, reprezentacyjne, /z duszą/. Cztery stopnie, spocznik, znów cztery i spocznik i jeszcze raz cztery. Pierwsze cztery stopnie oddziela od salonu scianka, ale już z pierwszego spocznika widać ścianę kominkową w salonie.

Nie mogę sie doczekać, kiedy będę mogła zająć się ogrodem. Planujemy za dwa tygodnie ocieplanie zewnętrzne domu i tynk. Wtedy będę mogła zacząć robić porządki wokół. Już się cieszę :p Paznokci nie będzie :wink:

• 1 month później...

No tak, wszystko co dobre, to sie szybko kończy. Zaraz jesień, zanim liście pożółkną, kilka zdjęć z działeczki jeszcze letniej. Jak sie przyjrzycie, na jednym zdjęciu widac moje żaby i zdjęcie wyklutych pisklaczków.

Podaję link: http://212.244.189.200/tola4.html

Za tydzień pokażę zdjęcia domu, gdyż kończymy już tynki zewnętrzne.

Wreszcie zaczyna to dobrze wyglądać, jak dom, a nie budowa. Tylko wokół nic na razie się nie zmienia, z sianiem trawy przyjdzie poczekac chyba do wiosny. Jak ja to wytrzymam?

Cześć Tola

Nareszcie trafiłem na Twoją stronę.

Z jakiej Ona jest bajki ? Przecież to kosztuje masę kasy i czasu. Ty chyba jesteś milionerką ( musze pociągnąc za tantiemy :wink: - wiesz jakie).

Ja najpierw czytałem posty i myślałem , ale wazelina!. Ale tak naprawde to nie ma żadnej wazeliny. Naprawde jest cudo!!

No dobra - już nie będę się powtarzał. Wszystko już inni powiedzieli.

Czekam na nowe fotki.

• 2 weeks później...

Wieści z budowy. Dom nareszcie wyglada jak dom, a nie jakaś "budowa".

W środku położone tynki, ogrzewanie podłogowe, kaloryfery wiszą tam, gdzie trzeba, za tydzień będzie wylana posadzka.

Na zewnątrz domek ocieplony, otynkowany, tylko kolor zrobimy w przyszłym roku.

http://212.244.189.200/tola5.html

Bardzo jasna wanilia, tylko leciutki kolor, bo do czerwonego dachu, żaden intensywniejszy kolor jakoś mi nie pasuje.

Na zdjęciach wnętrz widac kuchnię i fragment jadalni. Tam jest ogrzewanie podlogowe, bo bedzie terakota. Natomiast w salonie grzejniki, bo chcę mieć drewno. Pozdrawiam.

Tola jak zawsze pieknie :) Już widzę piękny ogród wokół domu :lol:

Ciekawe czy u mnie kiedyś będzie chociaż w połowie tak pieknie.

Mam pytanie co do trawy pisałaś że to jakaś specjalna odmiana bardziej wytrzymała coś takiego było by mi potrzebne :)

Wieści z budowy. Dom nareszcie wyglada jak dom, a nie jakaś "budowa".

W środku położone tynki, ogrzewanie podłogowe, kaloryfery wiszą tam, gdzie trzeba, za tydzień będzie wylana posadzka.

Na zewnątrz domek ocieplony, otynkowany, tylko kolor zrobimy w przyszłym roku.

http://212.244.189.200/tola5.html

czy mozna prosic o zblizenia podbitki i parapetow zewnetrznych? :roll:

AGA J.G.

Posiałam trawę boiskową, do intensywnego użytkowania angielskiej firmy JONHSON, jest naprawde śliczna, rosnie już 9 lat. Strzyże się ją na najniższym stopniu kosiarki, tworzy miękki dywan, przyjemnie sie chodzi po niej boso.

Tom Soyer

Podbitkę mam na razie tylko w małych lukarnach, jest ciemnobrązowa, ma fakturę drewna. Ciemnobrązowe są również parapety z płytki klinkierowej szkliwionej, szerokość płytki 11cm.

Zrobię zbliżenia, jak prosisz. :wink: